Hoe de PS3 op een Steam Deck te emuleren met RPCS3

0
71
Marcus Mears III/How-To Geek

Om de PS3 op je Steam Deck te emuleren:

  1. Download EmuDeck, installeer en gebruik het om de RPCS3-emulator te installeren.
  2. Kopieer je PlayStation 3-games naar de PS3 EmuDeck-map.
  3. Voeg je PS3-games toe aan Steam met Steam ROM Manager. Zorg ervoor dat je PKG-spelbestanden installeert voordat je ze probeert toe te voegen met Steam Rom Manager.

Wil je teruggaan naar het einde van de jaren 2010 en de gloriedagen van de PS3 opnieuw beleven op je Steam Deck? Je kunt het doen met behulp van RPCS3, een PS3-emulator die al je PS3-favorieten kan uitvoeren. Onze gids laat u zien hoe u RPCS3 via EmuDeck installeert en hoe u de emulator aan de praat krijgt.

Stap 1: Installeer RPCS3 via EmuDeck

Het eerste dat u moet doen, is Emudeck installeren. Je kunt Emudeck downloaden door Firefox, de standaardbrowser in SteamOS, te openen, maar je kunt elke browser gebruiken die op je Deck is geïnstalleerd, en EmuDeck.com bezoeken. Zodra de website is geladen, drukt u op de knop “Downloaden” knop in de rechterbovenhoek van de voorpagina.

Zodra u zich in de downloadsectie bevindt, klikt u op de knop “Download Installer” knop en wacht tot het downloaden is voltooid. Firefox zal het EmuDeck-installatiebestand opslaan in uw “Downloads” map.

Om EmuDeck te installeren, moet u de installatie naar uw bureaublad verplaatsen. Dit is een verplichte stap die nodig is om EmuDeck goed te laten werken. Om het installatieprogramma naar uw bureaublad te verplaatsen, opent u Dolphin, de standaard app voor bestandsbeheer op SteamOS, en klikt u op de knop “Downloads” tab aan de linkerkant door op de rechter trigger of het rechter touchpad te drukken. Eenmaal in de “Downloads” map, zoek de EmuDeck-installatie, het bestand met de titel “EmuDeck.desktop”—en klik er met de rechtermuisknop op door op de linkertrigger op je Steam Deck te drukken. Zodra u wordt begroet met het rechtsklikmenu, klikt u op de knop “Knippen” optie.

U kunt nu Dolphin minimaliseren en naar het bureaublad gaan. Klik eenmaal op het bureaublad met de rechtermuisknop op een deel ervan dat niet door pictogrammen wordt bedekt en klik vervolgens op de knop “Paste One File” optie.

Zodra u de installatie naar het bureaublad verplaatst, dubbelklik op de knop “Install EmuDeck” pictogram en klik op “Doorgaan” wanneer daarom wordt gevraagd.

Het installatieprogramma zal bestanden downloaden, een terminal Konsole-venster, download updates en installeer EmuDeck.

Zodra de installatie is voltooid, wordt u begroet met het welkomstscherm met twee manieren om uw apparaat in te stellen: “Eenvoudige modus” en “Aangepaste modus.” Selecteer de laatste en klik op de knop “Doorgaan” knop.

In het volgende venster kunt u selecteren waar u wilt dat EmuDeck uw emulatiemap maakt die ROM-mappen bevat, evenals andere mappen die opslagbestanden, emulatorinstellingen, firmware, enz. Opslaan. We raden aan een microSD-kaart te gebruiken, zodat uw ROM's niet ;t neemt geen kostbare ruimte in beslag op uw interne opslag. Je kunt ook meerdere SD-kaarten hot-swappen en één gebruiken voor emulatie-ROM's en een andere voor je Steam-spellen, zodat je meerdere opslaguitbreidingen hebt die je naadloos kunt hot-swappen.

Kies vervolgens het Steam Deck uit de lijst met apparaten en klik op de knop “Doorgaan” knop.

Selecteer nu RPCS3 in de emulatorlijst en klik op 'Doorgaan'. 8221; U kunt ook elke andere emulator installeren die u van plan bent te gebruiken.

Op de volgende “Emulatieconfiguraties” venster, zorg ervoor dat u opnieuw RPCS3 selecteert, zodat EmuDeck de emulator automatisch kan configureren met de voor Steam Deck geoptimaliseerde instellingen.

Vervolgens kun je verschillende QoL-instellingen aanpassen, waaronder het inschakelen van automatische saves voor bepaalde systemen, game-bezels voor games die draaien in beeldverhoudingen anders dan 16:9 en 16:10, beeldverhoudingen voor bepaalde systemen, enz. Tweak die instellingen naar wens.

Zodra u elke QoL-optie hebt doorlopen, toont EmuDeck een venster met alle emulators en emulatorconfiguraties die u hebt gekozen om te installeren, uw aanpassingen en de locatie van de map Emulatie. Controleer of u RPCS3 hebt geselecteerd voor installatie en configuratie en klik vervolgens op de knop “Voltooien” knop.

EmuDeck zal dan emulators installeren en configureren en de ROMs-map maken. Zodra het klaar is, zal het u laten weten dat de installatie is voltooid. Controleer of RPCS3 op de “Post Installation List” en klik op de knop “Games toevoegen!” knop.

Het volgende venster geeft u de mogelijkheid om sluit een USB-flashdrive aan op je Steam Deck en laat EmuDeck automatisch ROM's en BIOS-mappen maken, maar we laten je zien hoe je games handmatig kunt toevoegen. Klik op de knop “Voor nu overslaan” knop.

Als je eenmaal op het scherm “Welkom terug bij EmuDeck” venster, sluit EmuDeck. Het is tijd om je te laten zien waar je je PS3-ROM's kunt toevoegen en hoe je PS3-firmware kunt installeren.

Stap 2: kopieer je ROM's en installeer PS3-firmware

Als u uw ROM-map op uw SD-kaart hebt gemaakt, opent u de kaart door naar beneden te scrollen naar de map “Verwisselbare apparaten” tabblad in de Dolphin-bestandsbeheerder. Klik daar eenmaal op de knop “Primaire” tabblad, en eenmaal daar, voer de “Emulatie” map.

Eenmaal binnen de “Emulatie 8221; map, voert u de map “Roms” map.

Nadat u de “Roms& #8221; map, zoek naar een map met de naam “PS3,” voer het in en kopieer je ROM's erin.

Opmerking: Omdat het downloaden van games don’t own is illegaal, we laten je niet zien hoe en waar je PlayStation 3 ROM's kunt krijgen. Als je echter de game bezit met de juiste hardware, kun je je eigen ISO-bestanden maken. U kunt ook de “Quickstart” pagina op de RPCS3-website om erachter te komen hoe u de games die u bezit kunt dumpen.

Nadat je je games hebt gekopieerd, is het tijd om de PS3-firmware te installeren. Open Firefox of een andere browser die u gebruikt en ga naar de RPCS3-website, RPCS3.net. Klik op de startpagina op de knop “Quickstart” knop.

Scrol naar beneden in de “Quickstart 8221; pagina totdat u de pagina “Softwarevereisten” rubriek. Klik daar op de “PlayStation 3-systeemsoftware” knop.

Klikken op de “PlayStation 3-systeemsoftware” knop leidt je naar de PlayStation-website. Scroll naar beneden tot je bij “De systeemsoftware van de PS3-console opnieuw installeren” sectie. Klik vervolgens op de knop “Opnieuw installeren met behulp van een computer” en klik vervolgens op de knop “Download PS3 Update” knop.

Vervolgens zal Firefox u laten weten dat het bestand dat u probeert te downloaden een potentieel veiligheidsrisico vormt. Klik op de pijl.

Zodra u op de pijl klikt, klikt u op de “Downloaden toestaan” knop en wacht tot het bestand is gedownload. Firefox zal het bestand standaard in uw “Downloads” map.

Open vervolgens RPCS3 door op de knop “Application Launcher” knop, vervolgens de knop “Games” tab.

Nadat u RPCS3 hebt geopend, klikt u op Bestand &gt ; Firmware installeren.

Klik vervolgens op de knop “ Downloaden” op het tabblad “PS3UPDAT.PUP” bestand en klik op “Openen

RPCS3 zal nu de firmware installeren. Er wordt een nieuw venster geopend met “PPU-modules compileren” erop getoond. Wacht tot de installatie is voltooid en sluit vervolgens RPCS3. Nu is het tijd om je PS3-games aan Steam toe te voegen met Steam Rom Manager.

Stap 3: voeg je PS3-games toe aan Steam Deck Game Mode

Opmerking:< /sterk>Je moet PKG-bestanden in RPCS3 installeren zodat Steam Rom Manager ze kan herkennen en toevoegen aan Steam. Om een ​​PKG-spel te installeren, opent u RPCS3, klikt u op Bestand > Installeer Packages/Raps/Edats, zoek het PKG-bestand, open het en wacht tot het spel klaar is met installeren.

Open EmuDeck en klik op de knop “Steam Rom Manager” knop op de homepage.

Sta vervolgens Steam Rom Manager toe om Steam te sluiten.

Het volgende venster heet Parsers. Klik daar eenmaal op de knop “Toggle Parsers” schakel om het toevoegen van games uit te schakelen voor elke emulator die je hebt geïnstalleerd. Schakel vervolgens de “EmulationStationDE” en “Emulators” parsers om Emulation Station te gebruiken om geëmuleerde games te openen die je niet aan Steam wilt toevoegen in Game Mode en om RPCS3 te kunnen openen in Game Mode. Op deze manier hoeft u niet elke keer naar de bureaubladmodus te gaan als u de RPCS3-instellingen wilt aanpassen.

Scrol vervolgens naar beneden. Als u Steam uitschakelt, wordt links klikken met het rechter trackpad uitgeschakeld, maar u kunt met uw vinger naar beneden scrollen omdat Steam Deck een aanraakscherm heeft. schakel beide PlayStation 3-parsers in, zoals hieronder weergegeven. Vervolgens kunt u op de knop “Voorbeeld” knop.

Klik op de knop “Parse” knop in het volgende venster en wacht tot Steam Rom Manager al je games ophaalt.

< /p>

Zodra Steam Rom Manager uw games weergeeft, klikt u op de knop “Opslaan in Steam” knop en wacht tot u een melding ziet in de rechterbovenhoek van het scherm met de tekst “Klaar met toevoegen/verwijderen van items.

Nu kun je Steam Rom Manager sluiten en Steam openen. Selecteer je Steam-bibliotheek en klik vervolgens op de knop “Collections” knop.

Als het goed is, zou je een verzameling moeten hebben met de titel “PS3.” als je het hebt, is dat het; je hebt je PS3-games toegevoegd aan Steam!

Games configureren en patchen in RPCS3

Hoewel sommige PS3-games perfect werken met standaard RPCS3-instellingen, vereisen veel games aangepaste configuraties of het installeren van game-patches. We raden u aan de RPCS3-compatibiliteitspagina te bezoeken en te zoeken naar elke game die u wilt spelen om de aanbevolen instellingen voor die specifieke game te zien.

Om aangepaste instellingen voor een specifieke game aan te passen, opent u RPCS3, selecteert u de game die u wilt tweak, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens de optie “Aangepaste configuratie maken” knop.

Tot slot bevatten de populairste PS3-games verschillende patches die de prestaties verbeteren, bugs repareren, 60fps-modus, enz. Om gamepatches te downloaden en in te schakelen, selecteert u een game, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op de knop “Gamepatches beheren” knop.

Eenmaal in de “Game Patches” menu, klikt u op de knop “Nieuwste patches downloaden” knop en bevestig uw keuze om elke beschikbare patch voor dat specifieke spel te downloaden.

Zodra RPCS3 patches downloadt, kunt u individuele patches vrij in- of uitschakelen.

Oké, dat is ongeveer alles wat je moet weten over het emuleren van PS3-games op je Steam Deck! Als je een Nintendo-fan bent, wil je misschien ook onze gids raadplegen over het emuleren van GameCube-spellen op je Steam Deck.

LEES VOLGENDE

  • › De Acer Predator Triton 16 gaming-laptop heeft een RTX 4070
  • › De leesmodus van Google Chrome is stilletjes verwijderd
  • › De Vivaldi-browser komt naar iPhone
  • › De nieuwe Swift Edge 16-laptop van Acer is dun en heeft Wi-Fi 7
  • › 1080p versus 1440p versus 4K-monitoren: hoe groot is het verschil?
  • › Wat is ChatGPT Plus?