Lansering av nytt parlamentsbygg: Jaishankar kritiserer Oppn for boikottoppfordring, sier «det burde være en grense for politikk»

0
70

Denne avgjørelsen fra de 20 opposisjonspartiene om å hoppe over innvielsesseremonien av den nye parlamentsbygningen var “uheldig”, sa utenriksminister S Jaishankar fredag ​​at det må være en grense for mengden politikk det kan gjøres.

Jaishankar, som er på et todagers besøk i Gujarat, sa at innvielsen av den nye parlamentsbygningen burde feires som en festival av hele nasjonen.

«Jeg mener at innvielsen av den nye parlamentsbygningen bør tas som en festival for demokrati, og den bør feires i den ånden. Det bør ikke gjøres til gjenstand for kontrovers. Det er uheldig hvis det blir et tema for kontroverser,» sa Jaishankar til journalister i Rajpipla-byen i Narmada-distriktet.

Les også | Nyheter fra parlamentsbygningen Liveoppdateringer: SC avslår PIL-utfordrende innsettelse av statsminister Modi i stedet for president

Statsminister Narendra Modi skal etter planen innvie seremonien 28. mai. En politisk bråk har brøt ut etter at totalt 20 opposisjonspartier kunngjorde sin “kollektive beslutning” om å boikotte innsettelsesseremonien, og sa at statsminister Modis beslutning om å innvie den selv, “fullstendig sidelinja”. ” President Droupadi Murmu, fornærmer presidentens høye embete og bryter grunnlovens bokstav og ånd.

Les også | SC avviser bønn som søker veiledning om at presidenten må innvie den nye parlamentsbygningen

“Noen mennesker prøver (å skape en kontrovers). Men jeg mener at det bør være en grense for å hengi seg til politikk. I det minste ved slike anledninger bør hele landet komme sammen og feire denne festivalen,” la Jaishankar til.

Les også

Innvielse av det nye parlamentsbygningen Live-oppdateringer: 'Nytt parlament trenger o…

10 ikke-BJP-CM-er hopper over Niti Aayog Council-møte

Innsettelse av nytt parlament: Hvem deltar, hvem er ikke – her er hele… .

'Ek dum Jannat': hender som formet det nye parlamentet soler seg i sin herlighet …

Utenriksministeren skal etter planen besøke fire landsbyer i Narmada-distriktet som har blitt adoptert av ham under Sansad Adarsh ​​Gram Yojana.