AHSEC Assam Board HS 12e resultaat 2023: bekijk de trends van het afgelopen jaar

0
47

De Assam Higher Secondary Education Council, AHSEC zal binnenkort de resultaten van het hoger secundair onderwijs (klas 12) bekendmaken. Zodra ze zijn vrijgegeven, kunnen studenten hun cijferlijst bekijken op de officiële website — ahsec.assam.gov.in, sebaonline.org en resultsassam.nic.in.

Sommige rapporten hadden eerder verklaard dat de HS Het resultaat zou op 26 mei bekend worden gemaakt, maar de staatsminister van Onderwijs, Ranoj Pegu, verduidelijkte dat de rapporten nep waren. “Er zijn valse berichten in omloop over HS-uitslagen. Blijf https://ahsec.assam.gov.in,” hij tweette.

Volgens sommige rapporten zal het Assam-bestuur de resultaten van Klasse 12 niet vóór 31 mei bekendmaken, aangezien het evaluatieproces nog aan de gang is vanwege de toename van het aantal studenten dat voor de examens van de examencommissie verscheen.

GSEB 12e HSC-resultaat 2023 | Gujarat Board publiceert binnenkort resultaat voor Arts, Commerce; bekijk de trends van het afgelopen jaar

In 2022 was het totale slagingspercentage voor de kunststroom 83,48 procent, 87,26 procent voor de handel en 92,19 procent voor de wetenschapsstroom. Dit was echter een dip ten opzichte van het percentage van 2021. In 2021 was het totale slagingspercentage voor de Arts-stream 98,93 procent, terwijl 99,06 procent van de studenten hun HS-examens aflegde in de Science-stream en 99,57 procent voor de Commerce-stream.

Een jaar daarvoor , toen de Covid-crisis in 2020 op zijn hoogtepunt was, had de Commerce-stream het hoogste slagingspercentage met 88,18 procent, gevolgd door Science met 88,06 procent en de Arts-stream had het minste slagingspercentage met 78,28 procent.

Het slagingspercentage dat in 2022 werd geregistreerd, was hoger dan in de jaren vóór de pandemie, aangezien in 2019 kunststroomstudenten een algemeen slagingspercentage van 75,14 procent registreerden, Commerce rapporteerde 87,59 procent en  Science een slagingspercentage van 86,59 procent.

Lees ook

Assam AHSEC HS-resultaat 2023: zal de wetenschap streamen leerlingen presteren het best tegen…

6 maanden sinds 'Kasab'-opmerking, controversiële MIT-professor terug campus…CUET UG 2023: twee fasen eindigen voor 14,88 lakh-studenten, gemiddelde opkomst…

'Moet meisjesstudenten op schoolniveau aanmoedigen om technische co…

Evenzo registreerde Arts Stream in 2018 een algemeen slagingspercentage van 74,68 procent, Commerce had 84,64 procent procent en bètastudenten rapporteerden 85,74 procent.

© IE Online Media Services Pvt Ltd