De premier van Nepal begint op 31 mei met een bezoek aan India, om op 1 juni premier Modi te ontmoeten

0
55

De premier van Nepal, Pushpa Kamal Dahal ‘Prachanda’ reist vanaf woensdag naar India voor een vierdaags officieel bezoek voor gesprekken met premier Narendra Modi.

Dit wordt het eerste bilaterale buitenlandse bezoek van Prachanda na zijn aantreden in december 2022.

>

Prachanda, 68, wordt vergezeld door zijn dochter Ganga Dahal. Hij bezoekt India op uitnodiging van Modi en zal een delegatie leiden bestaande uit ministers, secretarissen en hoge regeringsfunctionarissen, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nepal in een verklaring.

In New Delhi heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken Affairs (MEA) verklaarde dat het bezoek de traditie voortzet van “regelmatige uitwisselingen op hoog niveau tussen India en Nepal ter bevordering van onze ‘Neighbourhood First’ beleid”.

Tijdens zijn bezoek zal Prachanda een beleefdheidsbezoek brengen aan president Droupadi Murmu en vice-president Jagdeep Dhankhar.

Op 1 juni zal hij op delegatieniveau gesprekken voeren met Modi, gevolgd door een gezamenlijke persbijeenkomst van de twee premiers, aldus het Nepalese ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Dit is het vierde bezoek van premier ‘Prachanda’ naar India als premier van Nepal. Het bezoek zal de eeuwenoude, veelzijdige en hartelijke betrekkingen tussen Nepal en India verder versterken,” volgens de verklaring. “De premier [Prachanda] zal de Nepal-India Business Summit in New Delhi toespreken, die gezamenlijk wordt georganiseerd door de Federatie van Nepalese Kamers van Koophandel en Industrie en de Confederatie van de Indiase industrie, en zal communiceren met bedrijfsleiders van beide landen.”

Advertentie

Prachanda zal ook communiceren met de Nepalese gemeenschap in India tijdens een welkomstreceptie die wordt georganiseerd door de ambassadeur van het land in India, Shankar Prasad Sharma, aldus de verklaring. Prachanda is gepland om Ujjain en Indore in Madhya Pradesh te bezoeken voordat hij op 3 juni terugkeert naar Kathmandu, voegde het eraan toe.

Lees ook

'PM symboliseert het vertrouwen van het Parlement', zegt president Murmu, verwelkomt inaugustus …

Inhuldiging nieuw parlementsgebouw Live updates: nieuw parlementsgebouw…

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij liet vallen tijdens…

20 dingen die u moet weten over het nieuwe parlement van India

De MEA verklaarde: “De bilaterale betrekkingen tussen de twee landen hebben de afgelopen jaren aanzienlijk versterkt op alle samenwerkingsgebieden. Dit bezoek onderstreept het belang dat beide partijen hechten aan het versterken van het bilaterale partnerschap.”