BJP probeert de Manipur-achtige situatie in Bengalen na te bootsen: Mamata

0
47

De West-Bengaalse Chief Minister Mamata Banerjee beweerde zaterdag dat de BJP probeerde een Manipur-achtige situatie in haar staat na te bootsen door etnische rellen te orkestreren.

Ze veroordeelde de aanval op staatsminister Birbaha Hansda& #8217; voertuig en zei dat de BJP-activisten, geen leden van de Kurmi-gemeenschap, achter het incident zaten dat vrijdag plaatsvond.

“De BJP zat achter etnisch geweld in Manipur. De saffraanpartij probeert soortgelijke rellen tussen gemeenschappen in West-Bengalen na te bootsen. Ze willen een situatie creëren waarin Adivasi tegen Kurmis zal vechten, zodat het leger kan worden opgeroepen en het leger schiet-op-zicht-bevelen krijgt. zei ze tijdens een bijeenkomst in Salboni in het district Paschim Medinipur.

Banerjee zei dat degenen die etnische rellen in de staat proberen aan te wakkeren niet gespaard zullen worden.

Het voertuig van de minister van staat , dat deel uitmaakte van het konvooi van de nationale algemeen secretaris van TMC, Abhishek Banerjee, werd beschadigd nadat het met stenen was bekogeld in het door stammen gedomineerde district.

Lees ook

Kruising van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

PM symbol of House trust, diep tevreden heeft hij het ingehuldigd: President

Nieuw parlementsgebouw wordt basis voor creatie van een nieuw India: PM…

Inhuldiging van het parlementsgebouw: op hun belangrijkste dag kijkt het achterkamerteam…

& #8220;Ik veroordeel het geweld van gisteren. Ik geloof niet dat Kurmis achter de aanval zat. BJP-arbeiders vermomd als leden van de Kurmi-gemeenschap zaten erachter. zei ze, terwijl ze toesprak over de massale outreach-campagne van TMC ‘Trinamool e Nabojowar’ (nieuwe golf in Trinamool).