UPSC verhelpt verwarring over valse selectieclaims en overweegt actie tegen twee kandidaten

0
61

De Union Public Service Commission (UPSC) zei vrijdag dat het strafrechtelijke en disciplinaire maatregelen overweegt tegen twee kandidaten die ten onrechte beweerden dat ze waren geselecteerd voor het ambtelijk onderzoek. De resultaten van de UPSC CSE 2022 werden bekendgemaakt op 23 mei.

Het bericht luidde: “Het is de Union Public Service Commission (UPSC) ter kennis gekomen dat twee personen frauduleus hebben beweerd, dat ze zijn uiteindelijk aanbevolen door de UPSC in het Civil Services Examination, 2022 tegen twee Roll-nummers van echt aanbevolen kandidaten. De beweringen van beide personen zijn nep. Ze hebben de documenten in hun voordeel vervalst om hun claims te ondersteunen.”

Lees ook | Haar leven gebonden aan een rolstoel, maar niet haar dromen: vrouw uit Kerala strijdt tegen alle verwachtingen in om te slagen voor het UPSC-examen

De UPSC zei dat het systeem robuust en onfeilbaar is en dat dergelijke fouten niet mogelijk zijn. De UPSC deelde verder de details van alle kandidaten, zowel nep als echt. Ayesha Fatima dochter, dochter van Naziruddin, is een echte kandidaat die AIR 184 heeft weten te bemachtigen. Haar rolnummer was 7811744.

Aan de andere kant verscheen Aysha Makrani, dochter van Salimmuddin Makrani, voor het voorlopig examen en scoorde slechts 22,22 punten in General Studies paper 1 en 21,09 punten in General Studies paper 2. Het minimaal vereiste cijfer voor Makrani was 66 in paper 2. “ Ze slaagde er niet alleen niet in om zich te kwalificeren voor Paper-II, maar scoorde ook veel minder punten dan de afkappunten van Paper-I, die 88,22 waren voor de niet-gereserveerde categorie voor het vooronderzoek van het jaar 2022”, aldus de kennisgeving. Haar rolnummer was 7805064.

Lees ook | UPSC-resultaten 2022: geschiedenis geschreven, hoogste aantal vrouwen zal de Indiase overheidsdienst betreden

Ook Tushar Kumar, zoon van Ashwini Kumar Singh uit Bihar, is een echte kandidaat en heeft AIR 44 veiliggesteld. Zijn rolnummer is 1521306.

De andere Tushar, zoon van Brijmohan uit Rewari Haryana, kreeg 2208860 toegewezen. als zijn rolnummer. Hij verscheen voor het voortentamen en behaalde min (-) 22,89 punten in General Studies paper 1 en 44,73 punten in General Studies paper 2. Ook hij moest minimaal 66 punten scoren in paper 2. Hij zakte ook voor het voortentamen en niet verder gegaan naar de volgende fasen.

Lees ook

UPSC Civil Services Prelims 2023 LIVE: Paper II (CSAT) begint om 14.30 uur;…

UPSC Civil Services Prelims 2023: Controleer de examendagrichtlijnen voor vandaag

SSC CGL selectieproces uitgelegd; controleer minimum kwalificatiescores

UPSC CSE 2022 Resultaten: Jongleren tussen dienst in het ziekenhuis & Civil Services…

De UPSC zei dat de twee kandidaten die de valse beweringen deden, “hebben gehandeld in strijd met de bepalingen van de regels van het Civil Services Examination, 2022.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd