Svindel med skolejobber: SC nekter å bli ED, CBI-undersøkelse mot Abhishek

0
64

Høyesterett nektet fredag ​​å utsette Calcutta High Court-kjennelse som tillater håndhevingsdirektoratet (ED) og Central Bureau of Investigation (CBI) å avhøre Trinamool-kongresslederen Abhishek Banerjee i forbindelse med Vest-Bengal-lærerne’ rekrutteringssvindel.

En benk med dommere J K Maheshwari og PS Narasimha holdt seg imidlertid en del av kjennelsen 18. mai hvor Høyesterett ila Banerjee en bot på Rs 25 lakh for å ha kastet bort rettens tid.

“Jeg synes rekkefølgen er veldig balansert og rettferdig,” sa dommer Narasimha til senioradvokat A M Singhvi, som dukket opp for Banerjee.

Den ene dommerbenken til Justice Amrita Sinha avviste den 18. mai Banerjees påstand om tilbakekalling. av ordre fra en annen enkelt dommer som tillater CBI og ED å avhøre ham i saken. HC påla ham også en kostnad på Rs 25 lakh for å kaste bort tiden sin.

Saken ble tidligere hørt av justitiarius Abhijit Gangopadhyay, og han hadde tillatt ED- og CBI-undersøkelsen. Banerjee appellerte til SC mot dette og refererte til visse påståtte bemerkninger fra dommeren mot ham i et intervju til en TV-nyhetskanal hvorpå SC søkte en rapport fra HC.

Generalregistrator. Etter å ha lest rapporten ga SC den 24. april beskjed om at saken skulle overføres til en annen dommer. Etter dette ble saken tildelt dommer Amrita Sinha.

Singhvi dukket opp for Banerjee på fredag, og fortalte benken at SC hadde ledet en de-novo høring, men at dette ikke hadde skjedd.

Annonse

Ved å dukke opp for senteret, sa ekstra advokatfullmektig SV Raju “til syvende og sist sa ordren som skulle tilbakekalles bare undersøk hvis du vil… Uavhengig av denne ordren, har ED makt til å etterforske og etterforskningsoffiserers myndighet er uhindret bortsett fra der det er malafide osv. Denne etterforskningsmakten kan ikke tilranes.”

Singhvi hevdet at ED sa det han etterforsker er under en direkte rettskjennelse.

Les også

Innvielse av det nye parlamentsbygningen Live-oppdateringer: Nytt parlamentsbygg…10 ikke-BJP CM-er hopper over Niti Aayog Council møte

Innsettelse av nytt parlament: Hvem 039;s deltar, hvem er ikke — her er hele…

'Ek dum Jannat': hender som støpte det nye parlamentet soler seg i sin prakt en …

Benken svarte at den vil legge ut dette sak for høring etter ferie og begge sider kan reise innsigelser. “I mellomtiden, når det gjelder delen som gjelder ileggelse av kostnader, vil vi bli,” la benken til.

© The Indian Express (P) Ltd