AAP tillkännager upplösning av Goa-enheten

0
48

Aam Aadmi-partiet (AAP) tillkännagav i lördags upplösningen av sin Goa-enhet inklusive dess verkställande kommitté, förutom posten som statspresident. Flytten syftar till att förnya och omstrukturera partiets organisationsstruktur i kuststaten inför valet i Lok Sabha 2024.

“Partiet upplöser härmed den nuvarande organisationen i delstaten Goa med omedelbar verkan,” sa partiet i ett släpp på twitter.

“Amit Palekar kommer att fortsätta att fungera som delstatspresident. Den nya organisationsstrukturen kommer att tillkännages snart”, tilläggs i pressmeddelandet.

Förslaget kommer dagar efter att seniora Goa-ledare kallades till Delhi för ett möte med AAP:s nationella sammankallande Arvind Kejriwal och andra seniora partiledare.

Partiet, som inte hade lyckats vinna en enda mandat i Goa 2017, hade gjort sitt inträde i delstaten genom att vinna två platser i södra Goa – Velim och Benaulim – i valet till församlingen 2022. I Benaulim hade AAP-kandidaten Venzy Viegas besegrat den tidigare chefsministern Churchill Alemao, som hade bestridit omröstningarna om biljetten till Trinamool Congress (TMC), medan Cruz Silva från AAP i Velim hade besegrat kongressens Savio D' Silva.

Läs även< figure class="non_premium_icon">

'PM symboliserar parlamentets förtroende' , säger president Murmu, välkomnar invigningen…

Invigning av parlamentsbyggnaden: Bakrumsteamet på sin största dag wat…

Krossbemanning av arméofficerare till IAF, flottan snart

Invigning av nya parlamentsbyggnaden Liveuppdateringar: Ny parlamentsbyggnad…

Amit Palekar, Goa-enhetens president, sa till The Indian Express, “Alla enheter har upplösts. Det kommer att bli en totalrenovering. Vi vill stärka partiets närvaro på gräsrotsnivå och fokusera på expansion. Vi vill ha allvar i partiet. Efter det senaste valet utsågs flera ledare. Vi vill inte ha någon slöhet, så en omstrukturering kommer att göras och den nya strukturen kommer att tillkännages snart.”

© The Indian Express (P) Ltd