UPSC rensar förvirring över falska urvalsanspråk, överväger åtgärder mot två kandidater

0
63

Union Public Service Commission (UPSC) sade i fredags att de överväger straffrättsliga och disciplinära åtgärder mot två kandidater som felaktigt hävdade att de valts ut i undersökningen av civilförvaltningen. UPSC CSE 2022-resultaten tillkännagavs den 23 maj.

Meddelandet löd: “Det har kommit till Union Public Service Commissions (UPSC) kännedom att två personer har påstått bedrägligt att de har varit slutligen rekommenderad av UPSC i Civil Services Examination, 2022 mot två Roll Numbers av genuint rekommenderade kandidater. Påståendena från båda personerna är falska. De har förfalskat dokumenten till deras fördel för att stödja sina anspråk.”

Läs också | Hennes liv bundet till rullstol, men inte hennes drömmar: Kerala kvinna kämpar mot oddsen för att klara UPSC-examen

UPSC sa att systemet är robust och idiotsäkert, och sådana fel är inte möjliga. UPSC delade vidare detaljerna om alla kandidater, både falska och äkta. Ayesha Fatimas dotter, dotter till Naziruddin, är en genuin kandidat som har säkrat AIR 184. Hennes rollnummer var 7811744.

Å andra sidan dök Aysha Makrani, dotter till Salimmuddin Makrani, upp för det preliminära provet och fick bara 22,22 poäng i allmänna studier uppsats 1 och 21,09 poäng i allmänna studier uppsats 2. Minsta poäng som krävs för Makrani var 66 i uppsats 2. ” Hon har inte bara misslyckats med att kvalificera sig i Paper-II utan fick mycket färre betyg än cut-off-betygen för Paper-I, som var 88,22 för den oreserverade kategorin för den preliminära tentamen 2022″, stod det i meddelandet. Hennes rullnummer var 7805064.

Läs också | UPSC-resultat 2022: Historik, det högsta antalet kvinnor som kommer att gå in i indiska offentliga tjänster

På samma sätt är Tushar Kumar, son till Ashwini Kumar Singh från Bihar, en genuin kandidat och har säkrat AIR 44. Hans rollnummer är 1521306.

Den andra Tushar, son till Brijmohan från Rewari Haryana, tilldelades 2208860 som hans rullenummer. Han dök upp till det preliminära tentamen och fick minus (-) 22,89 poäng i allmänna studier uppsats 1 och 44,73 poäng i allmänna studier uppsats 2. Även han var skyldig att få minst 66 poäng i uppsats 2. Han misslyckades också i det preliminära skedet och gick inte vidare till nästa steg.

Läs även

UPSC Civil Services Prelims 2023 LIVE: Paper II (CSAT) börjar klockan 14:30;…

UPSC Civil Services Prelims 2023: Se riktlinjerna för provdagen för idag

SSC CGL urvalsprocessen förklaras; kontrollera lägsta kvalificeringsbetyg

UPSC CSE 2022 Resultat: Jonglering mellan tjänstgöring på sjukhus & Civil Services…

UPSC sa att de två kandidaterna som gör de falska påståendena har “agerat i strid med bestämmelserna i reglerna för Civil Services Examination, 2022.”

© IE Online Media Services Pvt. Ltd