Neuralink van Elon Musk zegt dat het FDA-goedkeuring heeft voor onderzoek naar hersenimplantaten bij mensen

0
61

Neuralink, het bedrijf voor hersenimplantaten van Elon Musk, zei donderdag dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) groen licht heeft gegeven voor zijn eerste klinische proef bij mensen, een kritieke mijlpaal na eerdere strijd om goedkeuring te krijgen .

De FDA-knik “vertegenwoordigt een belangrijke eerste stap waardoor onze technologie op een dag veel mensen kan helpen” Zei Neuralink in een tweet. Het ging niet in op de doelstellingen van het onderzoek, maar zei alleen dat het nog niet aan het rekruteren was en dat er binnenkort meer details beschikbaar zouden zijn.

Neuralink en de FDA hebben niet onmiddellijk gereageerd op Reuters verzoeken om commentaar.

Musk voorziet dat hersenimplantaten een reeks aandoeningen kunnen genezen, waaronder obesitas, autisme, depressie en schizofrenie, evenals surfen op het web en telepathie mogelijk maken. Hij haalde eind vorig jaar de krantenkoppen toen hij zei dat hij zo veel vertrouwen had in de apparaten’ veiligheid dat hij bereid zou zijn om ze in zijn kinderen te implanteren.

Bij minstens vier gelegenheden sinds 2019 voorspelde Musk dat Neuralink zou beginnen met proeven op mensen. Maar het bedrijf vroeg pas begin 2022 om goedkeuring door de FDA en het bureau verwierp de aanvraag, vertelden zeven huidige en voormalige werknemers in maart aan Reuters.

Lees ook | Door OpenAI ondersteunde 1X zet 's werelds eerste AI-robot in op het personeelsbestand en haalt Elon Musk's Tesla Bot in. Grote problemen hadden betrekking op de lithiumbatterij van het apparaat, de mogelijkheid dat de draden van het implantaat in de hersenen migreren en de uitdaging om het apparaat veilig te verwijderen zonder hersenweefsel te beschadigen.

Neuralink, opgericht in 2016 , is het onderwerp geweest van verschillende federale onderzoeken.

Advertentie

In mei drongen Amerikaanse wetgevers er bij regelgevers op aan om te onderzoeken of de samenstelling van een panel dat toezicht houdt op dierproeven bij Neuralink heeft bijgedragen aan mislukte en overhaaste experimenten.

Het ministerie van Transport onderzoekt afzonderlijk of Neuralink op illegale wijze gevaarlijke ziekteverwekkers vervoerde op verwijderde chips. van apenhersenen zonder de juiste inperkingsmaatregelen.

Neuralink wordt ook onderzocht door het Office of Inspector General van het Amerikaanse ministerie van landbouw wegens mogelijke schendingen van het dierenwelzijn. Dit onderzoek heeft ook gekeken naar het toezicht van de USDA op Neuralink.

Lees ook

NASA onthult verbluffende nieuwe beelden en voegt Chandra-gegevens toe aan Webb-waarnemingen

AI helpt verlamde man na 12 jaar te lopen door simpelweg zijn gedachten te gebruiken

ChatGPT Plus te prijzig? 6 websites waarmee u gratis toegang hebt tot GPT-4

Krafton kondigt de terugkeer van BGMI in de Play Store aan, maar je kunt het nog niet spelenAdvertentie

Neuralink heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar op de sondes.