India-født amerikanske dommer Amit Mehta gir en dressing ned til grunnleggeren av høyreekstreme anti-regjeringsmilits

0
71

India-fødte amerikanske distriktsdommer Amit Mehta hadde noen tøffe ord til Stewart Rhodes før han dømte grunnleggeren av en høyreekstreme anti-regjeringsmilits for hans innsats for å velte presidentvalget i 2020 som endte med det voldelige angrepet på USA Capitol.

Mehta, i begynnelsen av 50-årene, avsa en 18-års fengselsstraff til Rhodos, lederen av Oath Keepers, torsdag for sin rolle i det voldelige angrepet på den amerikanske hovedstaden 6. januar , 2021.

Rhodos’ Dommen var den lengste utdelt så langt for opprøret, der tusenvis av tilhengere av tidligere president Donald Trump som protesterte mot resultatet av presidentvalget i 2020 vunnet av den demokratiske lederen Joe Biden.

Les mer | Forklart: Hvem er den høyreekstreme gruppen Oath Keepers, medlemmer av disse var involvert i Capitol Hill-beleiringen?

Tilhengerne av Trump, en republikaner, stormet den amerikanske lovgiveren og stoppet den konstitusjonelle behandlingen av tellingen av valgstemmene for Biden. Før kunngjøringen av dommen holdt Mehta, en nominert av tidligere president Barack Obama, en skremmende tale til Rhodos om virkningen av hans opprørske konspirasjonsforbrytelser på det amerikanske demokratiet, rapporterte CNN.

“Jeg tør påstå. , Rhodos – og jeg har aldri sagt dette til noen jeg har dømt – du utgjør en vedvarende trussel og fare for vårt demokrati og stoffet i dette landet,” sa Mehta.

“Jeg tør påstå at vi alle nå holder våre kollektive pust når det nærmer seg valg. Får vi en ny 6. januar igjen? Det gjenstår å se.” Dommeren, som tilbakeviser påstander Rhodes kom med under en 20-minutters rant tidligere på dagen, la til: «Du er ikke en politisk fange, Rhodes. Det er ikke derfor du er her. Det er ikke på grunn av din tro. Det er ikke fordi Joe Biden er president akkurat nå.”

Dommen er den første som er avsagt på over et tiår for opprørsk konspirasjon, og Mehta sa at han ønsket å forklare lovbruddet for offentligheten. Han sa ikke ordene.

Annonse Denne kunstnerskissen skildrer rettssaken mot Oath Keepers-leder Stewart Rhodes, til venstre, mens han vitner for den amerikanske distriktsdommeren Amit Mehta anklaget for opprørsk konspirasjon i angrepet på den amerikanske hovedstaden 6. januar 2021 i Washington, 7. november, 2022. Rhodes og medlemmene av hans anti-regjeringsgruppe vil være de første tiltalte 6. januar dømt for opprørsk konspirasjon i en serie høringer som starter denne uken som vil sette standarden for flere straffer for høyreekstreme ekstremister. (Dana Verkouteren via AP, Fil)

“En opprørsk konspirasjon, når du tar disse to konseptene og setter dem sammen, er blant de mest alvorlige forbrytelsene en amerikaner kan begå. Det er en lovbrudd mot regjeringen å bruke makt. Det er en krenkelse mot folket i landet vårt,” sa dommeren.
Mehta sa at Rhodes, 58, ikke har uttrykt anger og fortsetter å være en trussel.

“Det ville vært én ting, Rhodos, hvis du etter 6. januar hadde sett på hva som skjedde den dagen og sagt … det var ikke en god dag for vårt demokrati. Men du feiret det, du trodde det var en god ting,” sa dommeren.

“Selv som du har vært fengslet har du fortsatt å hentyde til vold som et akseptabelt middel for å håndtere klager.” Mehta gjentok disse advarslene senere på torsdag da han henvendte seg til en annen Oath Keepers-tiltalte, Kelly Meggs.

Annonse

“Du går ikke ut i gatene med rifler,” han sa. “Du håper ikke at presidenten påkaller opprørshandlingen slik at du kan starte en krig i gatene… Du skynder deg ikke inn i den amerikanske hovedstaden med håp om å stoppe opptellingen av valgstemmer.& #8221; Meggs, lederen av militsens Florida-kapittel, ble fengslet i 12 år.

Les også | Oath Keepers’ Rhodes skyldig i opprørsk konspirasjon 6. januar

Aktoren hadde bedt om 25 år for Rhodes og 21 år for Meggs.

Mehta ble utnevnt til United States District Court for District of Columbia 22. desember 2014 av den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama. Mehta ble født i Patan, Gujarat, og fikk sin B.A. i statsvitenskap og økonomi fra Georgetown University i 1993 og hans JD fra University of Virginia School of Law i 1997.

Etter jusstudiet jobbet Mehta i et advokatfirma i San Francisco før hun var kontorist for Susan Graber fra USAs lagmannsrett for den niende kretsen. Etter at han var kontorist, jobbet Mehta i et Washington, DC-basert advokatfirma.

Les også

Mann som åpnet Asiana-flydøren i luften forteller politiet at han var &#039 ;uncomfor…

Ukraina sikter mot russisk olje rørledningsinstallasjoner med droner: Rapport

Gjeld taksamtaler gjør ''fremgang'' McCarthy sier, snakker smalt om dea…

Lovgivning innført for å gjøre Diwali til en føderal ferie i USA

Han er også tidligere direktør for Facilitating Leadership in Youth, en ideell organisasjon dedikert til aktiviteter etter skoletid og veiledning for utsatt ungdom, ifølge profilen hans på nettstedet til US District Court, District of Columbia.