Monsunen vil sannsynligvis være “normal” i år, nordvest-India kan se 92% nedbør: IMD

0
50

Til tross for den økende trusselen fra en El Nino i utvikling, holdt Indias meteorologiske avdeling fredag ​​fast ved sin tidligere prognose om normal nedbør i monsunsesongen. De nordvestlige delene av landet forventes imidlertid å bli litt tørrere, sa IMD.

Landet som helhet vil sannsynligvis motta 96 prosent av normal nedbør i løpet av den fire måneder lange monsunen sesong som begynner i juni. De nordvestlige delene, som består av Punjab, Himachal Pradesh, Haryana, Jammu og Kashmir, vestlige Uttar Pradesh, Delhi og noen områder av Rajasthan vil sannsynligvis få mindre enn 92 prosent av det normale regnværet, sa IMD i sin oppdaterte prognose for sesongen. .

De tre andre store meteorologiske regionene i landet – nordøst-India, sentrale India og sør-halvøya India – vil sannsynligvis motta normal eller over normal nedbør, mellom 94 og 106 prosent av deres langtidsgjennomsnitt (LPA).

Basert på data fra 1971 til 2020, er LPA, eller “normal”, for Nordvest-India 587,6 mm nedbør i monsunsesongen, mens det er 978 mm for det sentrale India, 716,2 mm for den sørlige halvøya India og 1367,3 mm for nordøst. India. For landet som helhet er LPA under monsunen 870 mm.

Den første måneden av sesongen, juni, var sannsynligvis litt mangelfull. IMD sa at juni var forventet å produsere bare 92 prosent av den normale nedbøren.

IMD sa at det var mer enn 90 prosent sjanse for at en El Nino utvikler seg i monsunsesongen. El Nino, eller den unormale oppvarmingen av overflatevann i det ekvatoriale Stillehavet, påvirker værhendelser globalt. Over India har det effekten av å undertrykke monsunregn.

IMD-forsker DS Pai sa at det var en sjanse for at effektene av El Nino til en viss grad kan oppveies av utviklingen av en positiv dipol i Indiahavet ( IOD). IOD er ​​et lignende fenomen i Det indiske hav. En positiv IOD, når det vestlige Indiahavet blir litt varmere enn østsiden, hjelper monsunregn. Påvirkningene av IOD på monsunen er imidlertid ikke like sterke som El Nino.

Annonse

Pai sa at det var en grunn til at det nordvestlige India sannsynligvis ville få under normal nedbør. Effekten av positiv IOD er ​​hovedsakelig begrenset til den sørlige halvøya og sentrale India. Nordvest-India var usannsynlig å dra nytte av den positive IOD.

Av de 15 El Nino-årene mellom 1951 og 2022, så ni mindre enn 90 % nedbør, mens fire resulterte i 90 til 100 % nedbør, og to år registrert mer enn 100 %, ifølge data fra IMD.

Pai sa, som hvert år, vil det sannsynligvis være variasjoner i nedbør både i romlige og tidsmessige termer. Juni, som normalt gir 165,4 mm nedbør over landet som helhet, var sannsynligvis mangelfull, forventet å resultere i mindre enn 92 prosent nedbør. Prognosene for de tre andre månedene vil bli gitt senere.

Les også

PM Modi kritiserer kongressen for å beholde symbolet på maktoverføring fra britene som…

Chhattisgarhs offisielle tømmer reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

Mob manhandles kvinne, mann fra forskjellige trosretninger forlater Indore-hotellet etter…

10 ikke-BJP-CM-er hopper over møtet i Niti Aayog-rådet Annonse

Mossunstarten over Kerala-kysten kom sannsynligvis til å skje rundt 4. juni, som spådd for noen dager siden. IMD sa at monsunen hadde avansert inn i noen deler av den sørøstlige Bengalbukta, Nikobarøyene og Sør-Andamanhavet 19. mai, og forholdene var gunstige for videre fremrykning over Andaman- og Nikobarøyene i løpet av de neste to dagene. Den sa at fremgangen i monsunen var forventet å øke i styrke rundt 29. mai.