Home Svenska Daglig briefing: Karnataka-kabinettets expansion slutförd; Neerja Chowdhury om invigning av nya parlamentsbyggnaden; och mer

Daglig briefing: Karnataka-kabinettets expansion slutförd; Neerja Chowdhury om invigning av nya parlamentsbyggnaden; och mer

0

God morgon,

Börja helgen med de fem bästa berättelserna från The Indian Express!

1) Efter mycket spänning planeras äntligen edsceremonin av ett fullfjädrat statskabinett i Karnataka till idag. Ta reda på om de överraskande inkluderingarna och hur olika samhällen och kaster i staten finner representation i listan i vår analys.

2) I hennes veckokolumn, Neerja Chowdhury skriver om den pågående kontroversen kring invigningen av den nya parlamentsbyggnaden: ”Även vid denna sena timme hoppas många i landet att kongressen och oppositionspartierna kommer att ompröva sitt beslut att hålla sig borta. Och att premiärminister Modi kommer att anstränga sig för att få dem runt.”

3) Förklarat.Live: Korruption har blivit en konstituerande del av styrningen i Karnataka, säger socialhistoriker och politisk kommentator Dr Prithvi Datta Chandra Shobhi.Men hur påverkar detta Kannadigas? Shobhi förklarar i samband med det nyligen hållna Karnataka-församlingsvalet.

4) I vår opinionssektion idag skriver Menaka Guruswamy om den bestående populariteten för en av USA:s mest kontroversiella före detta presidenter, Donald Trump: “Han har räknat ut sin kärna valkrets, som han formar genom rädsla, strategiskt distribuera sociala medier och tala på ett språk som tilltalar dem. Längs vägen använde han sitt privilegium för att böja och bryta mot lagen.”

Läs även

Daglig briefing: Senaste om Manipur-krockar; Kerala, Tamil Nadu topppresterande…

Daglig genomgång: Bråk över invigningen av det nya parlamentshuset; hur UPSC h…

< /figur>Daily Briefing: En undersökning av Västbengalens grova bombhot; Ra…

< /figure>Daglig briefing: Polis vid Twitters dörr efter BJP 'toolkit' flaggade inlägg

5) Express@Cannes: Kolla in vad Shubhra Gupta har att säga om Ken Loachs “The Old Oak” och Wim Wenders “Perfect Days”: “Medan den förstnämnda tar oss till en liten stad i nordöstra Storbritannien där gruvdriften brukade vara en stöttepelare, men nu är en plats på drift, med håriga lokalbefolkning som slår sig samman mot en grupp syriska flyktingar som letar efter ett hem hemifrån, den senare är porträttet av en medelålders toalettstädare i Tokyo, och på det lugna, värdiga sätt han går om sina dagar, fyller hans liv med mening.”

Till imorgon,< /p>

Arushi Bhaskar och Gargi Nandwana