Noodzaak om onderzoeksactiviteiten in de Himalaya-regio uit te breiden, zegt Rijiju

0
50

Vakbondsminister voor Aardwetenschappen, Kiren Rijiju, zei vrijdag dat er behoefte was aan versterking en uitbreiding van de onderzoeksactiviteiten, met name in de Himalaya-regio, vanwege het enorme potentieel dat de regio bood voor verdere verkenning.

Rijiju richtte zich tot wetenschappers en medewerkers van het National Center for Polar and Ocean Research (NCPOR) in Goa en zei: “We moeten de activiteiten zowel qua intensiteit als qua schaal verbeteren. We moeten de activiteiten in de oceaan verbreden. Ik vertelde het onlangs aan hogere officieren… dat de Himalaya bij India hoort. We hebben dat niveau van activiteiten niet in de Himalaya. In mijn thuisstaat Arunachal Pradesh, dat het grootste deel van de Himalaya van ons land beslaat, vinden niet veel activiteiten plaats.

Hij benadrukte de noodzaak van een rationele benadering en verzekerde de wetenschappelijke gemeenschap van zijn inzet om de nodige middelen, beleidsmaatregelen en ondersteuning te bieden om hen in staat te stellen hun onderzoeksdoelstellingen te bereiken.

“Het onderzoekswerk dat hier wordt uitgevoerd en gedaan, zal in de toekomst een enorme output hebben. Alle belangrijke activiteiten in de oceaan in het poolgebied zullen gebaseerd zijn op onderzoek in dit centrum,” voegde hij eraan toe.

Over zijn virtuele interactie met het expeditieteam gestationeerd op Bharati Station in Antarctica, zei Rijiju: “Ik vroeg naar hun ervaringen, de moeilijkheden waarmee ze worden geconfronteerd, maar ik vond het erg interessant dat ze erg blij lijken te zijn met alle beschikbare faciliteiten en dat ze behoorlijk gezond en fit zijn.

De minister zei dat de regering openstaat voor samenwerking met private spelers op het gebied van onderzoek in deze sector.

“Wetenschappelijke vooruitgang zal de betrokkenheid van een groot aantal private spelers nodig hebben. In India neemt de overheid op dit moment de leidende rol op zich, vooral bij onderzoek in oceanen, maar als er in de toekomst particuliere spelers op zoek zijn naar een vorm van samenwerking, zullen we ze graag aan boord hebben, & #8221; zei hij.

Lees ook

Inhuldiging nieuw parlementsgebouw Live-updates: nieuw parlementsgeb…

10 niet-BJP CM's slaan Niti Aayog Council over vergadering

Inhuldiging nieuw parlement: wie 039; is aanwezig, wie niet – hier is de volledige…

'Ek dum Jannat': handen die het nieuwe Parlement vormden koesteren zich in zijn glorie een …Advertentie

“Dit ministerie kan niet zo'n glamoureuze bediening zijn… in typische zin van wat mensen waarnemen, maar het is absoluut een van de meest cruciale ministeries voor de groei van het land, Rijiju toegevoegd.

© The Indian Express (P) Ltd