SC avviser bønn om at presidenten må innvie den nye parlamentsbygningen

0
66

Høyesterett avviste fredag ​​en begjæring som søkte en anvisning til Lok Sabha-sekretariatet om å få presidenten til å innvie den nye parlamentsbygningen og ikke statsministeren som er planlagt 28. mai.

«Det er ikke rettens funksjon å se nærmere på», sa en benk med dommere J K Maheshwari og PS Narasimha og avviste påstanden.

Advokat CR Jaya Sukin, som sendte inn PIL, sa til benken at ingen lov gir den utøvende lederen makt til å innvie parlamentet. Da han siterte presidentens rolle i å tale til den felles sesjonen i parlamentet, ba benken ham vise hvordan det er relatert til innsettelsen.

“Dere vær så snill og vis oss hvordan adressen er korrelert med innsettelse,” sa Justice Maheswari til advokaten og la til: “Ingenting å gjøre. Det er ikke domstolens funksjon å se nærmere på.”

Advokaten sa at handlingen for å få den innledet av statsministeren er i “totalt brudd på artikkel 79” som sier at det skal være et parlament for Unionen som skal bestå av presidenten og to hus som skal bli kjent som henholdsvis statsrådet og folkets hus.

«President er leder av parlamentet og bør åpne bygningen fordi lederen av den utøvende makten ikke har noen jurisdiksjon over parlamentet. Utøvende leder er bare et parlamentsmedlem,” sa han.

“Vi har sett artikkel 79. Vi stiller et spørsmål til deg: hvordan henger det sammen?”, svarte benken. Advokaten sa at det ikke er noen bestemmelse som gir lederen for den utøvende makten makt til å innvie parlamentet, og spurte hvordan den utøvende makten da kunne bestemme seg for å få den avduket av statsministeren.

Annonse

Da benken begynte å diktere ordren, oppfordret advokaten den til å la ham trekke begjæringen tilbake hvis retten vurderte å avvise den.

Aktorgeneral Tushar Mehta sa at han vil gå til høyesterett hvis han får lov til å ta ut. «Tilbaketrekking vil bety at han vil gå til Høyesterett og be om den samme lettelse. La i stedet Deres herredømme endelig konkludere med at disse spørsmålene ikke er rettferdige.”

Retten spurte advokaten om han ville henvende seg til høyesterett og sa at det vil hindre ham i å gjøre det.

Også. Les

Chhattisgarhs offisielle tømmer reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

PM Modi kritiserer kongressen for å beholde symbolet kraftoverføring fra britisk som…

Mobben håndterer kvinne, mann fra forskjellige trosretninger som forlater Indore-hotellet etter…

Åtte CM-er skal hoppe over NITI Aayog-møtet Annonse

Kandidaten svarte at han ikke vil flytte høyesterett og ba retten om ikke å avvise den og sa “avvise begjæringen ville bety å gi sertifikat til den utøvende. Det er ikke riktig.” Benken fortsatte deretter med å avvise bønn.