Home Dutch Rumble of a dangal: Worstelaars maken zich op voor protest op de inauguratiedag van het Parlement, BJP voelt de hitte in Haryana

Rumble of a dangal: Worstelaars maken zich op voor protest op de inauguratiedag van het Parlement, BJP voelt de hitte in Haryana

0

Met herinneringen aan het jarenlange boerenprotest nog vers in het geheugen, bereiden velen in Haryana zich stilletjes voor op een nieuwe impasse met het centrum.

Terwijl de regering van de Unie zich voorbereidt op een grootse inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw in New Delhi op zondag, verschillende groepen in Haryana – van boeren’ vakbonden van khap panchayats – zijn van plan dezelfde dag buiten het gebouw samen te komen om een ​​mahapanchayat te houden. Aanwezig zijn de worstelaars uit hun staat die sinds 23 april protesteren bij Jantar Mantar in de hoofdstad en de arrestatie eisen van BJP-parlementslid en voorzitter van de Wrestling Federation of India (WFI), Brij Bhushan Sharan Singh.

Moet lezen | Brij Bhushan spant politieke spieren tijdens Ayodhya-rally, BJP zegt dat hij weg zal blijven

Op donderdag werd een kisan panchayat bijeengeroepen op het Khatkar-tolplein op de nationale snelweg Jind-Narwana in Haryana. Tijdens het evenement deelde de voormalige gouverneur van Jammu en Kasjmir, Satya Pal Malik, het podium met de leiders van boeren. vakbonden en verschillende protesterende worstelaars, waaronder Bajrang Punia en Vinesh Phogat. Zowel Punia, een Olympisch medaillewinnaar, als Phogat, een gouden medaillewinnaar van de Aziatische Spelen, hebben zondag door Haryana en aangrenzende staten gereisd om steun te zoeken voor de mahapanchayat.

Tijdens het evenement bekritiseerde Phogat het gebrek aan actie tegen Brij Bhushan, die zei: “Toen we medailles wonnen voor ons land, kregen we het gevoel dat dochters enorm veel respect krijgen in dit land. Maar vandaag worden diezelfde dochters gedwongen om op de weg te zitten op zoek naar gerechtigheid, en niemand wordt lastig gevallen. Dit is een gevecht om de eer van onze Driekleur. Op 28 mei wordt er buiten het parlementsgebouw een mahapanchayat gehouden.”

mening | Een maand lang worstelaarsprotest: ondanks apathie en intimidatie vechten ze voor ons allemaal

“We doen een beroep op alle jongeren en vrouwen van dit land om New Delhi te bereiken en deel te nemen aan deze mahapanchayat. We zullen al zulke mensen verwijderen, zoals Brij Bhushan, die sleutelposities bekleden, niet alleen in het worstelen, maar ook in verschillende andere sportfederaties,” voegde ze eraan toe.

Terwijl de mahapanchayat de BJP voor een public relations-probleem plaatst op een dag waarop premier Narendra Modi het nieuwe parlementsgebouw zal onthullen, een van de meest ambitieuze projecten van zijn regering, voelt de partij de hitte in Haryana.

Minister-president Manohar Lal Khattar voelt onvrede, vooral op het platteland, en is sinds april begonnen met het houden van “Jan Samvad (openbare verbinding)” -programma's in de hele staat. Hij brengt drie dagen door in elk district en heeft vooral contact met de kiezers op het platteland. Tot nu toe heeft Khattar de vier districten Bhiwani, Palwal, Kurukshetra en Sirsa bestreken. Zijn Jan Samvad-programma in het Mahendragarh-district loopt vrijdag af en tot op heden heeft de CM meer dan 55 dorpen behandeld. De CM heeft zich gericht op het ter plekke aanpakken van maatschappelijke problemen en het zorgen voor tijdige aanschaf van gewassen en vereffening van rechten voor oogstverlies.

Advertentie Lees | Express View on worstelaarsprotest: blind oog, doof oor

In Sirsa werden de outreach-evenementen drie opeenvolgende dagen verstoord, waaronder een incident waarbij een vrouwelijke sarpanch betrokken was die Khattar confronteerde en haar dupatta (stola) aan zijn voeten gooide. Vervolgens gaf de CM de schuld aan mensen van “een paar politieke partijen” voor deze verstoringen en gaf de regering opdracht deze te voorkomen. Khattar zocht ook “actie tegen die mensen die ook het programma van een andere politieke partij verstoren”.

Over de kwestie van de mahapanchayat zei minister van Binnenlandse Zaken Anil Vij van Haryana: “De kwestie van protesterende worstelaars zal spoedig worden opgelost. Beide partijen hebben ingestemd met hun leugendetectortesten. De politie van Delhi onderzoekt de zaak al. Het zijn de politieke oppositiepartijen zoals het congres die olie op het vuur gooien. Waar ze (het congres) ook maar iets zien gebeuren, ze bereiken daar en zetten mensen aan.”

Wat het probleem voor Khattar heeft verergerd, is niet alleen dat het protest van de worstelaars de oppositie heeft aangewakkerd en de steun heeft gekregen van de khaps en boerenorganisaties, maar sommigen in zijn partij en bondgenoot Jannayak Janta Party (JJP) hebben ook hun steun uitgesproken voor de demonstranten. De BJP-leiders die hun steun hebben uitgesproken, zijn onder meer de voormalige minister van de Unie Birender Singh, zijn zoon en Hisar-parlementslid Brijendra Singh, en de minister van Haryana, Ranjit Singh, een onafhankelijke MLA uit Rania. Plaatsvervangend Chief Minister en JJP-leider Dushyant Chautala heeft de “strengst mogelijke actie” geëist op basis van de FIR's tegen Brij Bhushan.

Lees ook

Team Siddaramaiah: 9 first-timers onder 24 nieuwe keuzes als congreskabinet …

Uitbreiding kabinet Karnataka afgerond: 24 ministers worden vandaag beëdigd

In gemeenschappelijk belang met Kejriwal vraagt ​​KCR aan Modi om de verordening in te trekken: 'Het r…

Te midden van een woedende confrontatie tussen Biplab Deb en Manik Saha staat Tripura BJP tegenover…Advertentie

Terwijl Khattar heeft geprobeerd af te leiden door te zeggen dat de “kwestie geen verband houdt met Haryana”, kan het protest van de worstelaars uiteindelijk toch de partij op de grond pijn doen en hoe de mahapanchayat op zondag uitpakt zal scherp worden waargenomen door de Haryana BJP sinds het kan de basis leggen voor een lange en bloedstollende wedstrijd in de verkiezingsarena.