De beste DDR4 RAM van 2023

0
56
Justin Duino/How-To Geek

DDR4 RAM kopen voor uw pc in 2023

Oorspronkelijk uitgebracht in 2014, is DDR4 een oudere RAM-standaard dan DDR5, uitgebracht in 2020. Als u een geheel nieuwe pc bouwt, wilt u misschien voor de toekomst kiezen voor de nieuwere standaard compatibiliteit, maar zelfs voor nieuwe pc's heeft DDR4 een groot prijsvoordeel.

Als je eenmaal genoegen hebt genomen met DDR4, is het belangrijkste probleem dat je wilt aanpakken hoeveel geheugen je nodig hebt en hoeveel slots je hebt. Als u uw laptop upgradet die is geleverd met 8 GB RAM, hebt u mogelijk een SODIMM-stick van 16 GB nodig omdat er maar één beschikbare sleuf is. Aan de andere kant heeft een gaming-pc vaak vier sleuven voor twee paar dual-channel geheugen.

GERELATEERDHoe beïnvloeden de RAM-snelheid en -timing de prestaties van mijn pc?

Met dual-channel geheugen kun je een bepaalde geheugencapaciteit, zoals 32 GB, verdelen over twee RAM-sticks. Hierdoor heb je dezelfde capaciteit maar meer bandbreedte omdat het geheugen twee slots gebruikt, wat zorgt voor betere prestaties. Het komt minder vaak voor, maar quad-channel geheugen gebruikt hetzelfde concept, alleen met vier slots.

Het volgende probleem is snelheid, maar hoe belangrijk dit is, zal voor iedereen verschillen. Als u voornamelijk RAM gebruikt in de vorm van meerdere Chrome-tabbladen en chatvensters, zou het meeste RAM-geheugen goed moeten werken zolang het de capaciteit heeft die u nodig heeft. Dat gezegd hebbende, gamers, videoprofessionals en anderen willen de snelste RAM die ze kunnen vinden.

Als je RAM toevoegt in plaats van alleen te vervangen, let dan op de capaciteit en snelheid van het geheugen dat je hebt. Hoewel de meeste DDR4 RAM zou moeten samenwerken in uw pc, is het gemakkelijker om uw pc soepel te laten werken met dezelfde snelheid en capaciteit RAM of, idealiter, zelfs dezelfde fabrikant.

Tot slot kunnen gamers dat doen op zoek zijn naar meer specifieke functies, zoals RGB-verlichting of overklokfuncties. Niet alle RAM is gelijk gemaakt wat betreft hoe ver je het kunt pushen voordat het problemen begint te krijgen.

Zorg er ten slotte voor dat u niet beknibbelt op de capaciteit. Hoewel 16 GB nog steeds voldoende RAM is voor de meeste toepassingen, is het misschien tijd om over te stappen naar 32 GB RAM als je veel aan het gamen bent of veel toepassingen gebruikt die veel bronnen gebruiken.

Beste DDR4 RAM overall: Patriot Viper Steel DDR4

Patriot

Pro's

 • ✓ Stijlvolle uitstraling
 • ✓ Beschikbaar in snelheden tot 4.400Mhz
 • ✓ Compatibiliteit zorgt ervoor dat het werkt met uw pc.

Nadelen

 • ✗ Werkt alleen het beste met specifieke moederborden.

Of u nu een nieuwe pc bouwt of een oudere pc upgradet, sneller RAM-geheugen is altijd leuk om te hebben. Dat geldt vooral als dat snelle RAM-geheugen er ook nog eens geweldig uitziet en niet te veel kost, zoals het Patriot Viper Steel DDR4-geheugen.

Deze DDR4-kit is verkrijgbaar in verschillende snelheden en capaciteiten, met een capaciteit van kits tot 64 GB (2 × 32 GB) en snelheden tot 4.400 Mhz. Welke kit u ook kiest, de Viper Steel ziet er minimalistischer uit dan andere krachtige RAM, zonder RGB-verlichting en een slanke metalen warmteverspreider.

Als u een hoogwaardige einde moederbord en geduld, kunt u serieuze prestaties halen uit de snellere kits van de Patriot Viper Steel. Met Intel XMP 2.0 ingeschakeld en wat overklokken, kan deze RAM timings bereiken tot 19-19-19-39.

De Patriot Viper Steel DDR4 is niet het goedkoopste geheugen dat je kunt kopen, maar 32 GB kost je minder dan $ 70, als je bereid bent te kiezen voor 3.600 MHz. Dat gezegd hebbende, deze RAM kan sneller gaan, met 16GB 2×8GB kits beschikbaar op 4.400Mhz.

Beste DDR4 RAM in het algemeen

Patriot Viper Steel DDR4 32GB (1 x 32GB) 3600 MHz-module

De Patriot Viper Steel DDR4 biedt geweldige prestaties, hoge capaciteiten en Intel XMP 2.0-ondersteuning om ervoor te zorgen dat u de geadverteerde snelheden bereikt, alles in een fantastisch uitziend en betaalbaar pakket.

Amazon

$ 60,99
$ 67,99 Bespaar 10%

Best Budget DDR4 RAM: Corsair Vengeance LPX

Corsair

Pro's

 • ✓ Minimaal ontwerp ziet er geweldig uit in elke pc-build
 • ✓ Met de hand gesorteerde chips voor solide prestaties
 • ✓ Verkrijgbaar in kits tot 256 GB
 • ✓ Onopvallend ontwerp

Nadelen

 • ✗ Ziet er misschien te gewoon uit

Er zijn tal van budget-RAM-opties, maar er zijn er maar een beperkt aantal beschikbaar van bedrijven met een even solide reputatie als Corsair. Hoewel het niet de goedkoopste DDR4 RAM is die je zult vinden, is de Corsair Vengeance LPX een solide, betrouwbaar onderdeel dat betere prestaties biedt dan veel budgetopties.

Hoewel elke DDR4 RAM zou moeten werken met een compatibel moederbord heeft Corsair zich tot het uiterste ingespannen om ervoor te zorgen dat de Vengeance LPX is geoptimaliseerd voor zowel moderne Intel- als AMD-processors. Deze RAM maakt ook gebruik van met de hand gesorteerde chips om ervoor te zorgen dat je ruimte hebt om te overklokken, mocht je dat willen.

Intel XMP 2.0 maakt de installatie en het laten werken van de RAM met de geadverteerde snelheden eenvoudig. De Vengeance LPX maakt ook gebruik van een onopvallend ontwerp, met een hoogte van slechts 34 mm. Dit maakt ruimte voor andere componenten in uw pc-build en een geweldige optie voor pc's met kleinere vormfactoren.

De Corsair Vengeance LPX heeft drie snelheden: 3.200 MHz, 3.600 MHz en 4.000 MHz. Hoewel de hoogste snelheid duur is, is in sommige gevallen een 3.600 Mhz 16 GB kit goedkoper dan het langzamere alternatief.

Beste Budget DDR4 RAM

Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4

Budget RAM hoeft geen goedkope kwaliteit te betekenen, en de Corsair Vengeance LPX maakt dat duidelijk, met met de hand gesorteerde chips die ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt om te overklokken.

Amazon

$ 44,99
$ 65,99 Bespaar 32%

Beste koop

$ 47,99
$ 49,99 Bespaar 4%

Beste DDR4 RAM voor gaming: TEAMGROUP T-Force Xtreem ARGB

TEAMGROUP

Pro's

 • ✓ ARBG-verlichting
 • ✓ Strakke look ook zonder de verlichting
 • ✓ Uitstekende prestatie
 • ✓ Geweldige prijs voor wat je krijgt

Nadelen

 • ✗ Kan beter overklokken
 • ✗ Kit-opties kunnen overweldigend zijn

Als je een pc bouwt of upgradet om te gamen, moet je goed op elk onderdeel letten als je elke druppel gameprestaties eruit wilt persen. Dan kiest u voor een optie als de TEAMGROUP T-Force Xtreem ARGB.

Game-pc-builds zijn synoniem met over-the-top verlichting, maar als u de voorkeur geeft aan subtielere dingen, de RGB-verlichting is hier regelbaar voor elke gewenste stijl. Het koellichaam van aluminiumlegering ziet er op zichzelf al geweldig uit en laat nog steeds het licht door.

De T-Force Xtreem ARGB werkt goed, ongeacht of u een Intel- of AMD-CPU gebruikt. Dat gezegd hebbende, de manier waarop de RAM is geoptimaliseerd, betekent dat je iets betere prestaties krijgt op een AMD-platform. Veel pc-builds voor gaming gebruiken AMD Ryzen-CPU's, dus dit past uitstekend.

We kijken naar de 32 GB PC4-28800-kit, maar er zijn meerdere snelheden en capaciteiten beschikbaar. U kunt tot 16 GB van de 5.333 MHz PC4-42700 in een kit van 2 × 16 GB gebruiken of tot een 128 GB 3.600 MHz PC4-28800-kit.

Beste DDR4 RAM voor gaming

TEAMGROUP T-Force Xtreem ARGB 32GB (2x16GB)

Als je op zoek bent naar DDR4 RAM dat er net zo indrukwekkend uitziet als het presteert, dan is de ARGB-verlichting op de TEAMGROUP T-Force Xtreem ARBG een perfecte match voor zijn snelheid en gebruiksgemak.

Amazon

$ 84,99
 

Beste DDR4 RAM voor laptops: Kingston FURY Impact 32GB

Kingston

Pro's

 • ✓ Verkrijgbaar in meerdere capaciteiten en kits
 • ✓ Plug N Play automatisch overklokken
 • ✓ Laag stroomverbruik

Nadelen

 • ✗ Niet zo snel als desktopopties

Het upgraden van de DDR4 RAM in uw laptop kan lastig zijn, omdat de SODIMM-modules die u nodig heeft voor een laptop moeilijker te vinden zijn dan standaardmodules. Ervan uitgaande dat uw laptop geen ingesoldeerd RAM heeft, is de Kingston FURY Impact 32GB een perfecte kit om uw bestaande DDR4 te vervangen.

Kingston adverteert dat de FURY Impact 32GB kit klaar is voor AMD's Ryzen-chips. Natuurlijk werkt het RAM-geheugen nog steeds prima met uw Intel-processor en dit RAM-geheugen ondersteunt Intel XMP 2.0-profielen.

De Kingston FURY Impact DDR4 beschikt over Plug-N-Play automatisch overklokken. Deze functie overklokt het RAM-geheugen automatisch naar de hoogst gepubliceerde frequentie die wordt ondersteund door het RAM-geheugen en uw hardware, waardoor overklokken overbodig wordt.

We kijken specifiek naar de 3.200 Mhz 32 GB-kit, maar er zijn er genoeg van andere snelheden en opties bestaan. Dit RAM-geheugen is ook verkrijgbaar met snelheden van 2.666 MHz en 2.933 MHz, met capaciteiten van 16 GB tot 64 GB (2×32 GB).

Beste DDR4 RAM voor laptops

Kingston FURY Impact 32GB

Als je de mogelijkheid hebt om het RAM-geheugen in je laptop te vervangen, zorgt de Kingston FURY Impact 32GB ervoor dat je meer dan genoeg geheugen hebt zolang die laptop blijft draaien.

Amazon

$ 72,50
$ 82,78 Bespaar 12%

Beste 32 GB DDR4 RAM: G.SKILL 32 GB Ripjaws V-serie

G.SKILL

Pro's

 • ✓ Getest op brede compatibiliteit
 • ✓ Geoptimaliseerd voor dual-channel prestaties
 • ✓ Low-profile ontwerp is ideaal voor grote CPU-koelers

Nadelen

 • ✗ Kijk is misschien niet voor iedereen weggelegd

Als u weet dat u voor 32 GB in uw pc-build gaat, is het logisch om alles in één keer te kopen, omdat u er zeker van kunt zijn dat uw RAM compatibel is voor de beste prestaties. In dit geval is de G.SKILL 32GB Ripjaws V Series-kit een perfecte optie.

De Ripjaws V Series 32GB-kit is bedoeld om in dual-channel-modus te werken voor meer bandbreedte. Dit verhoogt de snelheid waarmee uw CPU toegang heeft tot het geheugen, waardoor u over het algemeen betere prestaties krijgt zonder de hoofdpijn van overklokken.

Als je de Ripjaws V-serie wilt overklokken, kan dat natuurlijk. Dit RAM-geheugen biedt XMP 2.0-profielondersteuning om gemakkelijk de 16-18-18-38 RAM-timing te bereiken die op de Amazon-pagina wordt vermeld. G.SKILL vermeldt ook dat dit RAM-geheugen specifiek is geoptimaliseerd voor AMD's Ryzen X570, Intel's Z390 en Z490 en nieuwere processors.

Tot slot, terwijl de Ripjaws V-serie kit niet 8217; niet zo onopvallend als sommige, met 42 mm laat hij voldoende ruimte over voor grote CPU-koelers. Dit is een uitstekende keuze voor het bouwen van een krachtige, compacte pc.

Beste 32 GB DDR4 RAM

G.SKILL 32 GB (2 x 16 GB) Ripjaws V-serie DDR4

Als u een DDR4-pc bouwt, kunt u net zo goed profiteren van de huidige prijzen en voor 32 GB gaan zolang het nog kan. De G.SKILL Ripjaws V-serie biedt geweldige prestaties en de capaciteit die u jarenlang nodig zult hebben.

Amazon

Veelgestelde vragen

Waar staat DDR4 voor?

DDR staat voor “Double Data Rate” en DDR4 is de vierde generatie van dit type geheugen.

Zijn DDR4 RAM-sticks afhankelijk van AMD of Intel?

Nee. Terwijl sommige fabrikanten adverteren dat hun geheugen beter geschikt is voor bepaalde CPU-architecturen, werkt DDR4 RAM met elk type CPU, ervan uitgaande dat het compatibel is met uw moederbord.

Kan ik DDR4 RAM gebruiken in een DDR5-slot?

Nee . DDR4 en DDR5 gebruiken sleuven die fysiek niet compatibel zijn met elkaar, dus je zou het niet eens in de sleuf kunnen passen.

Is 16 GB DDR4 RAM goed voor gamen?

Voor de meeste games die op het moment van schrijven op de markt zijn, ja. Dat gezegd hebbende, er komen voortdurend games met hogere systeemvereisten en het kan zijn dat je moet upgraden naar 32 GB.

Kan ik RAM-snelheden combineren in mijn pc-build?

Ja, in theorie tenminste. In de praktijk kunnen modules met verschillende snelheden, capaciteiten en fabrikanten problemen met elkaar veroorzaken. Ze kunnen nog steeds werken, maar de prestaties kunnen eronder lijden.

Hoe weet ik of mijn RAM DDR4 is?

U kunt deze informatie in Windows zien. Raadpleeg voor volledige instructies onze handleiding voor het controleren van de hoeveelheid, het type en de snelheid van uw RAM in Windows 11.

The Best AMD Motherboards for Gaming in 2023 Beste AMD-moederbord voor gaming Algemeen GIGABYTE B650 AORUS Elite AX Koop bij Amazon Beste budget AMD-moederbord voor gaming MSI PRO B650M-A WiFi Koop bij Amazon Beste Mini-ITX AMD-moederbord voor gaming GIGABYTE B650I AORUS Ultra Koop bij Amazon Beste DDR5 AMD-moederbord voor gaming ASUS ROG Strix X670E-E Gaming Koop bij Amazon Beste voor overklokken AMD-moederbord voor gaming MSI MEG X670E ACE Kopen bij Amazon LEES VOLGENDE

 • › 5 Google Maps-zwendel (en hoe u ze kunt vermijden)
 • › Bezorgd over de levensduur van de batterij van de handheld gaming-pc? Koop gewoon een powerbank
 • › Hoe lang gaan SD-kaarten mee?
 • › Hoe het is om een ​​gaming-laptop als ENIGE gaming-pc te gebruiken
 • › Kan ChatGPT essays schrijven: is het gebruik van AI om essays te schrijven een goed idee?
 • › 10 Google Translate-functies die u zou moeten gebruiken