Daglig orientering: Karnataka kabinettutvidelse fullført; Neerja Chowdhury om innvielse av ny parlamentsbygning; og mer

0
46

God morgen,

Start helgen med de 5 beste historiene fra The Indian Express!

1) Etter mye spenning er endelig edsseremonien til et fullverdig statsråd i Karnataka planlagt i dag. Finn ut om de overraskende inkluderingene, og hvordan ulike samfunn og kaster i staten finner representasjon i listen i analysen vår.

2) I hennes ukentlige spalte, Neerja Chowdhury skriver om den pågående kontroversen om innvielsen av den nye parlamentsbygningen: «Selv på denne sene timen vil mange i landet håpe at kongressen og opposisjonspartiene vil revurdere sin beslutning om å holde seg unna. Og at statsminister Modi vil gjøre en innsats for å bringe dem rundt.»

3) Forklart.Live: Korrupsjon har blitt en konstituerende del av styresett i Karnataka, sier sosialhistoriker og politisk kommentator Dr Prithvi Datta Chandra Shobhi.Men hvordan påvirker dette Kannadigas? Shobhi forklarer i sammenheng med det nylig avholdte Karnataka-forsamlingsvalget.

4) I vår meningsseksjon i dag skriver Menaka Guruswamy om den varige populariteten til en av USAs mest kontroversielle tidligere presidenter, Donald Trump: «Han har funnet ut sin kjerne valgkrets, som han former gjennom frykt, strategisk distribusjon av sosiale medier og snakke på et språk som appellerer til dem. Underveis brukte han sitt privilegium til å bøye og bryte loven.»

Les også

Daglig orientering: Bråk om innvielse av nytt parlamentshus; hvordan UPSC h…

< /figur>Daglig orientering: Siste om Manipur-sammenstøt; Kerala, Tamil Nadu topper…

Daglig orientering: Maharashtra-guvernøren ber om å trekke seg; migranter melder seg inn…

Daglig orientering: Karnataka Assembly Valgresultater i dag; Kongressen…

5) Express@Cannes: Sjekk ut hva Shubhra Gupta har å si om Ken Loachs “The Old Oak” og Wim Wenders “Perfect Days”: «Mens førstnevnte tar oss med til en liten by i det nordøstlige Storbritannia hvor gruvedrift pleide å være en bærebjelke, men nå er et sted i drift, med bustende lokalbefolkning som går opp mot en gruppe syriske flyktninger på jakt etter et hjem borte fra hjemmet, sistnevnte er portrettet av en middelaldrende toalettvasker i Tokyo, og på den rolige, verdige måten han går om dagene, fyller han livet med mening.»

Til i morgen,

Arushi Bhaskar og Gargi Nandwana