Home Svenska Google Chromes läsarläge har tyst tagits bort

Google Chromes läsarläge har tyst tagits bort

0

Google Chrome har erbjudit ett dolt läsarläge i flera år, vilket ger en förenklad bild av alla webbsidor du besöker. Google tillkännagav ett liknande läsläge redan i mars, och innan den funktionen lanseras nästa vecka kan den ursprungliga funktionen vara borta för gott.

Läsarläge introducerades först som en experimentell funktionsflagga 2019, efter några experiment i Chrome för Android så långt tillbaka som 2014. Det lade till en läsknapp i Chromes adressfält på webbsidor som stöds (mest artiklar) och När du klickade på den skulle sidan växla till en förenklad vy med endast den väsentliga texten och bilderna. Noterbart är att Reader Mode också döljer de flesta annonser, vilket kan vara anledningen till att det aldrig släpptes för alla — speciellt eftersom nästan alla andra webbläsare redan har en liknande funktion.

Läsarläge i Chrome

Google har låtit funktionsflaggan upphöra att gälla några gånger, inklusive i förra årets Chrome 101-utgåva, men den förlängdes alltid igen. Den här gången var utgångsdatumet tyvärr satt till Chrome 112 och har inte förlängts. Det har gått över två månader sedan lanseringen av Chrome 112, och flaggan har inte utökats, så den är förmodligen borta för gott.

Google tillkännagav ett nytt läsläge redan i mars, som är planerat att lanseras för alla i nästa veckas Chrome 114-uppdatering. Den funktionen skapar också en förenklad version av den aktuella sidan, med fler färg- och teckensnittsalternativ än det ursprungliga läsarläget, men den förenklade vyn är begränsad till sidofältet istället för att ersätta sidan.

För tillfället, du kan få tillbaka läsarläget genom att aktivera #temporary-unexpire-flags-m112-flaggan och sedan aktivera #enable-reader-mode. Google varnar dock för att alla v112-flaggor kommer att tas bort permanent “snart,” och läsarläget kan sluta fungera innan dess.

LÄS NÄSTA

  • › Så här använder du Google Chromes dolda läsarläge
  • › Är ett VPN värt att betala för?
  • › Så här kontrollerar du din RAM-hastighet
  • › Orolig för batteritid för handhållen speldator? Köp bara en Powerbank
  • › 5 Google Maps-bedrägerier (och hur man undviker dem)
  • › Acers nya Swift Edge 16-dator är tunn och har Wi-Fi 7
  • › 1080p vs. 1440p vs. 4K-skärmar: Hur stor är skillnaden?