Kongressen hävdar inga dokumenterade bevis för att “Sengol” är en symbol för maktöverföring från britterna till Indien; BJP slår tillbaka

0
82

Kongressen i fredags hävdade att det inte fanns några dokumenterade bevis på att Lord Mountbatten, C Rajagopalchari och Jawaharlal Nehru beskrev “Sengol” som kommer att placeras bredvid Lok Sabhas ordförande som en symbol för ‘ maktöverföringen mellan britterna och Indien.

I en tweet sa kongressledaren Jairam Ramesh, “…Alla påståenden om detta är enkla och enkla – BOGUS. Helt och fullständigt tillverkad i ett fåtals medvetande och spridd i WhatsApp, och nu till trumslagarna i media.

Ramesh påstod att premiärminister Narendra Modi och hans “trumslagare” använde spiran för sina politiska syften i Tamil Nadu. “Detta är typiskt för denna brigad som broderar fakta för att passa sina vridna mål,” sa han.

The &# 8221;Sengol’, kommer att placeras nära Lok Sabhas ordförande efter att den nya parlamentsbyggnaden invigts av Modi den 28 maj.

När han slog tillbaka på kongressen över sina anklagelser frågade unionens inrikesminister Amit Shah varför partiet “hatar indiska traditioner och kultur så mycket”. I en tweet sa Shah, “… En helig Sengol gavs till Pandit Nehru av en helig Saivite Mutt från Tamil Nadu för att symbolisera Indiens frihet, men den förvisades till ett museum som en “vandrarkäpp””.

Shah sa också att Thiruvaduthurai Adheenam, en helig saivit Mutt, hade talade om vikten av Sengol vid tiden för Indiens frihet. “Kongressen kallar Adheenams historia för FOGUS! Kongressen måste reflektera över deras beteende,” twittrade han.

BJP:s president JP Nadda sa att partier som bojkottar invigningen av den nya parlamentsbyggnaden är dynastinstyrda, “vars monarkiska metoder står i strid med principerna om republikanism och demokrati i vår konstitution”.

< blockquote class="twitter-tweet">

Dessa dynastiska partier, särskilt kongressen och Nehru-Gandhi-dynastin, kan inte smälta ett enkelt faktum som folket i Indien har placerat deras tro på en man som kommer från en ödmjuk bakgrund. Dynasternas elitistiska tankesätt hindrar dem från logiskt tänkande.

— Jagat Prakash Nadda (@JPNadda) 26 maj 2023

I en serie tweets kallade Nadda bojkotten en förolämpning mot skaparna av konstitutionen. BJP-chefen sa att kongressen och “Nehru-Gandhi” familjen är “oförmögna att smälta ett enkelt faktum att folket i Indien har satt sin tilltro till en man som kommer från en ödmjuk bakgrund. Dynasternas elitistiska tankesätt hindrar dem från logiskt tänkande”.

BJP:s talesperson Amit Malaviya sa att överlåtelsen av den “heliga” Sengolen” med Nehru, på tröskeln till Indiens självständighet, var det exakta ögonblicket då makten överfördes från britterna till Indien.

Tidigare på torsdagen påstod BJP att kongressen visade “förakt” för hinduiska traditioner genom att kalla det heliga ‘Sengol’ en “gyllene pinne begåvad” till Indiens första premiärminister Nehru.

Läs även

Chhattisgarhs officiella tömmer reservoaren för att hitta mobiltelefon han tappade under…

Premier Modi kritiserar kongressen för att ha behållit symbolen för maktöverföring av brittiska…

Mob man hanterar kvinna, man från olika trosriktningar som lämnar Indore hotel efter…