5 Google Maps-bedrägerier (och hur man undviker dem)

0
49
Jason Montoya/How-To Geek

Miljarder människor använder Google Maps för att utforska världen och få sväng för sväng vägbeskrivningar varje månad . Men dess popularitet har gjort det till ett främsta mål för bedragare.

Bedragare på Google Maps

Här är fem av de vanligaste bedrägerierna på Google Maps och hur du kan identifiera och undvika dem.

Bli med i Google Maps

En notering på Google Maps är till stor hjälp för alla företag. Det hjälper kunder att upptäcka verksamheten och veta när och hur de ska nå dem. Skadliga aktörer vet detta, och de drar nytta av små företag’ relativ obekantskap med hur Google Maps-listor fungerar. Så de närmar sig sina offer med planer om att få dem listade på Google Maps och ibland till och med sätta en framträdande plats.

Men alla dessa tjänster har en prislapp, även om vem som helst kan lista ett företag på Google Maps för fri. Och det finns inget sätt att få en framträdande position förutom att köpa Google Maps annonsutrymme. Så intet ont anande företag slutar med att betala pengar till bedragare för något som är gratis eller omöjligt att göra.

Listverifieringsbedrägeri

En annan relaterad bluff till Google Maps-listorna är verifieringsbluffen. I denna bedrägeri kontaktar bedragare företag och hävdar att deras Google Maps-uppgifter inte är verifierade eller bekräftade. En bedragare kommer att hävda att om företaget inte betalar pengar för att få det verifierat, kommer dess uppgifter att tas bort.

Utsikten att förlora en lista på Google Maps är oroande för alla företag. Så det slutar med att de intet ont anande företagen betalar bedragaren. Men vem som helst kan verifiera en lista på Google Maps i några få steg och utan kostnad. Dessutom tar Google inte bort företagsuppgifter slumpmässigt från Maps. Om den någon gång gör en vårstädning kommer ägarna att få tillräckligt med tid för att verifiera sina listor.

Falska företagskontakter

För att hålla sin information korrekt och uppdaterad tillåter Google Maps sina användare att föreslå ändringar av företagsuppgifter. Tyvärr använder bedragare denna funktion och ersätter företags kontaktuppgifter med falsk information. Och när en intet ont anande Maps-användare når ut till den falska kontaktinformationen, oavsett om det är ett telefonnummer eller en e-postadress, luras de att ge sin personliga information, inklusive bankuppgifter, om företaget de kontaktar är en bank. Det finns många fall av olyckliga offer som förlorar en betydande summa pengar till bedragare efter att ha ringt en falsk affärskontakt.

Fake Business

Förutom att lägga till falska kontaktuppgifter till en befintlig, legitim lista, skapar bedragare helt falska företagsuppgifter för att locka intet ont anande konsumenter. Falska listor skapas vanligtvis för företag som bogseringstjänster, reparatörer och entreprenörer, som kunder vanligtvis vänder sig till i nödfall. Men det slutar med att de når bedragarna, som antingen säljer leadet till ett annat företag eller levererar dålig service trots att de tar ut orimliga summor pengar. Om du stöter på en falsk företagsinformation är det en bra idé att rapportera det.

Negativa massbetyg på företagsuppgifter

I ett annat Google Maps-bedrägeri utpressar bedragare företag inom servicebranschen, till exempel restauranger, med hot om att lämna många negativa recensioner på företagets Google Maps-lista. Bedrägeriet börjar vanligtvis med en störtflod av negativa recensioner på en företagsinformation och följs av ett e-postmeddelande som kräver betalning med ett hot om fler negativa recensioner.

Enligt New York Times kan denna typ av hot vara särskilt tufft för små företag eftersom Google kan vara långsam med att hantera förfrågningar om att ta bort sådana recensioner.

RELATERAT: Hur man startar Google Maps i satellitvy< /p>

Hur du undviker Google Maps-bedrägerier

Som vanlig Google Maps-användare eller företagsägare kommer du sannolikt att stöta på en bedragare eller två ibland . Men om du kommer ihåg några saker kan du undvika att bli ett offer.

Kom ihåg att Google Maps inte tar ut pengar

Oavsett om du skapar en företagsinformation, verifierar den eller uppdaterar den, tar Google inga pengar. Så om du stöter på någon som påstår sig vara från Google och ber om pengar för att göra något åt ​​dig på Google Maps, är den personen en bedragare, och det är bäst att hålla sig borta.

Do&#8217 ;t Lita blint på informationen på kartor

Även om Google Maps-uppgifter är ett enkelt sätt att få ett företags kontaktuppgifter, är det bäst att bekräfta dessa uppgifter från företagets officiella webbplats. Men om det inte finns någon webbplats kan du alltid läsa recensionerna på den annonsen. Dessutom, i fallet med falska kontaktuppgifter, finns det en god chans att andra personer har lämnat kommentarer om det. Så någon annans olycka kan fungera som en varning för dig. Du kan också söka efter samma information från andra källor på webben eller nå ut till företagets sociala medier.

RELATERAT: Ett privat alternativ till Google Maps: DuckDuckGo Maps

Rusha inte

När du känner att något är fel är den gyllene regeln att sakta ner och tänka igenom saker och ting. Detsamma gäller för Google Maps. Bedragare gillar att skapa en känsla av brådska men faller inte i den fällan. Ställ istället frågor, fundera och undersök innan du tar ett steg.

Dela inte personlig information eller bankinformation

Dela aldrig dina personliga uppgifter eller privatbanksinformation med någon du har precis hittat på Google Maps eller webben i stort. Om du känner att något är misstänkt, kontakta företaget via officiella kanaler.

RELATERAT: 7 vanliga resebedrägerier och hur man undviker dem

Ring inte nummer som nämns i bilder eller kommentarer

När bedragare inte kan redigera en företagsinformation för att inkludera falska detaljer, tillgriper de att lämna falska telefonnummer i bilder eller kommentarer/recensioner av uppgifterna. En nybörjare på Google Maps kan tro att detta är officiella siffror, men det är de inte. Även om kommentaren säger att det är ett officiellt nummer, lita inte på det. Ett företag kan redigera sina uppgifter så att de innehåller rätt telefonnummer; de behöver inte ange kontaktuppgifterna i kommentarer eller bilder.

Var försiktig med höga löften

Google kommer aldrig att kalla dig för att lova en framträdande placering i Google Maps, sök , eller andra tjänster. Och som tidigare nämnts kommer Google definitivt inte att ta betalt för någonting. Så du kan bortse från alla sådana samtal.

Tyvärr är Google Maps inte det enda stället där bedragare lurar för att lura intet ont anande användare. Ta reda på hur bedragare fungerar på Facebook Marketplace, Linkedin eller WhatsApp.

LÄS NÄSTA

  • › Så här kontrollerar du din RAM-hastighet
  • › 1080p vs. 1440p vs. 4K-skärmar: Hur stor är skillnaden?
  • › Är ett VPN värt att betala för?
  • › Orolig för batteritid för handhållen speldator? Köp bara en Powerbank
  • › Acer Predator Triton 16 Gaming Laptop har en RTX 4070
  • › Acers nya Swift Edge 16-dator är tunn och har Wi-Fi 7