Home Dutch Kunnen vrouwen met PCOS op natuurlijke wijze zwanger worden? Ja, verlies gewoon gewicht en pas uw levensstijl aan

Kunnen vrouwen met PCOS op natuurlijke wijze zwanger worden? Ja, verlies gewoon gewicht en pas uw levensstijl aan

0

Mevrouw A was bijna acht jaar getrouwd, had obesitas (ze had een BMI van bijna 28) en leed aan het Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS), met regelmatige klachten van onregelmatige cycli, acne en hirsutisme. Ze probeerde bijna drie jaar zwanger te worden omdat ze te maken had met onregelmatige menstruatiecycli en problemen met de ovulatie. Door haar levensstijl aan te passen en een consistent dieet en lichaamsbeweging te volgen, viel ze in acht maanden ongeveer 23 kg af. Dit hielp haar om cycli te reguleren, zorgde voor spontane eicelafgifte en ze had een natuurlijke conceptie. Na negen maanden is ze bevallen van een gezonde baby.

Integendeel, de aanpassing van de levensstijl hielp mevrouw S., die al drie jaar getrouwd was en te maken had met PCOS, niet. Daarom hebben we haar een basistest voor vruchtbaarheidsevaluatie aanbevolen. Ze kreeg een ovulatie-inductiemedicijn toegediend en ze werd zwanger in de derde maand. Dus, om de grote vraag te beantwoorden, kunnen vrouwen met PCOS op natuurlijke wijze zwanger worden? Ja, ze kunnen met een dieetaanpassing – waarbij 25 procent vezels in de dagelijkse maaltijden zitten – regelmatige intensieve lichaamsbeweging of training gedurende ten minste zes dagen per week en enkele veranderingen in levensstijl. Dit werkt zowel op de lange als op de korte termijn.

Hoe beïnvloedt PCOS de vruchtbaarheid van vrouwen ?

Vrouwen met PCOS hebben over het algemeen last van onregelmatige menstruatiecycli, gewichtstoename, ongewenste haargroei in het gezicht en veel puistjes. Hormonale onevenwichtigheden resulteren in de ontwikkeling van deze karakteristieke kenmerken van PCOS. Een toename van mannelijke hormonen en hogere insulinespiegels veroorzaken menstruele stoornissen en hormonale onevenwichtigheden. Onregelmatige menstruatiecycli bij PCOS-patiënten veroorzaken problemen bij de conceptie omdat hormonale onevenwichtigheden, de verdikking van de eierstokwanden en stroma het vrijkomen van eicellen belemmeren.

Dus, wat gebeurt er in de eierstokken? Vrouwen met PCOS hebben een hoger aantal antrale follikels dan normaal (20 tot 30+) op één of beide eierstokken. Hoge niveaus van androgenen en andere geslachtshormonen interfereren met de groei van de antrale follikel. Bovendien kunnen hormonale onevenwichtigheden ervoor zorgen dat follikels niet goed rijpen en geen eicel vrijgeven. Wanneer een vrouw tijdens een menstruatiecyclus geen eicel vrijgeeft, staat dit bekend als anovulatie. De meeste vrouwen met anovulatoire onvruchtbaarheid blijken aan PCOS te lijden.

Wat is de incidentie van PCOS bij Indiase vrouwen?

Bij PCOS wordt een soort genetische aanleg gezien. Ongeacht dat, PCOS-gevallen nemen toe als gevolg van recente veranderingen in levensstijl, met name voeding, waar veel chemicaliën, conserveermiddelen en pesticiden worden toegevoegd aan het voedsel dat we eten. Ongeveer 15-20 procent van de vrouwen heeft PCOS. Plastic bevat hormoonontregelende chemicaliën die hormonale disbalans kunnen veroorzaken zonder genetische aanleg.

Welke rol speelt leeftijd bij de manifestatie en progressie van PCOS?

Advertentie

PCOS manifesteerde zich vroeger bij jonge volwassenen, maar recente veranderingen in levensstijl hebben ertoe geleid dat 17- tot 18-jarigen aan dit probleem lijden. De incidentie ervan in een jongere leeftijdsgroep is een slecht teken omdat ze lange tijd hormoongerelateerde problemen zullen moeten doormaken. Naast menstruatiestoornissen kan PCOS problemen veroorzaken zoals hypertensie, obesitas en diabetes. Naarmate de leeftijd toeneemt, neemt ook de ernst van PCOS toe.

Wat moeten vrouwen met PCOS doen om op natuurlijke wijze zwanger te worden?

Aangezien levensstijlaanpassing een grote rol speelt bij het beheer ervan, is het niet zo moeilijk. Hoogintensieve oefeningen van minimaal 45 tot 50 minuten per dag gedurende minimaal vijf dagen per week en stressvermindering via yoga en meditatie, veel vezels innemen in de vorm van fruit, groenten, bladgroenten en volle granen kunnen de hormoonhuishouding zeker verminderen. onbalans. Volg de 25 procent dieetformule, wat betekent 25 procent elk van groenten, eiwitten, fruit en koolhydraten. Weet dit, zelfs een gewichtsafname van vijf procent is een grote prestatie en kan de hormonale onbalans verminderen.

Zodra de hormonale onbalans in het lichaam afneemt, neemt de kans op eicelafgifte of spontane ovulatie automatisch toe. Zodra het vrijkomen van eieren normaliseert, is er een grotere kans op natuurlijke bevruchting.

Lees ook

Kan yoga helpen om spieren te versterken? Probeer deze asana's gewoon uit en zie voor…

Nitesh Pandey dood door hartaanval: waarom Indiase mannen van in de vijftig het meest.. .

Kan een medicijnen tegen epilepsie verlengen de levensduur van patiënten die lijden aan …

Vitamine B12, probiotica en calcium: waarom yoghurt beter kan zijn dan zelfgemaakte…Advertentie

Soms helpt een simpele aanpassing van je levensstijl niet. In dat geval helpt de arts met ovulatie-inductiemedicijnen die de tweede helft van de cyclus ondersteunen met progesteronsupplementen. Als eenvoudige medische maatregelen en veranderingen in levensstijl niet werken, kan laparoscopische eierstokboringen helpen bij mislukte medische behandelingen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd