Persoonlijke wrok en angst van de beschuldigde ASI leidden tot de moord op de minister van Odisha: aanklacht

0
59

Een aanklacht ingediend door de Crime Branch van de politie van Odisha op vrijdag schreef de moord op minister Naba Kisore Das toe aan de “persoonlijke wrok en angst” die de beschuldigde, ASI Gopal Das, tegen hem koesterde.< /p>

De Crime Branch diende een aanklacht van 543 pagina's in bij een rechtbank in Jharsuguda, 118 dagen na de moord.

“Na evaluatie van al het bewijsmateriaal – mondeling, documentair, medisch juridisch, cyber forensisch en ballistisch advies, werd het duidelijk dat de beschuldigde assistent-subinspecteur van de politie (ASI) persoonlijke wrok en angst had ontwikkeld tegen de overleden minister. Hij voelde zich bedreigd door de gedode minister en zijn aanhangers en vreesde voor zijn leven”, aldus de aanklacht.

In Premium | ASI had verkeersopruimingsdienst, duidelijke intentie om te doden: FIR

Elke “samenzwering” achter de misdaad uitsluitend zoals beweerd door oppositiepartijen, zei de aanklacht dat de ASI een besluit had genomen, zorgvuldig had gepland en vervolgens de misdaad had uitgevoerd. “Het onderzoek heeft ook vastgesteld dat de verdachte de misdaad naar zijn zin en op een vooraf geplande manier heeft gepleegd”, aldus de aanklacht.

De ASI, die verkeersopruimingsdienst had, schoot op 29 januari de minister van Volksgezondheid neer in Brajrajnagar terwijl deze een officieel programma ging bijwonen. Hij is aangeklaagd op grond van secties 307 (moord) en 302 (straf voor moord) van het Indiase wetboek van strafrecht en sectie 27(1) van de wapenwet.

Lees ook | Moord op minister Odisha: alleen bekentenis niet voldoende voor veroordeling, zegt DGP

De Crime Branch onderzocht 89 getuigen en nam het vuurwapen, de levende patronen, de lege huls met patronen en een handwasmiddel van de ASI in beslag. Het gebruikte de nieuwste technologieën zoals de Faro-camera voor spotopname, gelaagde stemanalysetest, polygraaftest en de narcotest op de verdachte om de waarheidsgetrouwheid van zijn verklaring vast te stellen.

Hoewel familieleden van de ASI lang geleden hadden beweerd dat hij een bipolaire stoornis had, zei de aanklacht dat zijn mentale toestand stabiel en normaal was. “Een speciale medische raad had geen actieve psychopathologie gevonden bij de beschuldigde politie-ASI. Ook van de lokale bevolking en collega's werd vernomen dat zijn mentale toestand vrij normaal was en dat er geen afwijkingen waren. Hij werkte mee aan het onderzoek en beantwoordde alle gestelde vragen op een overtuigende manier”, aldus de aanklacht.

Advertentie moet gelezen worden | Populaire westerse Odisha-leider, hield van geweren: wie was Odisha minister van Volksgezondheid Naba Kishore Das?

Ondanks de bevindingen van de medische raad was de Crime Branch van plan om de ASI naar Bengaluru's National Institute of Mental Health and Neurosciences te brengen voor verdere mentale evaluatie, maar een rechtbank verwierp het plan in maart.

Lees ook

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden hij gevallen tijdens…

Maffia pakt vrouw aan, man van verschillende religies verlaat hotel Indore na…

Acht CM's om NITI Aayog-bijeenkomst over te slaan

NITI Aayog-vergadering voorgezeten door premier Modi begint, 10 CM's missen het

Het onderzoek wordt opengehouden omdat er wordt gewacht op enkele rapporten en verduidelijkingen en voor het voldoen aan enkele formaliteiten. zei een officier van de afdeling Crime.