Partijen die de inauguratie van het Parlement boycotten, zijn niet toegewijd aan democratie; enige doel om dynastieën te bestendigen: JP Nadda

0
59

Tijdens de toenemende ruzie over de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw, haalde de voorzitter van de Bharatiya Janata Party (BJP), JP Nadda, krachtig uit naar de partijen die van plan waren het evenement te boycotten.

“Wat verbindt meeste partijen die de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw boycotten? Het antwoord is eenvoudig: het zijn door de dynastie geleide politieke partijen, waarvan de monarchale methoden op gespannen voet staan ​​met de principes van republikeinisme en democratie in onze grondwet. De partijen die de inauguratie van het parlement boycotten missen elke betrokkenheid bij de democratie, omdat hun enige doel is om een ​​selecte groep dynastieën in stand te houden,” zei hij in een tweet.

Hij voegde eraan toe: 'Deze dynastieke partijen, met name het congres en de Nehru-Gandhi-dynastie, kunnen het simpele feit niet verteren dat de mensen in India hun vertrouwen hebben gesteld in een man met een nederige achtergrond. Elitaire mentaliteit van dynasten weerhoudt hen van logisch denken.

Eerder had minister van Defensie Rajnath Singh een beroep gedaan op de 20 oppositiepartijen die besloten hebben het evenement te boycotten, hen te vragen ‘hun beslissing te heroverwegen’.

“Het nieuwe gebouw van het parlement wordt ingehuldigd op 28 mei. Niemand mag dit politiseren, het nieuwe parlement is een symbool van democratie en het streven van alle Indiërs. Ik doe een oproep aan alle partijen die besloten hebben de inauguratie van het parlement te boycotten, om hun beslissing te heroverwegen,” zei hij op vrijdag.

te boycotten p>Op woensdag (24 mei) kondigden 19 oppositiepartijen – en de AIMIM afzonderlijk – hun “collectieve beslissing” aan om de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw op 28 mei te boycotten, waarbij ze zeiden dat het besluit van premier Narendra Modi om het zelf in te huldigen, “volledig buitenspel staat”. President Droupadi Murmu beledigt het hoge ambt van de president en schendt de letter en de geest van de grondwet.

Terwijl minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah het Congres en andere oppositiepartijen ervan beschuldigde zich over te geven aan “kleinzielige politiek” en “beledigende “Het mandaat van het volk, zei het congres, “het ego van één man en het verlangen naar zelfpromotie” heeft de eerste vrouwelijke stampresident haar grondwettelijke voorrecht ontzegd om het complex in te wijden.

Echter, in een boost voor de overheid, meer niet-NDA-partijen – waaronder de Bahujan Samaj-partij, Telugu Desam-partij en Janata Dal (seculier) – waren donderdag tegen de boycot. BSP-chef Mayawati zei dat de beslissing om te boycotten “ongepast” was. In een reeks tweets in het Hindi zei ze: “Of het nu een congresregering in het centrum was in het verleden of de BJP op dit moment, onze partij heeft ze altijd gesteund in kwesties die verband houden met het land en het algemeen belang, waarbij ze boven de partijgrenzen uitstijgt. . We verwelkomen de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw in dezelfde context.

Ze voegde eraan toe dat ze de ceremonie niet zou kunnen bijwonen vanwege “evaluatievergaderingen” van haar partij.

>Lees ook

Chhattisgarh official leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij liet vallen tijdens…

PM Modi hekelt het Congres voor het behouden van het symbool van machtsoverdracht door de Britten als… . Mob pakt vrouw aan, man van verschillende religies verlaat hotel Indore na…

10 niet-BJP CM's slaan Niti Aayog Council meeting overAdvertentie

In Bengaluru zei JD(S) supremo en voormalig premier H D Deve Gowda: “Ik ben aanwezig bij de inauguratie… Het is eigendom van het land. Het is niet iemands persoonlijke zaak… Dat prachtige gebouw is gebouwd met het geld van de belastingbetaler… Het is geen BJP- of RSS-kantoor.” De TDP zei ondertussen dat partijleider en voormalig Andhra Pradesh CM N Chandrababu Naidu Rajya Sabha-parlementslid Kanakamedala Ravindra Kumar de opdracht heeft gegeven om de partij te vertegenwoordigen tijdens de inauguratie.