Chipolo One Review: het is geweldig op papier

0
61

Beoordeling: 6/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • < li>5 – Aanvaardbaar imperfect

 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: $25 sterk> Amazon Chipolo

Jason Montoya/Review Geek

De Chipolo One biedt geweldige trackingfuncties buiten bereik voor het lokaliseren van enkele van uw belangrijkste items met behulp van een schone en eenvoudige begeleidende app. Maar nogal ondermaatse Bluetooth-prestaties en vlekkerige meldingen zijn wegversperringen waardoor u mogelijk wordt gehinderd bij het gebruik van het apparaat.

Dit is wat we leuk vinden

 • Eenvoudige installatie
 • Compatibel met zowel iPhone- als Android-apparaten
 • Werkt met Alexa, Google Assistant en Siri
 • Grote batterijduur
 • Kan worden gebruikt als camerasluiter op afstand< /li>

En wat we niet doen

 • Lastige meldingen buiten bereik
 • Bluetooth-detectiebereik is niet zo goed als bedrijf beweert
 • Maakt geen verbinding met wifi

Review De deskundige recensenten van Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Ontwerp en functies: technologie die de aandacht trekt
Installatie: in minder dan vijf minuten aan de slag
Gebruik de Chipolo One: ik wou dat ik het beter kon zeggen
De Chipolo-app: een schone en eenvoudige lay-out
Moet je de Chipolo One kopen?

Ontwerp en kenmerken: technologie die de aandacht trekt

Jason Montoya/Review Geek

 • Afmetingen: 1,49 x 0,25 inch (37,84 x 6,35 mm)
 • Bluetooth-bereik: Geadverteerd tot 200 voet
 • Water weerstand: IPX5-classificatie
 • Batterij: Tot 2 jaar (verwijderbare CR 2032) 

De Chipolo One heeft een diameter van 1,49 inch en is slechts 0,25 inch dik. Verkrijgbaar in verschillende kleuren (waaronder blauw, geel, rood, wit, groen en zwart), de One heeft een kleine inkeping aan de bovenkant van de ronde tracker, waardoor hij ideaal is voor sleutels en andere kleine apparaten.

Er is maar één knop (onder het “Chipolo”-logo) waarop u twee keer kunt drukken om te bellen met welk mobiel apparaat uw Chipolo ook is verbonden – een uitstekende functie voor degenen onder ons die dat zijn altijd onze telefoons kwijt. Je ziet ook een naad rond het lichaam van de One lopen; met een kleine platte kop kun je beide delen van de One uit elkaar wrikken om toegang te krijgen tot de CR 2032-batterij binnenin, wat eerlijk gezegd een beetje lastig kan zijn. Gelukkig beweert Chipolo dat je tot twee jaar batterij kunt halen uit een enkele cel, dus het vervangen ervan zou geen al te grote beproeving moeten zijn.

GERELATEERDChipolo CARD Spot Review: een Apple AirTag in de vorm van een creditcard

De Chipolo One rockt ook een alarm van 120 dB dat zeker de aandacht op zich vestigt. Terwijl ik voor de voordeur van mijn appartement stond en mijn iPhone 12 gebruikte om de One te pingen, kon ik het duidelijk horen vanuit mijn kantoor, waarvan ik gescheiden was door talloze muren, meubels en vloerbedekking. Ik vond het ook erg leuk dat Chipolo's out-of-range-functies niet achter een betaalmuur zitten, zoals bij competitieve uitrusting zoals de Tile Pro.

Maar als u liever uw items volgt via de Find My-app, is de Chipolo One Spot (alleen verkrijgbaar in zwart) Apple-gecertificeerd, waardoor het een geweldig alternatief is voor een AirTag.

Rechts nu kost een enkele Chipolo One je $ 25, maar je kunt ook een pakket van vier kopen voor $ 75 of een pakket van zes voor $ 105. De Chipolo One Spot kost $ 28 voor een enkele en $ 78 voor vier.

Setup: in minder dan vijf minuten operationeel

 • Compatibiliteit: iOS 13 of later, Android 7 of later
 • Stemassistenten: Werkt met Alexa, Google Assistant en Siri

Mijn Chipolo One aan de praat krijgen kostte geen tijd en werd bereikt met alleen de Chipolo-app (voor iPhone/iPad en Android apparaten). Om aan de slag te gaan, start u de app en maakt u een Chipolo-account aan als u dit nog niet hebt gedaan. Nadat je een weergavenaam, e-mailadres en wachtwoord hebt gekozen (en enkele machtigingen hebt ingeschakeld), ben je klaar om je Chipolo One toe te voegen.

Tik eerst op de knop “Nieuw apparaat toevoegen” knop. Op het scherm “Apparaat toevoegen” kiest u het scherm “One” optie, plaats dan je Chipolo naast je telefoon. Zodra u de middelste knop van de One ingedrukt houdt om de tracker aan uw telefoon of tablet te koppelen, zou deze vrijwel onmiddellijk verbinding moeten maken. Nadat je een geschikte identifier hebt geselecteerd (ik heb “Keys” gekozen) en een naam voor je One hebt gemaakt, wordt het apparaat toegevoegd aan je Chipolo-account.

De Chipolo One gebruiken: ik wou dat ik het beter kon zeggen

Jason Montoya/Review Geek

Chipolo beweert dat de One een Bluetooth-bereik tot 60 meter heeft. Ja, niet helemaal. Bij het testen van de One liet ik het volgapparaat eerst in mijn kantoor achter en maakte ik een wandeling naar buiten met mijn iPhone. Nadat ik slechts ongeveer 15 meter verder was gelopen, verloor ik het signaal naar de Ene voordat ik zelfs maar mijn flatgebouw verliet. Toen ik echter eenmaal buiten was, kon ik me naar de zijkant van het gebouw wikkelen waar mijn kantoor zich bevindt, en toen ik ongeveer 3 meter van de buitenmuur stond, werd de Ene opnieuw gedetecteerd.

Ik heb een aantal lovende recensies van de Chipolo One gezien, maar helaas kan ik me niet bij die menigte voegen. Om welke reden dan ook, ervoer ik een extreem kieskeurige prestatie met mijn One. Ik heb zelfs maar één melding kunnen ontvangen dat ik mijn sleutels had achtergelaten; en dat was na talloze tests waarbij ik mijn appartement in en uit liep, zodat de Ene verbinding kon maken en vervolgens de verbinding met mijn telefoon kon verbreken. Ik kan me voorstellen dat ik na 5 of zelfs 10 minuten een bericht buiten bereik zou hebben ontvangen.

Het maakte niet uit of ik alle andere Bluetooth-apparaten ontkoppelde of dat de Chipolo-app werd geopend of gesloten. Toen mijn One eenmaal ontkoppeld was, was het enige dat ik kon doen de app openen, de laatst gepingde locatie bekijken en deze als verloren melden. Ik heb ook al mijn instellingen driemaal gecontroleerd, ervoor zorgend dat het volgen van locaties maximaal was ingeschakeld, evenals het vernieuwen van de app op de achtergrond. Nog steeds niets. Ik deed zelfs een experiment waarbij ik naar de supermarkt reed, de One in mijn auto liet en met mijn telefoon de winkel binnenging. Mijn vriendin en ik hebben ongeveer 20 minuten gewinkeld, en niet één keer tijdens onze reis kreeg ik een melding dat ik misschien mijn sleutels was vergeten; en dat waren we minstens Altijd 30 meter verwijderd van de Ene, wat de Ene volledig had moeten aanzetten om mij een waarschuwing (of meerdere) te sturen.

Het lijkt er ook op dat je niet echt in staat bent om een ​​tracking uit te voeren tenzij de Chipolo-app wordt geopend? Wanneer u de app sluit, verschijnt er een banner om u te vertellen dat uw Chipolo One is uitgeschakeld en dat de app moet worden geopend om trackingfuncties te gebruiken. Ik weet dat sommige apparaten met alleen Bluetooth een geopende app nodig hebben om bepaalde functies te laten werken, maar ik denk dat ik verwachtte dat de One zou werken, of de app nu open was of niet.

Een ding waar ik echter graag over naar huis zou kunnen schrijven, is de Alexa-compatibiliteit van de Chipolo One. Nadat ik de Chipolo-vaardigheid aan de Alexa-app had toegevoegd, kon ik Alexa vragen om zowel de One als mijn iPhone te bellen (met behulp van de Chipolo-app). De stemassistent heeft beide functies zonder problemen uitgevoerd, en wat nog indrukwekkender was, was de GPS-lokalisatie. Toen ik vroeg waar mijn sleutels zich bevonden, gaf Alexa me een adres dat slechts één appartementnummer verwijderd was van mijn werkelijke eenheidsnummer.

De Chipolo-app: een schone en eenvoudige lay-out

Jason Montoya/Review Geek

Wanneer je de Chipolo-app start, sta je op de “Lijst” tabblad, waar u kunt kiezen welk Chipolo-apparaat u wilt volgen of beheren. In mijn geval was er maar één Chipolo One geregistreerd op mijn account. Nadat u het apparaat hebt geselecteerd, wordt u naar het locatiedashboard van uw Chipolo gebracht.

Boven aan de pagina wordt een handige kaart weergegeven die de GPS-gepinde verblijfplaats van uw Chipolo laat zien in de buurt van waar uw telefoon of tablet ook hangt. Door de handen in elkaar te slaan met de Maps-app van uw mobiele apparaat, kunt u door de geografie bewegen door met uw vinger te slepen en te knijpen voor zoomfuncties. Beneden zie je een “Ring om te zoeken” knop voor het pingen van uw Bluetooth-tracker, een “Out of Range Alerts” schakelen en een “Routebeschrijving” knop die u naar de Kaarten-app stuurt voor een stapsgewijze (of stapsgewijze) routebeschrijving naar uw Chipolo.

Door te tikken op “Deel deze Chipolo,” u kunt andere gebruikers autoriseren om uw Chipolo One aan hun apparaten te koppelen. Houd er rekening mee dat er slechts één apparaat tegelijk met de One kan worden verbonden.

Tik op “Siri-snelkoppelingen” kunt u enkele Chipolo-spraakaanwijzingen aan Siri toevoegen, waaronder “Ring <naam van Chipolo-apparaat>” en “Bel stoppen <naam van Chipolo-apparaat>.” De functie “Ringtone wijzigen” Op het tabblad kunt u het geluid van uw Chipolo wijzigen en op het tabblad “Google Assistant en Alexa” leert je met beide stemassistenten commando's geven en vragen stellen over je One.

Wil je weten wat mijn favoriete kleine app-functie is? Door op “Maak een selfie,” je kunt je Chipolo One gebruiken als externe camerasluiter voor je telefoon. Tik gewoon op “Camera openen,” geef Chipolo toegang tot je camera en foto's en zorg dat je foto wordt gemaakt. Dan hoef je alleen maar je One te pakken en er dubbel op te drukken om een ​​foto te maken.

The Best Bluetooth Trackers of 2023 Beste Bluetooth Tracker Overall Tile Mate Amazon

$ 24,44
 

Beste Budget Bluetooth Tracker Tegelsticker Amazon

$29.88
 

Beste Bluetooth-tracker voor iPhone Apple AirTag (2021) 4-pack Amazon

$27,99
 

< img src="https://m.media-amazon.com/images/I/41eeEUo29cL._SL160_.jpg" /> Beste alternatief voor tegeltracker Chipolo ONE Amazon Beste Premium Bluetooth Tracker Tile Pro Amazon

$34.99
 

Moet je de Chipolo One kopen?

Ik wou dat ik deze Bluetooth-tracker overweldigend kon aanbevelen – vooral gezien de prijs en de twee duimen omhoog reputatie die de Chipolo One over de hele linie heeft – maar wanneer een van de meest integrale kenmerken van een product (de mogelijkheid om out-of-range notificaties) werkt maar af en toe, dat is gewoon niet goed genoeg in mijn boek. Vooral als het gaat om zoiets belangrijks als een item-tracker.

Nu ben ik ben nieuwsgierig hoe goed de Chipolo One Spot met ingebouwde Find My-netwerken werkt in vergelijking naar de standaard One (we hebben de Chipolo CARD Spot beoordeeld en een positieve beoordeling gegeven). Maar als je erover denkt om wat deeg op een AirTags-aangrenzende tracker te laten vallen, is Tile misschien de beste optie.

Beoordeling: 6/10 ?

 • 1 – Absoluut hot Vuilnis
 • 2 – Een beetje lauw afval
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar Imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: $25 Amazon Chipolo < h3>Dit is wat we leuk vinden

 • Eenvoudige installatie
 • Compatibel met zowel iPhone- als Android-apparaten
 • Werkt met Alexa, Google Assistant en Siri
 • Geweldige batterijduur
 • Kan worden gebruikt als camerasluiter op afstand

En wat we niet doen

 • Pijnlijke meldingen buiten bereik
 • Bluetooth-detectiebereik is niet zo goed als bedrijf beweert
 • Maakt geen verbinding met wifi