Home Norsk Chandrababu Naidu retter Jagan over økonomi og påkaller NTR, sier TDP er søylen for Telugu-folk

Chandrababu Naidu retter Jagan over økonomi og påkaller NTR, sier TDP er søylen for Telugu-folk

0

Telugu Desam Party (TDP) sjef og tidligere sjefsminister i Andhra Pradesh, N Chandrababu Naidu, målrettet nåværende sjefsminister Y S Jagan Mohan Reddy ved et TDP-konklave på lørdag, og sa at hans politikk har hatt en negativ effekt på Andhras inntekter. Naidu påberopte seg også arven fra partiets grunnlegger, avdøde N T Rama Rao, og sa at TDP var en bærebjelke for telugu-folk som bor over hele verden.

Snakker på partikonklavet i Rajamahendravaram i østlige Godavari. distriktet oppfordret Naidu folk til å bringe TDP tilbake til makten.

Les også | Ytringsfrihet demokratiets «bolverk»: Hvorfor Andhra HC slo ned orden som forsøkte å regulere offentlige forsamlinger, prosesjoner

“Fra dag én har Jagan Reddy-regjeringen fungert med det eneste målet å ødelegge staten,” sa han. Han beklaget at Andhra Pradeshs inntekter hadde falt veldig lavt sammenlignet med nabolandet Telangana. Han sa at mens inntektene til begge statene var nesten de samme i 2019 – året Jagan tiltrådte som CM – i 2022-23, er det en større forskjell. Ifølge Naidu er Telanganas inntekter i 2022-23 Rs 37 259 crore mer enn Andhra Pradeshs.

Han sa også at i 2019 var inntektene som Andhra Pradesh tjente gjennom både GST og registreringsavdelingen høyere enn det Telangana hadde. Men innen 2022-23 har Telangana gått forbi Andhra på begge disse frontene, la han til.

“Alt dette er fordi det ikke er noen forretningsaktiviteter i Andhra Pradesh,” hevdet Naidu.

Les også. | Andhra Pradesh begynner å frigjøre 2 lakh dekar med “prikkede land”: Hva er disse omstridte landene, som nå vil gå til jordbrukerne deres?

Han sa at hvis alle prosjekter, inkludert Amaravati-hovedstaden, hadde blitt fullført, ville Andhra Pradesh ha blomstret.

I en henvendelse til partiarbeidere, støttespillere og folk samlet ved konklavet sa Naidu at TDP-flagget var et søyle for Telugu-samfunnet over hele verden. Med henvisning til partiets symbol, syklusen, sa han at forhjulet sto for velferd mens bakhjulet sto for utvikling.

Annonse

Han oppfordret folk til å bringe TDP tilbake til makten, og sa: “Hvis noen mennesker kom i veien, la oss gå videre ved å knuse dem.»

Naidu påkalte avdøde NTR og sa at TDP-grunnleggeren brakte global anerkjennelse til Telugu-samfunnet. “Vi er etterkommere av en så stor leder,” sa han.

Les også | Sentersanksjoner rekorder 10 460 crore bifurkasjonsavgifter til Andhra Pradesh

Han snakket også om den kulturelle og tradisjonelle betydningen av Rajamahendravaram, der partikonklavet holdes. Han pekte på forbindelsen med den store dikteren Nannayya fra 1000-tallet, og nevnte også at det var stedet der sosialreformatoren og forfatteren Kandukuri Veeresalingam ble født, og hvor 1800-tallets ingeniør og kritiker av den britiske Raj, Sir Arthur Cotton, bodde.< /p>Annonse

Naidu kalte konklavet historisk, og påpekte at det ble holdt samme år som NTRs hundreårsjubileum feires.

“Gult er en lykkebringende farge, og folk er blir entusiastisk over å se partiflagget,» sa han.

Les også

Treff og savnet av 9 år med Regjeringen i Narendra Modi

Da Charan Singh nektet å feire Savarkars fødselsdag: «Perha…

I takt med at støtten til protesterende brytere vokser i Punjab, kommer en familie tilbake…

Kongressen skal begynne reparasjonsarbeidet i Rajasthan, Kharge skal møte Gehlot og Pi…

Han sa også at de marginaliserte samfunnene på Madigas og Dudekulas har sendt inn en kravliste til TDP. “Fra denne plattformen forsikrer jeg alle samfunnene om at rettferdighet vil bli gjort mot dem i henhold til deres befolkningsforhold,” sa han.