Android-telefoner är sårbara för ny typ av hack, iPhones säkra

0
66
Justin Duino/Review Geek

Att använda din fingeravtrycksläsare för att låsa upp din Android-telefon kan få dig att tro att ingen kan komma åt den, men du—det kanske inte är sant. Forskare från Tencent Labs och Zhejiang University upptäckte nyligen att under rätt omständigheter kan hackare också kunna låsa upp det.

I en artikel med titeln “BRUTEPRINT: Expose Smartphone Fingerprint Authentication to Brute-force Attack,” forskarna Yu Chen och Yiling Han förklarar att en exploatering som de kallar en “BrutePrint” (en kombination av “Brute Force Attack” och “Fingerprinting”) kan användas för att skicka ett obegränsat antal fingeravtryck till skannern tills ett matchar personen de stal det från.

Naturligtvis skulle hackarna behöva rätt verktyg för att låsa upp din telefon. För att kunna utföra en bruteprint-attack skulle tjuvarna behöva rätt utrustning och tillgång till en fingeravtrycksdatabas som innehåller dina fingeravtryck. Den dåliga nyheten är att den nödvändiga utrustningen enligt Bleeping Computer bara kostar cirka 15 dollar. Och tillgång till fingeravtrycksdatabaser är tillgänglig genom akademiska datauppsättningar och biometriska dataläckor.

RELATERATFingeravtryckssensorer på baksidan är de bästa fingeravtryckssensorerna

Artikeln avslöjar vidare att eftersom iPhones begränsar antalet gånger användare kan prova en fingeravtrycksskanning, är de inte sårbara för bruteprint-attacker.

< p>Det är värt att påpeka att detta är en nyupptäckt exploatering, och det finns inget som tyder på att dåliga skådespelare någonsin har använt denna teknik för att låsa upp användare’ telefoner. Men studiens publicering betyder att informationen finns där ute. Om dina fingeravtryck är en del av akademiska datauppsättningar eller var en del av en läcka kan du vara sårbar för denna typ av attack om din telefon tappas bort eller blir stulen. Men sannolikheten för att det faktiskt inträffar återstår att se.

The 6 Best Android Smartphones of 2023 Bästa Samsung Galaxy S23+ köp på Amazon Bäst Mellanklass Google Pixel 7 Köp på Amazon Bästa budget Android-telefonen Google Pixel 6a Köp på Amazon Bästa premium Samsung Galaxy S23 Ultra Köp på Amazon Bästa Small Zenphone 9 Köp på Amazon Bästa hopfällbara Samsung Galaxy Z Flip 4 Köp på Amazon

Källor: Bleeping Computer , TechSpot