5 Google Maps-zwendel (en hoe u ze kunt vermijden)

0
52
Jason Montoya/How-To Geek

Miljarden mensen gebruiken Google Maps om de wereld te verkennen en krijgen elke maand stapsgewijze navigatie-instructies . Maar door zijn populariteit is het een belangrijk doelwit geworden voor oplichters.

Oplichters op Google Maps

Hier zijn vijf van de meest voorkomende oplichtingspraktijken op Google Maps en hoe u ze kunt identificeren en vermijden.

Vermeld worden in Google Maps

Een vermelding op Google Maps is heel nuttig voor elk bedrijf. Het helpt klanten het bedrijf te ontdekken en te weten wanneer en hoe ze hen kunnen bereiken. Kwaadwillende actoren weten dit en profiteren van kleine bedrijven. relatieve onbekendheid met hoe Google Maps-vermeldingen werken. Dus benaderen ze hun slachtoffers met plannen om hen op Google Maps te laten vermelden en soms zelfs een prominente positie te geven.

Maar aan al deze diensten hangt een prijskaartje, ook al kan iedereen een bedrijf op Google Maps vermelden voor vrij. En er is geen andere manier om een ​​prominente positie te verwerven dan door Google Maps-advertentieruimte te kopen. Dus nietsvermoedende bedrijven betalen uiteindelijk geld aan oplichters voor iets dat gratis of onmogelijk is.

Listing Verification Scam

Een andere zwendel die verband houdt met de Google Maps-vermeldingen is de verificatiezwendel. Bij deze zwendel nemen fraudeurs contact op met bedrijven en beweren dat hun Google Maps-vermelding niet is geverifieerd of bevestigd. Een oplichter zal beweren dat als het bedrijf geen geld betaalt om het te laten verifiëren, de vermelding wordt verwijderd.

Het vooruitzicht een Google Maps-vermelding te verliezen is voor elk bedrijf zorgelijk. Dus de nietsvermoedende bedrijven betalen uiteindelijk de oplichter. Maar iedereen kan een Google Maps-vermelding in een paar stappen gratis verifiëren. Bovendien verwijdert Google bedrijfsvermeldingen niet willekeurig uit Maps. Als het ooit een voorjaarsschoonmaak houdt, krijgen eigenaren van vermeldingen voldoende tijd om hun vermeldingen te verifiëren.

Nepzakelijke contacten

Om de informatie accuraat en up-to-date te houden, stelt Google Maps zijn gebruikers in staat bewerkingen voor bedrijfsvermeldingen voor te stellen. Helaas gebruiken oplichters deze functie en vervangen ze de contactgegevens van bedrijven door valse informatie. En wanneer een nietsvermoedende gebruiker van Maps contact opneemt met de valse contactgegevens, of dit nu een telefoonnummer of e-mailadres is, worden ze misleid om hun persoonlijke gegevens, inclusief bankgegevens, te verstrekken als het bedrijf waarmee ze contact opnemen een bank is. Er zijn talloze gevallen bekend van ongelukkige slachtoffers die een aanzienlijk geldbedrag verliezen aan oplichters nadat ze een nep-zakelijk contact hebben gebeld.

Nepbedrijven

Naast het toevoegen van valse contactgegevens aan een bestaande, legitieme vermelding, creëren oplichters volledig valse bedrijfsvermeldingen om nietsvermoedende consumenten te lokken. Nepvermeldingen worden meestal gemaakt voor bedrijven zoals sleepdiensten, reparateurs en aannemers, waartoe klanten zich doorgaans wenden in geval van nood. Maar uiteindelijk bereiken ze de oplichters, die ofwel de lead aan een ander bedrijf verkopen of een slordige service leveren ondanks het feit dat ze exorbitante bedragen in rekening brengen. Als u een valse bedrijfsvermelding tegenkomt, is het een goed idee om dit te melden.

Bulk negatieve beoordelingen op bedrijfsvermeldingen

Bij een andere Google Maps-zwendel persen fraudeurs bedrijven in de dienstverlenende sector, zoals restaurants, af met de dreiging veel negatieve recensies achter te laten op de Google Maps-vermelding van het bedrijf. De zwendel begint meestal met een spervuur ​​van negatieve recensies op een bedrijfsvermelding en wordt gevolgd door een e-mail waarin om betaling wordt gevraagd met de dreiging van nog meer negatieve recensies.

Volgens de New York Times kan dit soort bedreiging vooral moeilijk voor kleine bedrijven, aangezien Google mogelijk traag is met het behandelen van verzoeken om dergelijke beoordelingen te verwijderen.

GERELATEERD: Google Maps starten in satellietweergave< /p>

Google Maps-zwendel vermijden

Als gewone Google Maps-gebruiker of bedrijfseigenaar zult u waarschijnlijk af en toe een oplichter tegenkomen . Maar als u een paar dingen onthoudt, kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Vergeet niet dat Google Maps geen geld in rekening brengt

Of u nu een bedrijfsvermelding maakt, verifieert of bijwerkt, Google brengt geen geld in rekening. Dus als u iemand tegenkomt die beweert van Google te zijn en om geld vraagt ​​om iets voor u te doen op Google Maps, dan is die persoon een oplichter en kunt u het beste wegblijven.

Don&#8217 ;t blindelings vertrouwen op de informatie op Maps-vermeldingen

Hoewel Google Maps-vermeldingen een gemakkelijke manier zijn om de contactgegevens van een bedrijf te krijgen, kunt u die gegevens het beste op de officiële website van het bedrijf bevestigen. Maar als er geen website is, kunt u altijd de beoordelingen op die vermelding lezen. Ook in het geval van valse contactgegevens is de kans groot dat andere mensen daar opmerkingen over hebben achtergelaten. Het ongeluk van iemand anders kan dus als waarschuwing voor u dienen. U kunt ook naar dezelfde informatie zoeken via andere bronnen op internet of contact opnemen met de socialemediakanalen van het bedrijf.

GERELATEERD: Een particulier alternatief naar Google Maps: DuckDuckGo Maps

Gehaast

Wanneer je het gevoel hebt dat er iets mis is, is de gouden regel om te vertragen en goed na te denken. Hetzelfde geldt in het geval van Google Maps. Oplichters creëren graag een gevoel van urgentie, maar trappen niet in die valkuil. Stel in plaats daarvan vragen, denk na en onderzoek voordat u een stap zet.

Deel geen persoonlijke of bankgegevens

Deel nooit uw persoonlijke gegevens of privébankgegevens met iemand die u net gevonden op Google Maps of op het internet in het algemeen. Als u denkt dat iets verdacht is, neem dan contact op met het bedrijf via officiële kanalen.

GERELATEERD: 7 veel voorkomende reiszwendel en hoe u ze kunt vermijden

Bel geen nummers die in afbeeldingen of opmerkingen worden genoemd

Wanneer oplichters een bedrijfsvermelding niet kunnen bewerken om valse details op te nemen, nemen ze hun toevlucht tot het achterlaten van valse telefoonnummers in foto's of opmerkingen/recensies van die vermelding. Een beginnende Google Maps-gebruiker denkt misschien dat dit officiële cijfers zijn, maar dat zijn ze niet. Zelfs als de opmerking zegt dat het een officieel nummer is, vertrouw het dan niet. Een bedrijf kan zijn vermelding bewerken om het juiste telefoonnummer op te nemen; ze hoeven de contactgegevens niet in opmerkingen of foto's te plaatsen.

Wees op uw hoede voor verheven beloften

Google zal u nooit bellen om een ​​prominente plaatsing in Google Maps, zoeken , of andere diensten. En zoals eerder vermeld, zal Google zeker niets in rekening brengen. U kunt dergelijke oproepen dus negeren.

Helaas is Google Maps niet de enige plaats waar oplichters op de loer liggen om nietsvermoedende gebruikers te misleiden. Ontdek hoe oplichters te werk gaan op Facebook Marketplace, Linkedin of WhatsApp.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw RAM-snelheid kunt controleren
  • › 1080p versus 1440p versus 4K-monitoren: hoe groot is het verschil?
  • › Is een VPN de moeite waard om voor te betalen?
  • › Bezorgd over de levensduur van de batterij van de handheld gaming-pc? Koop gewoon een powerbank
  • › De Acer Predator Triton 16 gaming-laptop heeft een RTX 4070
  • › De nieuwe Swift Edge 16-laptop van Acer is dun en heeft Wi-Fi 7