Mumbai University opnames 2023: aanvraagproces begint, controleer datum voor eerste verdienstenlijst

0
53

Mumbai University: Mumbai University heeft donderdag het toelatingsschema voor het academische jaar 2023-24 vrijgegeven voor de opleidingen na de bekendmaking van de MSBSHSE HSC-resultaten. Studenten kunnen vanaf vandaag (27 mei) tot 12 juni van dit jaar het toelatingsformulier zowel online als offline invullen.

Lees ook | Maharashtra Board HSC Resultaat 2023 Live

Ongeacht de cursus en universiteit in de stad, is het verplicht voor de studenten om zich in te schrijven voor de voorinschrijving van de Universiteit van Mumbai, aangezien dit registratienummer dan een belangrijke rol zal spelen in het toelatingsproces van de aangesloten hogescholen van de Universiteit van Mumbai. Met de start van het toelatingsproces op 27 mei van de Universiteit van Mumbai, zal de pre-toelatingsinschrijving ook online plaatsvinden.

De opnames voor interne en minderheidsquota vinden plaats op de respectievelijke hogescholen. In het toelatingsschema van de Universiteit van Mumbai staat ook dat de eerste verdienstenlijst uiterlijk op 19 juni zal worden bekendgemaakt en dat studenten tot 27 juni de tijd krijgen om hun toelating te bevestigen. Evenzo zal de tweede verdienstenlijst op 28 juni verschijnen en moeten de studenten hun toelatingsproces vóór 5 juli bevestigen en de derde (definitieve) verdienstenlijst zal op 6 juli worden bekendgemaakt.

Het is verplicht voor alle aangesloten hogescholen van de Universiteit van Mumbai om zich aan het schema te houden.

Terwijl de meeste hogescholen studenten opnemen op basis van HSC-cijfers, houden sommige populaire hogescholen hun eigen toelatingsexamens. De Common University Entrance Test (CUET) wordt ook overwogen door Mithibai College en N M College voor toelating dit jaar.

Lees ook

PSEB 10e resultaat 2023 Link: Websites om Punjab Board Class 10 resultaat te controleren…PSEB 10e Resultaten 2023 (Uit): Punjab Board Klasse 10 resultaat link actief op…

6 maanden sinds 'Kasab' opmerking, controversiële MIT-professor terug op campus…

Kerala +2 Resultaat 2023 Updates: 4.897 studenten van Malappuram district scoren…

Xavier's Entrance Test (XET) zal worden afgenomen in de eerste helft van juni voor toelating tot St Xavier's college en Jai Hind Common Online Entrance Exam, afgenomen voor zelffinancierende programma's zal worden gehouden op 15 juni .

© IE Online Media Services Pvt Ltd