6 månader sedan “Kasab”-kommentaren, kontroversiell professor tillbaka på MIT campus men ännu inte tilldelad undervisningsuppgift

0
43

Sex månader efter att en professor vid Manipal Institute of Technology (MIT) påstås ha kallat en student som “Kasab”, har utbildningsinstitutionen nu stängt ärendet efter att ha vidtagit “stränga” disciplinära åtgärder mot professorn .

Enligt vicekansler vid Manipal Academy of Higher Education (MAHE), generallöjtnant (Dr) M D Venkatesh, är professorn tillbaka på campus men har ännu inte fått i uppdrag att undervisa. “I själva verket har studenten också försonat sig och ville inte att några åtgärder skulle vidtas mot professorn”, sa Venkatesh.

Venkatesh sa till indianexpress.com, “Professorn har inte fått sparken utan har blivit straffad. Vi har vidtagit mycket stränga disciplinära åtgärder mot honom. Han är för närvarande under god mentorskap och övervakning.”

Åsikt | När videon avslöjade trångsynthet, varför Manipal Institute of Technology reagerade annorlunda än Udupi college

MAHE hade också bildat en kommitté för att utreda ärendet tills professorn stängdes av i väntan på utredning. “Det fanns en disciplinnämnd och det fanns en rekommendation och åtgärder vidtogs enligt universitetets bestämmelser. Vi har gett honom några stora straff som jag bättre inte avslöjar. Han är under noggrann mentorskap. Ärendet är avslutat med de disciplinära åtgärder som vidtagits mot professorn”, sade Venkatesh.

I en video som hade blivit viral i november och spreds flitigt, sågs professorn påstås hänvisa till en student som 'Kasab ', terroristen som hängdes för sin roll i attackerna i Mumbai den 26/11.

Läs även

Assam AHSEC HS-resultat 2023 : Kommer Science stream-elever att prestera bäst aga…

CUET UG 2023: Två faser avslutas för 14,88 lakh studenter, genomsnittlig deltagare…

'Bör uppmuntra flickelever på skolnivå att ta upp ingenjörsutbildning…

Kerala +2 Resultat 2023 Uppdateringar: 4 897 studenter från Malappuram-distriktets poäng…

I videon sågs professorn försöka motivera hans anmärkning och säga att det var en “rolig sak”. Men studenten hördes säga, “26/11 var inte roligt … att vara muslim i det här landet och möta allt detta varje dag är inte roligt.” Videon visar också hur professorn säger “förlåt” och studenten svarar: “Förlåt ändrar inte hur du tänker eller hur du framställer dig själv här.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd