Home Norsk NCLAT gir lettelse til Zee på Sony-fusjon, setter til side domstolens kjennelse

NCLAT gir lettelse til Zee på Sony-fusjon, setter til side domstolens kjennelse

0

National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT) ga Zee Entertainment Enterprises Ltd (ZEEL) stor lettelse og tilsidesatte fredag ​​kjennelsen fra National Company Law Tribunal (NCLT) som hadde bedt NSE og BSE om å revurdere godkjenningen deres for Zee -Sony-fusjon.

En NCLAT-benk med to medlemmer ba NCLT om å vurdere sammenslåingen av Zee Entertainment med Culver Max Entertainment – ​​tidligere kjent som Sony Pictures Networks India – på nytt etter å ha hørt alle partene.

p>

NCLAT-ordren kom etter å ha hørt anken inngitt av ZEEL mot ordren som ble vedtatt av Mumbai-benken til NCLT i mai 11, 2023. NCLT hadde bedt NSE og BSE om å revurdere sine forhåndsgodkjenninger for sammenslåingen av ZEEL og Culver Max Entertainment. Den hadde også bedt børsene om å revurdere konkurranseklausulen i henhold til fusjonsklausulen.

NCLT-ordren ble utfordret av ZEEL for ankedomstolen, og hevdet at den ikke ble gitt tilstrekkelig mulighet av NCLT til å presentere sin side. Den hevdet også at NCLT ikke har jurisdiksjon over konkurranseklausuler.

I september 2021 inngikk Sony Pictures Networks India og ZEEL et ikke-bindende term sheet for å samle deres lineære nettverk, digitale eiendeler, produksjonsoperasjoner og programbiblioteker. Den sammenslåtte enheten vil eie over 70 TV-kanaler, to videostrømmetjenester (ZEE5 og Sony LIV) og to filmstudioer (Zee Studios og Sony Pictures Films India).

I henhold til ordningen med ordningen, Sony vil indirekte eie 50,86 prosent av det sammenslåtte selskapet. Grunnleggeren av Zee vil eie rundt 4 prosent og resten vil være sammen med de andre aksjonærene i ZEEL.

Dessuten vil Sony Group også betale et konkurranseklausul på Rs 1100 crore til Essel Group-arrangørene .

Annonse

Styreformann og administrerende direktør i Sony Group Corporation, Kenichiro Yoshida, sa tidligere at han forventer at fusjonen vil være fullført innen første halvdel av denne regnskapsperioden.

Andelene i Zee steg over 6 % på BSE på fredag, like etter NCLAT-ordren. . Den satte seg på Rs 190,70 stykket ved slutten av handelen, opp 6,69 % mot forrige dags lukking.

Si opptrådte for Zee, argumenterte senioradvokat Mukul Rohatgi at NCLTs ordre hadde praktisk talt annullerte alle regulatoriske godkjenninger selskapet har mottatt så langt som en del av fusjonsprosessen.

Les også

FCNR-obligasjoner var 'minst dårlige' mulighet for å skaffe dollar: Raghuram Rajan

RBI trekker sedler på 2000 Rs fra sirkulasjon, ber alle om å bytte eller de…

Union Budget 2023 inntektsskattplater: Nytt skatteregime er standard, rabatt inkl…

Regjeringen innførte ingen ny skatt i løpet av pandemi, sier FMAdvertisement

Bortsett fra BSE- og NSE-godkjenningen, hadde aksjonærene i Zee allerede gitt sitt samtykke til fusjonen i oktober i fjor, uker etter at Indias konkurransekommisjon ga sitt betingede nikk med noen modifikasjoner.