Vakbondsminister binnen, maffia probeert zijn woning in Manipur te bestormen

0
67

Een menigte probeerde donderdagavond laat het huis te bestormen van de minister van Buitenlandse Zaken en Onderwijs van de Unie, RK Ranjan Singh, in Kongba in het district East Imphal in Manipur.

Rapid Action Force (RAF) en Manipur Politiepersoneel bereikte de plek en verspreidde de menigte voordat deze het huis kon binnenstormen, waar de minister aanwezig zou zijn geweest. Er werden geen slachtoffers gemeld.

Ondertussen drong de hoofdminister van Manipur, N. Biren Singh, er vrijdag bij het publiek op aan om niet om bezorgd te zijn omdat operaties tegen gewapende onverlaten zowel in de heuvels als in de vallei waren begonnen.

Hij zei dat maar liefst 38 kwetsbare gebieden zijn geïdentificeerd waar troepen van centrale en staatstroepen gezamenlijk zullen opereren.

>

De meeste van deze kwetsbare gebieden bevinden zich in de perifere gebieden van valleidistricten die grenzen aan door Kuki gedomineerde districten, waaronder het Torbung-gebied van het Bishnupur-district, dat het epicentrum is van de laatste opflakkering van spanningen in de staat.

< p>Manipur zag eerder deze maand etnische botsingen, waarbij ongeveer 75 mensen om het leven kwamen. Een opflakkering van het geweld op woensdag zorgde ervoor dat verschillende huizen in Bishnupur in brand werden gestoken en dat er op meerdere locaties schietincidenten plaatsvonden, waarbij ten minste één burger om het leven kwam.

Biren Singh zei vrijdag dat er momenteel 34.000 troepen van de centrale strijdkrachten in Manipur zijn gestationeerd. Hun aanwezigheid had het heersende gevoel van angst tot op zekere hoogte weggenomen, zei hij.

Advertentie

“Onze prioriteit is het creëren van een gunstige sfeer. We willen dat het publiek zich veilig en geborgen voelt. Ik dring er bij het publiek op aan niet langer ongerust te zijn, aangezien gemeenschappelijke troepen operaties tegen gewapende onverlaten hebben gelanceerd”, zei de Chief Minister.

“Onze regering doet op alle fronten wat we kunnen.” Ik doe een beroep op het publiek om zich te onthouden van het nemen van gewelddadige middelen,” voegde hij eraan toe.

Gevraagd naar beschuldigingen van betrokkenheid bij brandstichting en schietincidenten van militanten die vallen onder de Suspension of Operations (SoO)-overeenkomst – een pact tussen verschillende militante groeperingen, de Indiase regering en de deelstaatregering waren gericht op het initiëren van een dialoog – Singh zei dat de meeste militante kaders werden gedwongen om in hun aangewezen kampen te blijven met goed toezicht.

Lees ook

Chhattisgarh officiële afvoeren reservoir om de mobiele telefoon te vinden die hij liet vallen tijdens…

Maffia pakt vrouw aan, man van verschillende religies verlaat hotel Indore na…

Acht CM's om NITI Aayog-bijeenkomst over te slaan

NITI Aayog-bijeenkomst onder voorzitterschap van premier Modi begint, 10 CM's geven het een misserAdvertentie

“We ontkennen niet de betrokkenheid van splintergroepen die niet onder de SoO-overeenkomst', zei hij, eraan toevoegend dat de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, de verzekering had gegeven dat deze elementen afzonderlijk zouden worden behandeld.