AAP kondigt de ontbinding van de Goa-eenheid aan

0
52

De Aam Aadmi-partij (AAP) kondigde zaterdag de ontbinding aan van haar Goa-eenheid inclusief haar uitvoerend comité, met uitzondering van de functie van staatspresident. De verhuizing is gericht op het vernieuwen en herstructureren van de organisatiestructuur van de partij in de kuststaat voorafgaand aan de Lok Sabha-verkiezingen in 2024.

“De partij ontbindt hierbij met onmiddellijke ingang de huidige organisatie in de staat Goa”, zei de zei partij in een release op twitter.

“Amit Palekar zal blijven functioneren als staatspresident. De nieuwe organisatiestructuur zal binnenkort worden aangekondigd', voegde de release eraan toe.

De verhuizing komt dagen nadat senior Goa-leiders naar Delhi waren ontboden voor een ontmoeting met de nationale AAP-consulent Arvind Kejriwal en andere senior partijleiders.

p>

De partij, die in 2017 geen enkele zetel in Goa had behaald, had haar intrede in de staat gedaan door twee zetels te winnen in Zuid-Goa – Velim en Benaulim – bij de parlementsverkiezingen van 2022. In Benaulim had AAP-kandidaat Venzy Viegas de voormalige eerste minister Churchill Alemao verslagen, die de peilingen op het Trinamool Congress (TMC)-ticket had betwist, terwijl Cruz Silva van AAP in Velim de congreslid Savio D' Silva had verslagen.

Lees ook< figure class="non_premium_icon">

'PM symboliseert het vertrouwen van het Parlement' , zegt president Murmu, verwelkomt inaugustus…

Inhuldiging parlementsgebouw: op hun grootste dag, achterkamerteam wat…Kruisbezetting van legerofficieren naar IAF, marine binnenkort

Inhuldiging nieuw parlementsgebouw Live-updates: Nieuw parlementsgebou…

Amit Palekar, de president van de Goa-eenheid, vertelde The Indian Express: “Alle eenheden zijn ontbonden. Er komt een complete opknapbeurt. We willen de aanwezigheid van de partij aan de basis versterken en inzetten op expansie. We willen ernst in de partij. Na de laatste verkiezingen zijn verschillende leiders benoemd. We willen geen lethargie, dus er zal een herstructurering plaatsvinden en de nieuwe structuur zal binnenkort worden aangekondigd.”

© The Indian Express (P) Ltd