Bereid je voor om afscheid te nemen van Spotify's Cheap Tier

0
59
Justin Duino/Review Geek

Alles is tegenwoordig duurder. Ik heb het over auto's, benzine, fastfood, boodschappen, huizenprijzen en alle streamingdiensten die we dagelijks gebruiken. Spotify kost echter slechts $ 9,99 per maand, maar dat kan binnenkort veranderen.

In het afgelopen decennium hebben we Netflix bijvoorbeeld meer dan het dubbele van de prijs gezien. Ik herinner me dat het minder dan $ 7 was, maar vandaag krijg je $ 15,49 terug, tenzij je advertenties toestaat. Tussen 2014 en nu ging Amazon Prime van $ 79 naar $ 139 per jaar.

GERELATEERDIk heb Spotify ingeruild voor vinyl en het heeft mijn leven veranderd

In diezelfde periode is Spotify dezelfde prijs gebleven, omdat het een van de goedkoopste streaming- en abonnementsdiensten is. Het is nog steeds slechts $ 9,99 en houdt sterk.

Helaas komt er in 2023 waarschijnlijk een prijsverhoging voor Spotify. Eind vorig jaar ging Apple Music voor het eerst in prijs omhoog. Een paar dagen later zei Daniel Ek, CEO van Spotify, terloops dat hij de prijzen voor abonnees in de Verenigde Staten wilde verhogen tijdens een inkomensgesprek, dat het bedrijf in april opnieuw herhaalde. Toen, eerder dit jaar, ging Amazon Music ook omhoog.

Nu alles omhoog gaat, is het slechts een kwestie van tijd voordat Spotify dit voorbeeld volgt. Tijdens de winstoproep van Spotify over het eerste kwartaal van 2023 zei de CEO zelfs: “Ik denk dat we klaar zijn om de prijzen te verhogen,” maar dat onderhandelingen met platenlabels zullen dicteren hoe de zaken eruit zullen zien. Voor wie het zich afvraagt: Spotify heeft het tarief verhoogd voor bepaalde markten en specifieke abonnementen, maar het blijft $ 9,99 in de Verenigde Staten.

Volgens een recent rapport van Bloomberg is een prijsstijging voor je maandelijkse Spotify-abonnement niet #8217;geen “als” maar een “wanneer.” De outlet citeerde Robert Kyncl, CEO van Warner Music, die onlangs zei: “Prijsverhogingen zijn succesvol geweest en zijn een stap in de goede richting, maar dit zou slechts de eerste stap moeten zijn.”

Het rapport eindigt met de opmerking dat als Spotify zijn prijzen niet verhoogt, muziekmaatschappijen hun hand kunnen forceren. Dat is vergelijkbaar met wat Spotify-CEO Daniel Ek eerder dit jaar zei. Dus hoewel we nog geen officiële aankondiging van de streaminggigant hebben gehoord, moet je niet verbaasd zijn als er eerder vroeger dan later een opduikt.

via Bloomberg