Home Dutch Onder nieuwe Census-vragen: Gebruikt u flessenwater, hoeveel smartphones?

Onder nieuwe Census-vragen: Gebruikt u flessenwater, hoeveel smartphones?

0

IS VERPAKT of gebotteld water een van de belangrijkste bronnen van drinkwater bij u thuis? Heeft jouw keuken een LPG- of PNG-aansluiting? Hoeveel smartphones of DTH-aansluitingen heeft het huis? Wat is de belangrijkste ontbijtgranen die door uw gezin worden geconsumeerd? Dit zijn enkele van de nieuwe vragen waarover gegevens zouden worden verzameld wanneer de uitgestelde volkstelling van 2021 eindelijk wordt hervat.

De volkstelling van 2021 moest worden uitgesteld vanwege de Covid-pandemie, en een nieuw schema voor de oefening moet nog worden meegedeeld.

Maandag kreeg het Census-bureau, dat 150 jaar van zijn bestaan ​​herdenkt, eindelijk zijn eigen nieuwbouw — Janganana Bhawan. De nieuwe kantoorruimte werd ingehuldigd door minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah. Ter gelegenheid van zijn 150ste verjaardag heeft het Census Office ook een nieuwe publicatie uitgebracht — A Treatise on Indian Censuss since 1981 — die eerder deze week werd uitgebracht.

De publicatie bevat gedetailleerde informatie over de laatste vier Census-operaties. Het bevat ook een hoofdstuk over de voorbereidingen die werden getroffen voor de volkstelling van 2021, inclusief informatie die voor het eerst zou worden verzameld. Een van de andere nieuwe introducties is of “natuurrampen” een reden zijn voor migratie in het gezin.

Lees ook | Onder nieuwe Census-vragen: Gebruikt u flessenwater, hoeveel smartphones?

Over religie, zegt de publicatie, heeft de vraag zes opties: hindoe, moslim, christen, sikh, boeddhist en jain. “Bij andere religies schrijf je de naam van de religie voluit, maar geef je geen codenummer”, staat er. Er zijn eisen van de stamgemeenschap om Sarna als een aparte religie te vermelden.

De inventarisatie van het huis, die het eerste deel van de volkstelling vormt en wordt uitgevoerd in het jaar voorafgaand aan het jaar van de volkstelling, stond op het punt te beginnen, op 1 april 2020, toen Covid tussenbeide kwam.

In maart 2020 begonnen zich in India gevallen van coronavirus voor te doen, en op 24 maart van dat jaar werd een volledige afsluiting opgelegd, waardoor de volkstelling moest worden opgeschort. De inventarisatie van het huis wordt gevolgd door de daadwerkelijke bevolkingstelling die plaatsvindt in februari van het Census-jaar.

Advertentie

De Census van 2021 zou ook een digitale exercitie zijn, maar later werd besloten om elektronische middelen te gebruiken evenals traditionele papieren formulieren om gegevens te verzamelen.

Lees ook

Inhuldiging nieuw parlementsgebouw Live-updates: nieuw parlementsgeb…

10 niet-BJP CM's slaan de vergadering van de Niti Aayog Council over

Nieuwe inauguratie van het Parlement: wie is aanwezig, wie& #039;is niet — hier is de volledige…

'Ek dum Jannat': handen die het nieuwe parlement vormden koesterden zich in zijn glorie een …

In de publicatie schrijft Mritunjay Kumar Narayan, griffier-generaal van India & Census Commissioner zei: “Men was van mening dat aan de vooravond van de voltooiing van het houden van 150 jaar volkstellingen in India en in het 75e jaar van de onafhankelijkheid, het een geschikt moment zou zijn om een ​​soortgelijk compendium te publiceren over de volkstellingen die gedurende de laatste vijftig jaar sinds de publicatie van de monografieën.”

© The Indian Express (P) Ltd