Hur man emulerar PS3 på ett Steam-däck med RPCS3

0
44
Marcus Mears III/How-To Geek

För att emulera PS3 på ditt Steam-däck:

  1. Ladda ner EmuDeck, installera den och använd den för att installera RPCS3-emulatorn.
  2. Kopiera dina PlayStation 3-spel till PS3 EmuDeck-mappen.
  3. Lägg till dina PS3-spel i Steam med Steam ROM Manager. Se till att installera PKG-spelfiler innan du försöker lägga till dem med Steam Rom Manager.

Vill du gå tillbaka till slutet av slutet/början av 2010-talet och återuppleva PS3:s glansdagar på ditt Steam-däck? Du kan göra det med hjälp av RPCS3, en PS3-emulator som kan köra alla dina PS3-favoriter. Vår guide visar dig hur du installerar RPCS3 via EmuDeck och hur du får igång emulatorn.

Steg 1: Installera RPCS3 via EmuDeck

Det första du måste göra är att installera Emudeck. Du kan ladda ner Emudeck genom att öppna Firefox—standardwebbläsaren i SteamOS, men du kan använda vilken webbläsare som helst som är installerad på din Deck—och besöka EmuDeck.com. När webbplatsen har laddats trycker du på “Ladda ned” knappen som finns på den övre högra sidan av framsidan.

När du är på nedladdningssektionen klickar du på “Ladda ner installationsprogrammet” och vänta tills nedladdningen är klar. Firefox kommer att spara EmuDeck-installationsfilen i dina “Nedladdningar” mapp.

Nu, för att installera EmuDeck, måste du flytta installationen till ditt skrivbord. Detta är ett obligatoriskt steg som behövs för att EmuDeck ska fungera korrekt. För att flytta installationsprogrammet till ditt skrivbord, öppna Dolphin, standardfilhanterarens app på SteamOS, och klicka på “Nedladdningar” fliken på vänster sida genom att trycka på höger avtryckare eller höger pekplatta. Väl inne i “Nedladdningar” mapp, leta reda på EmuDeck-installationen—filen med titeln “EmuDeck.desktop”—och högerklicka på den genom att trycka på den vänstra avtryckaren på ditt Steam Deck. När du möts av högerklicksmenyn klickar du på “Klipp ut” alternativ.

Du kan nu minimera Dolphin och gå till skrivbordet. När du är på skrivbordet högerklickar du på någon del av den som inte täcks av ikoner och klickar sedan på “Klistra in en fil” alternativ.

När du flyttar installationen till skrivbordet, dubbelklicka på “Install EmuDeck” ikonen och klicka på “Fortsätt” när du uppmanas.

Installationsprogrammet kommer att ladda ner filer, öppna en terminal Konsole-fönstret, ladda ner uppdateringar och installera EmuDeck.

När installationen är klar kommer du att mötas av välkomstskärmen som visar två sätt att konfigurera din enhet: “Easy Mode” och “Anpassat läge.” Välj det senare och klicka på “Fortsätt” knapp.

Följande fönster låter dig välja var du vill att EmuDeck ska skapa din Emulation-mapp som innehåller ROM-kataloger, såväl som andra mappar som lagrar sparade filer, emulatorinställningar, firmware, etc. Vi rekommenderar att du använder ett microSD-kort, så att dina ROM-skivor inte gör det. ta inte upp värdefullt utrymme på din interna lagring. Du kan också hot-swap flera SD-kort och använda ett för emulering ROM och en annan för dina Steam-spel, vilket gör att du kan ha flera lagringsexpansions som du kan hot-swap sömlöst.

Välj sedan Steam Deck från listan över enheter och klicka på “Fortsätt” knappen.

Välj nu RPCS3 från emulatorlistan och klicka på “Fortsätt.&# 8221; Du kan också installera alla andra emulatorer som du planerar att använda.

På följande “Emuleringskonfigurationer” fönster, se till att välja RPCS3 igen så att EmuDeck automatiskt kan konfigurera emulatorn med Steam Deck-optimerade inställningar.

Närnäst kommer du att kunna justera olika QoL-inställningar, inklusive att aktivera auto sparar för vissa system, spelramar för spel som körs i andra bildförhållanden än 16:9 och 16:10, bildförhållanden för vissa system, etc. Justera dessa inställningar efter eget tycke.

När du har gått igenom varje QoL-alternativ kommer EmuDeck att visa ett fönster med alla emulatorer och emulatorkonfigurationer du valde att installera, dina anpassningar och platsen för emuleringsmappen. Kontrollera om du valde RPCS3 för installation och konfiguration och klicka sedan på “Slutför” knapp.

EmuDeck kommer sedan att installera och konfigurera emulatorer och skapa ROM-mappen. När den är klar kommer den att meddela dig att installationen är klar. Kontrollera om RPCS3 finns på “listan efter installation” och klicka på “Lägg till spel!” knappen.

Följande fönster ger dig möjlighet att anslut ett USB-minne till ditt Steam Deck och låt EmuDeck automatiskt skapa ROM-skivor och BIOS-mappar, men vi kommer att visa dig hur du lägger till spel manuellt. Klicka på “Hoppa över nu” knapp.

När du är på “Välkommen tillbaka till EmuDeck” fönster, stäng EmuDeck. Det är dags att visa dig var du ska lägga till dina PS3-ROM och hur du installerar PS3-firmware.

Steg 2: Kopiera dina ROM-skivor och installera PS3-firmware

Om du skapade din ROM-mapp på ditt SD-kort, få tillgång till kortet genom att rulla ner till “Flyttbara enheter” fliken i Dolphin-filhanteraren. Väl där klickar du på “Primär” fliken och väl där anger du “Emulering” mapp.

Väl inne i “emulering“ 8221; anger du mappen “Roms” mapp.

När du har angett “Roms& #8221; mapp, leta efter en mapp med titeln “PS3,” ange den och kopiera dina ROM-skivor inuti den.

Obs! Eftersom nedladdning av spel du inte äga är olagligt, vi kommer inte att visa dig hur och var du skaffar PlayStation 3 ROM. Om du äger spelet, men med rätt hårdvara, kan du skapa dina egna ISO-filer. Du kan också besöka “Snabbstart” sida på RPCS3-webbplatsen för att ta reda på hur du dumpar de spel du äger.

När du har kopierat dina spel är det dags att installera PS3-firmware. Öppna Firefox eller någon annan webbläsare du använder och gå till RPCS3-webbplatsen, RPCS3.net. På startsidan klickar du på “Snabbstart” knappen.

Bläddra ner i “Snabbstart“ 8221; sida tills du ser “Programvarukrav” rubrik. Där klickar du på “PlayStation 3 System Software” knappen.

Klicka på “PlayStation 3 System Software” knappen leder dig till PlayStations webbplats. Scrolla ner tills du kommer till “Hur installerar du om PS3-konsolens systemprogramvara” sektion. Klicka sedan på “Installera om med en dator” knappen och klicka sedan på “Ladda ner PS3 Update” knapp.

Därefter kommer Firefox att meddela dig att filen du försöker ladda ner är en potentiell säkerhetsrisk. Klicka på pilen.

När du klickar på pilen klickar du på “Tillåt nedladdning” och vänta på att filen laddas ner. Firefox kommer som standard att placera filen i dina “Nedladdningar” mapp.

Öppna sedan RPCS3 genom att klicka på “Application Launcher” knappen, sedan “Spel” tab.

När du har öppnat RPCS3 klickar du på Arkiv &gt ; Installera firmware.

Klicka sedan på “ Nedladdningar” fliken, välj “PS3UPDAT.PUP” fil och klicka på “Öppna.”

RPCS3 kommer nu att installera den fasta programvaran. Ett nytt fönster öppnas med “Kompilera PPU-moduler” visas på den. Vänta tills installationen är klar och stäng sedan RPCS3. Nu är det dags att lägga till dina PS3-spel till Steam med Steam Rom Manager.

Steg 3: Lägg till dina PS3-spel i Steam Deck-spelläget

Obs!< /strong>Du måste installera PKG-filer i RPCS3 för att Steam Rom Manager ska känna igen och lägga till dem i Steam. För att installera ett PKG-spel, öppna RPCS3, klicka på Arkiv > Installera Paket/Raps/Edats, leta reda på PKG-filen, öppna den och vänta tills spelet är färdiginstallerat.

Öppna EmuDeck och klicka på “Steam Rom Manager” knappen på startsidan.

Tillåt sedan Steam Rom Manager för att stänga Steam.

Följande fönster heter Parsers. När du väl är där klickar du på “Toggle Parsers” växla för att stänga av att lägga till spel för varje enskild emulator du har installerat. Aktivera sedan “EmulationStationDE” och “Emulatorer” parsers för att använda Emulation Station för att öppna emulerade spel som du inte vill lägga till i Steam i spelläge och för att kunna öppna RPCS3 i spelläge. På så sätt behöver du inte gå till skrivbordsläge varje gång du vill justera RPCS3-inställningar.

Bläddra sedan nedåt—att inaktivera Steam kommer att inaktivera vänsterklick med den högra styrplattan men du kan bläddra nedåt med fingret eftersom Steam Deck har en pekskärm—och aktivera båda PlayStation 3-parsarna, som visas nedan. Sedan kan du klicka på “Förhandsgranska” knapp.

Klicka på “Parse” knappen i följande fönster och vänta på att Steam Rom Manager ska hämta alla dina spel.

< /p>

När Steam Rom Manager listar dina spel klickar du på “Spara till Steam” knappen och vänta tills du ser ett meddelande i det övre högra hörnet av skärmen som lyder “Klar med att lägga till/ta bort poster.”

Nu kan du stänga Steam Rom Manager och öppna Steam. Välj ditt Steam-bibliotek och klicka sedan på “Samlingar” knappen.

Väl där bör du ha en samling med titeln “PS3.” om du har det, det är det; du har lagt till dina PS3-spel till Steam!

Konfigurera och korrigera spel i RPCS3

Medan vissa PS3-spel fungerar perfekt med standardinställningar för RPCS3, kräver många spel anpassade konfigurationer eller installation av spelkorrigeringar. Vi rekommenderar att du besöker RPCS3-kompatibilitetssidan och söker efter varje spel du vill spela för att se rekommenderade inställningar för just det spelet.

För att justera anpassade inställningar för ett specifikt spel öppna RPCS3, välj det spel du vill tweak, högerklicka på den och välj sedan “Skapa anpassad konfiguration” knappen.

Slutligen har de mest populära PS3-spelen olika patchar som förbättrar prestandan, fixar buggar, lägger till 60fps-läge, etc. För att ladda ner och aktivera spelkorrigeringar, välj ett spel, högerklicka på det och klicka sedan på “Manage Game Patches” knapp.

En gång i “Spelpatcharna” menyn klickar du på “Ladda ned senaste patchar” knappen och bekräfta ditt val att ladda ner varje patch som är tillgänglig för det specifika spelet.

När RPCS3 har laddat ner patchar kan du fritt aktivera eller inaktivera enskilda patchar.

Okej, det handlar om allt du bör veta om att emulera PS3-spel på ditt Steam-däck! Om du är ett Nintendo-fan kanske du också vill läsa vår guide om hur du emulerar GameCube-spel på din Steam-däck.

LÄS NÄSTA

  • › Acer Predator Triton 16 Gaming Laptop har en RTX 4070
  • › Google Chrome’s läsarläge har tyst tagits bort
  • › Vivaldi-webbläsaren kommer till iPhone
  • › Acers nya Swift Edge 16-dator är tunn och har Wi-Fi 7
  • › 1080p vs. 1440p vs. 4K-skärmar: Hur stor är skillnaden?
  • › Vad är ChatGPT Plus?