IRDAI gaat een enkele polis lanceren voor leven, gezondheid en eigendom

0
49

De Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) wil een gebundeld product lanceren dat levens-, ziekte-, ongevallen- en eigendomsdekking biedt in één enkele verzekeringspolis tegen een betaalbare prijs, aldus voorzitter Debasish Panda.

p>

IRDAI werkt aan het product samen met de General Insurance Council en Life Insurance Council, zei Panda.

Hij zei dat de 'Bima Trinity' Bima Sugam, het digitale platform, Bima Vistaar, een uitgebreide dekking voor de plattelandsbevolking op basis van voordelen/parametrische structuur en Bima Vahak, een op vrouwen gericht distributiekanaal zal omvatten om zich te concentreren op het bereiken van onaangeboorde/plattelandsgebieden. .

“Bima Sugam wordt het protocol of het platform. Bima Vistar is een product waarvan we proberen het te ontwerpen op een manier die toegankelijk is voor de gewone man. Het wordt een gebundeld product van leven, gezondheid, oorzakelijk verband en eigendom', zei Panda tijdens een CII-evenement op 25 mei.

In oktober 2022 had IRDAI een commissie opgericht om te onderzoeken en aanbevelingen te doen over hoe synergieën tot stand kunnen worden gebracht in de werking en operaties van Bima Vahak, Bima Vistaar en het digitale platform, Bima Sugam.

Lees ook

Uitbreiding mkt-aandeel particuliere schadeverzekeraars

8 nieuwe verzekeringsombudsmannen geselecteerd

Verzekeraars richten zich op dronemarkt; NIA nieuwkomer

Aanbestedingen: FinMin voor versoepeling PSU solvabiliteitscriteria van verzekeraars

“We proberen het op een manier te ontwerpen die een parametrische trigger zal zijn. U heeft dus geen taxateur of taxateur nodig om de schade vast te stellen. Als er verlies is, gaat de toegezegde uitkering onmiddellijk naar de bankrekening van de polishouder”, zei hij.

© The Indian Express (P) Ltd