10 Google Translate-functies die u zou moeten gebruiken

0
54

Justin Duino/How-To Geek

Google heeft een grote catalogus met producten, maar een van de meest praktische tools is Google Translate. Het gebruik van een app om te communiceren tussen verschillende talen voelt als de toekomst, en er valt meer te vertalen waar je misschien nog niets van weet.

Vertaal gesprekken in realtime

Google Translate drijft de ’s “Interpreter Mode” functie, waarmee u real-time gesprekken kunt voeren met iemand die een taal spreekt die u niet begrijpt. Het geeft je een eenvoudige interface om te gebruiken en herhaalt wat het hoort in de gewenste taal. Je kunt het gebruiken op telefoons en slimme speakers/displays.

GERELATEERD: Hoe de tolkmodus van de Google Assistent te gebruiken

Tekst vertalen in de echte wereld

Het vertalen van tekst uit de echte wereld kan veel moeilijker zijn dan met online tekst. Gelukkig lost Google Translate dit probleem op. U kunt uw camera op tekst richten en deze voor uw ogen vertaald zien. Het toont u ook niet alleen de vertaling in platte tekst. De tekst wordt over de bovenkant weergegeven en probeert de kleur en het lettertype overeen te laten komen.

GERELATEERD: Een afbeelding scannen en vertalen in Google Translate

Handschriftvertaling

U hoeft niet alleen tekst in te voeren of uw stem te gebruiken in de Google Translate-app voor iPhone- en Android-apparaten. Het is ook mogelijk om handschrift te vertalen. Tik gewoon op de knop “Tekst invoeren” veld en selecteer vervolgens het penpictogram in de rechterbovenhoek. Nu kunt u in het onderste gedeelte schrijven en het vertaald zien in de door u gewenste taal.

Volledige webpagina's vertalen

Het is niet verwonderlijk dat Google Chrome veel Google-services bevat. Vertalen is er een van en het kan volledige webpagina's vertalen, zowel in Chrome voor desktop- als mobiele apps. Wanneer u een pagina bezoekt in een taal die u niet kunt lezen, zoekt u naar het pictogram Vertalen in de adresbalk op desktopcomputers of in de onderste balk op mobiele apparaten. Selecteer het en je ziet opties voor talen.

GERELATEERD: Een webpagina vertalen in Chrome

Vertaal enkele woorden en zinnen op webpagina's

Wilt u geen volledige webpagina vertalen? U kunt ook eenvoudig losse woorden of stukjes tekst op een pagina vertalen. Op zowel desktop- als mobiele versies van Chrome kunt u tekst markeren en “Vertalen” uit de menukaart. Google Translate verschijnt op het scherm met taalopties waaruit u kunt kiezen, of brengt u naar de Translate-website met de tekst automatisch ingevuld.

Vertalen E-mails in Gmail

Een andere Google-service die werkt met Google Translate is Gmail. Wanneer u een e-mail ontvangt in een taal die niet overeenkomt met uw primaire taal, geeft Gmail u automatisch de mogelijkheid om deze te vertalen. Klik gewoon op “Bericht vertalen” van onder de naam van de afzender of het menu met drie stippen. Bekijk onze volledige gids voor enkele extra vertaalopties in Gmail.

GERELATEERD: E-mails vertalen die u ontvangt in Gmail

Vertalen terwijl u typt met Gboard

Het Gboard-toetsenbord van Google heeft tal van ingebouwde Google-functies, zowel op Android en iPhone. Het kan tekst voor u vertalen met de Google Translate-integratie. Tik op Android op het pictogram met drie stippen in de bovenste balk van het toetsenbord en kies “Vertalen.” Tik op de iPhone op de Google “G” logo om de “Translate” keuze. Dit werkt ook met het standaard toetsenbord van Samsung.

GERELATEERD: 10 Samsung-toetsenbordfuncties die je zou moeten gebruiken op een Galaxy

Tik om snel te vertalen Tekst overal

Als u merkt dat u Google Translate vaak op uw Android-apparaat gebruikt, wilt u misschien de zwevende knop inschakelen voor snelle toegang. Hiermee kunt u snel de Google Translate-interface openen vanaf elke locatie of de gekopieerde tekst automatisch vertalen. Om dit te gebruiken, opent u Translate voor Android en gaat u naar Instellingen > Tik op Vertalen en schakel het in.

Download talen voor offline

Het downloaden van talen voor offline gebruik zorgt ervoor dat u Google Translate altijd kunt gebruiken, ongeacht de internetverbinding. Om een ​​taal te downloaden, open je Translate op je telefoon en selecteer je een van de talen onderaan het scherm. Nu kunt u door de lijst met talen bladeren en op het downloadpictogram tikken naast een taal die u offline wilt gebruiken.

Vaak opslaan Zinnen voor gemakkelijke toegang

Als je bepaalde zinnen hebt die vaak vertaald moeten worden, zoals begroetingen bij een bezoek aan een vreemd land, wil je ze misschien opslaan voor snelle toegang. Wanneer u een vertaling maakt in de mobiele Google Translate-app, tikt u eenvoudig op het sterpictogram om het op te slaan in uw “Phrasebook.” Tik in de toekomst op het sterpictogram op het startscherm van Translate om je opgeslagen zinnen te zien.

Als Google Translate goed werkt, kan het als magie aanvoelen. Met een klik op de knop heeft u volledige webpagina's vertaald naar uw talen. Tekst in de echte wereld wordt bedekt met vertalingen op het scherm van je telefoon. Gesprekken vinden in realtime plaats tussen twee mensen die verschillende talen spreken. Het is erg gaaf, dus doe er je voordeel mee.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe het is om een ​​gaming-laptop als ENIGE gaming-pc te gebruiken
  • › De beste DDR4 RAM van 2023
  • › Kan ChatGPT essays schrijven: is het gebruik van AI om essays te schrijven een goed idee?
  • › Bezorgd over de levensduur van de batterij van de handheld gaming-pc? Koop gewoon een powerbank
  • › 5 Google Maps-zwendel (en hoe u ze kunt vermijden)
  • › Hoe lang gaan SD-kaarten mee?