Rs 5 lakh per besøk og en hemmelig kode: Hvordan Pak National seilte til India med et moderskip fullt av narkotika

0
62

Reiser til India, Afrika, Indonesia, Maldivene og Sri Lanka som varte i nesten 20 dager hver og Rs 5 lakh per besøk. Pakistansk statsborger Zubair Derakshshandeh, 29, leverte narkotika til flere land som medlem av det beryktede Haji Salim-narkokartellet i fem år. Den 13. mai var det på en slik reise til India han ble arrestert i en felles operasjon av Narcotics Control Bureau (NCB) og den indiske marinen i internasjonalt farvann, utenfor kysten av Kochi.

Zubair ble tatt med 132 poser som inneholdt mistenkt smuglergods. Transporten veide 2525 kg og inneholdt “høyrent metamfetamin” til en verdi av rundt 25.000 crore Rs. En NCB-tjenestemann bemerket at det var den mest “overlegne kvaliteten” av metamfetamin de noen gang hadde møtt på det ulovlige narkotikamarkedet.

Undersøkelser har avdekket at moderskipet, et stort fartøy som fraktet store mengder narkotika, startet fra den iranske grensen og ventet på at noen små båter skulle motta sendingen etter at den nådde nær Kochi. Moderskip seiler kun i internasjonalt farvann. (Ekspressbilde)

En tjenestemann sa: “Zubair, en innfødt i Pakistans Balochistan-provins, jobbet for en forretningsmann som har flere moderskip og båter. Forretningsmannen er en nær medhjelper av Salim, og de ba Zubair om å levere denne forsendelsen i India. Etter å ha kommet til India, ble han fortalt at noen mennesker ville komme i båter og dele en kode med ham. Han ble bedt om å overlevere sendingen til dem etter det. De ville da levere narkotika i India, Sri Lanka og Maldivene.»

Salim, sa tjenestemannen, er fra Pakistans Pasni, og ifølge etterretningsinformasjonen var hans siste kjente beliggenhet Karachi.

«Han er en av de største narkotikasmuglerne i regionen. Han ville skaffe illegale stoffer fra Afghanistan og behandle dem i laboratoriene sine, og opererte på en hemmelig måte i Balochistan-regionen. De bearbeidede stoffene – heroin og metamfetamin – ble handlet fra disse laboratoriene til forskjellige deler av kloden gjennom de maritime rutene i store mengder. Hver sending veide vanligvis rundt 1.500-2.500 kg. Medisinene som behandles i Salims laboratorier er vanligvis merket med merker som '555', '999', 'Flying Horse'; og ‘Scorpion’,” la en tjenestemann til.

NCB-tjenestemann sa at Haji Salim ville skaffe illegale stoffer fra Afghanistan og behandle dem i laboratoriene hans, som opererer på en hemmelig måte i Balochistan-regionen. (Express-bilde)

Operasjonen

En NCB-tjenestemann minner om operasjonen 13. mai, og sa at byrået hadde mottatt et tips om moderskipet. En felle lagt av offiserer fra NCB og marinen førte dem til et synkende fartøy i internasjonalt farvann og Zubair.

Annonse

En tjenestemann sa: «Etter å ha utviklet tipset videre, fanget vi moderskipet i internasjonalt farvann, utenfor kysten av Kochi. Den var skadet og synkende, men vi klarte å beslaglegge narkotikaen. Vi fant også en GPS-tracker. Narkotikaen ble hentet fra Jiwani, en havneby i Balochistan-provinsen i Pakistan, som ligger nær grensen til Iran.»

Den felles operasjonen, utført av tjenestemenn fra Narcotics Control Bureau og den indiske marinen, førte til beslaglegging av 2525 kg “høyrent metamfetamin”, verdt rundt 25 000 crore Rs. (Ekspressbilde)

Undersøkelser så langt har avslørt at moderskipet startet fra grensen til Iran og ventet på at småbåter skulle motta sendingen etter at den nådde nær Kochi. Kilder sa at moderskip bare seiler i internasjonalt farvann.

Tjenestemannen la til: “Under noen tidligere beslag av narkotikasendinger fra kartellet, kom vi over våpen og ammunisjon som ble handlet ved siden av. Vi beslagla en AK-47 sammen med 1000 runder og en heroinsending på 300 kg.»

Annonse En tjenestemann i NCB sa at det beslaglagte metamfetaminet, verdt rundt 25 000 crore Rs, var den mest “overlegne kvaliteten” av metamfetamin de noen gang har vært borti på det ulovlige narkotikamarkedet. (Ekspressbilde)

Selv om NCB har stoppet forsøk på narkotikasmugling fra Haji Salim-kartellet tidligere, er dette første gang et indisk byrå har avlyttet et moderskip. Dette beslaget var en del av ‘Operasjon Samudragupt’. Operasjonen ble lansert av NCB i januar 2022, og er rettet mot maritim handel med narkotika som kommer fra Afghanistan. Dette er det tredje store beslaget fra NCB knyttet til maritim trafficking gjennom den sørlige ruten de siste 1,5 årene.

Les også

Chhattisgarh offisielle tapper reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

Svindel med skolejobber i Bengal: SC nekter å beholde Calcutta HC-ordren som tillater CB…

Monsunen vil sannsynligvis være “normal” i år, nordvest-India kan få 92 % regn…

Kongressen hevder ingen dokumenterte bevis for 'Sengol' å være symbol på overføring…

NCB-tjenestemenn sa at beslaget av den store mengden metamfetamin viser den økende etterspørselen i narkotikamarkedet. “Dette stoffet erstatter raskt ganja. Metamfetamin er billigere enn kokain, så det er også kjent som fattigmannskokain. Det har vært flere tilfeller av metamfetaminbeslag i Sør-India, sa kilder.