Uttak av Rs 2k seddel er “valutastyring”, ikke demonetisering: RBI

0
63

Sentralbanken sa fredag ​​at beslutningen ikke er demonetisering, men en del av “valutastyringssystemet, i motsetning til en bønn i Delhi HC som utfordrer RBIs varsel fra 19. mai om å trekke 2000 Rs-sedler fra sirkulasjon. #8221;.

Innlegget ble gjort av senioradvokat Parag Tripathi som uttalte foran en avdelingsbenk av sjefsjef Satish Chandra Sharma og Justice Subramonium Prasad at for tiden Rs. 2000-sedler ble ikke brukt, og la til det, og la til at “dette spørsmålet om påstått demonetisering også var gjenstand for en tidligere begjæring som dommen har blitt reservert av HC”. Han påsto også at dette var et spørsmål om “økonomisk politikk”.

RBI sa videre at denne øvelsen kun var for utveksling av noter, og at etter 30. september (tid gitt for utveksling av sedlene), kan en beslutning tas etter å ha sett resultatet av utvekslingen.

I sin melding hadde RBI sagt at sedler vil fortsette å være lovlig betalingsmiddel og legger til at de eksisterende sedlene på 2000 Rs kan deponeres eller byttes i banker frem til 30. september for å fullføre øvelsen på en tidsbestemt måte og for å gi tilstrekkelig tid til medlemmer av offentligheten; men sett en grense på “Rs 20 000 om gangen”.

Kandidaten, Rajneesh Bhaskar Gupta, har i sin bønn sagt at sentralbanken ikke har noen uavhengig makt under Reserve Bank of India Act, 1934, å beordre ikke-utstedelse eller avslutning av utstedelse av pengesedler av enhver pålydende verdi, og nevnte makt er kun tillagt sentralregjeringen i henhold til § 24 (2) i RBI-loven.

Andrageren fremførte også at avgjørelsen 8. november 2016 var en tidsskriftmelding utstedt av sentralregjeringen i henhold til hvilken RBI utstedte varsel. Det ble anført at det i dette tilfellet ikke var noen varselmelding fra Senteret, og selv om det er en, vet ikke offentligheten om det.

HC har oppført saken for 29. mai. Blant andre lettelser påstanden søker å annullere RBI-varslingen og alle andre påfølgende varsler som kaller avgjørelsen “vilkårlig” og “urimelig”.

Annonse

Bønnen sier at RBI ikke har “klarert så langt at hva som er fordelen for RBI eller nasjonal økonomi” etter å ha trukket Rs 2000-seddelen fra sirkulasjon. “Men vanskelighetene for innbyggerne i landet er veldig godt kjent og sett under demonetiseringen av valører på Rs.500 og Rs.1000 i 2016 og tilbaketrekking av Rs.2000 er ikke mye forskjellig fra tidligere demonetisering,“ 8221; det står

Les også

PM Modi kritiserer kongressen for å beholde symbolet på maktoverføring fra britene som…

10 ikke-BJP CM-er hopper over Niti Aayog Council møte

Chhattisgarh offisielle tømmer reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

India står overfor 'veldig komplisert utfordring' fra Kina, og sikret ingen forsøk…

Tirsdag reserverte HC ordre i en PIL som utfordrer varslinger utstedt av Reserve Bank of India og State Bank India “i så langt” ettersom den tillater utveksling av Rs 2000-sedler uten å innhente noen rekvisisjonsseddel og identitetsbevis som vilkårlig og i strid med artikkel 14 i grunnloven.