Gesprekken over het schuldenplafond maken “vooruitgang”, zegt McCarthy, gesprekken over een deal vóór de naderende deadline

0
59

Spreker van het Huis, Kevin McCarthy, zei vrijdag dat de onderhandelaars “vooruitgang hebben geboekt” met een overeenkomst met het Witte Huis om de schuldlimiet te verhogen in een haast om een ​​deal te sluiten voor een naderende deadline om een ​​mogelijk catastrofaal faillissement af te wenden. McCarthy vertelde verslaggevers in het Capitool dat er nog meer werk aan de winkel is.

De twee partijen beperken zich tot een tweejarige overeenkomst die de federale uitgaven zou beteugelen en de leningslimiet zou opheffen vóór een deadline van 1 juni, wanneer de schatkist zonder geld zou kunnen komen te zitten om de rekeningen van het land te betalen. President Joe Biden en de Republikeinse spreker hopen dit weekend tot een begrotingscompromis te komen. Elke deal zou een politiek compromis moeten zijn, met steun van zowel Democraten als Republikeinen om het verdeelde Congres te passeren.

Een persoon die bekend is met de besprekingen zei dat de twee partijen “ingegraven” zijn over het al dan niet instemmen met de Republikeinse eisen om strengere werkvereisten op te leggen aan mensen die voedselbonnen van de overheid, contante hulp en gezondheidszorg ontvangen, enkele van de meest kwetsbare Amerikanen. . Toch spraken zowel Biden als McCarthy optimisme uit richting het weekend dat de kloof tussen hun posities zou kunnen worden overbrugd.

Een tweejarige deal zou de schuldlimiet voor die tijd verhogen, na de presidentsverkiezingen van 2024.

p>

Huisrepublikeinen hebben de kwestie tot het uiterste gedreven en toonden riskante politieke bravoure door de stad te verlaten voor Memorial Day. De VS zouden op 1 juni te maken kunnen krijgen met een ongekend faillissement, waardoor de wereldeconomie in chaos terechtkomt.

In opmerkingen in het Witte Huis op donderdag zei Biden: “Het gaat om concurrerende versies van Amerika.” “De enige manier om verder te komen is met een overeenkomst tussen twee partijen”, zei Biden donderdag. “En ik geloof dat we tot een overeenkomst zullen komen die ons in staat stelt om vooruit te gaan en die de hardwerkende Amerikanen van dit land beschermt.” Wetgevers worden voorlopig pas dinsdag weer op het werk verwacht, slechts twee dagen na de deadline van begin juni, wanneer minister van Financiën Janet Yellen heeft gezegd dat de VS zonder contant geld zouden kunnen komen te zitten om hun rekeningen te betalen en geconfronteerd zouden kunnen worden met een federaal bankroet.

Advertentie

Ondertussen plaatste het bureau Fitch Ratings de Amerikaanse "8217; AAA-tegoed op “ratings watch negative”, waarschuwing voor een mogelijke verlaging.

Wekenlange onderhandelingen tussen Republikeinen en het Witte Huis hebben niet tot een deal geleid – deels omdat de regering-Biden zich verzette tegen onderhandelingen met McCarthy over de schuldlimiet, met het argument dat het volledige vertrouwen en de kredietwaardigheid van het land niet mogen worden gebruikt als hefboom om andere partijdige prioriteiten te verkrijgen.

Het Witte Huis heeft aangeboden om de uitgaven voor 2024 voor volgend jaar te bevriezen op het huidige niveau en de uitgaven voor 2025 te beperken, maar de Republikeinse leider zegt dat dat niet genoeg is.
“We moeten minder uitgeven dan vorig jaar jaar. Dat is het uitgangspunt”, aldus McCarthy.

Advertentie

Een idee is om die topline-begrotingscijfers vast te stellen, maar dan een “snap-back”-bepaling toe te voegen die de bezuinigingen afdwingt als het Congres tijdens zijn jaarlijkse kredietproces niet in staat is om de nieuwe doelen te halen. Wat de werkvereisten voor de hulpontvangers betreft, verzet het Witte Huis zich met name tegen maatregelen die Amerikanen tot armoede zouden drijven of hun gezondheidszorg zouden afnemen, zei de persoon die bekend was met de gesprekken en die anonimiteit kreeg om discussies achter gesloten deuren te beschrijven.

p>

Over de Republikeinse eis om geld voor de Internal Revenue Service in te trekken, is het nog steeds een “open vraag” of de partijen een compromis zullen sluiten door toe te staan ​​dat de financiering teruggedrongen wordt naar andere binnenlandse programma's, zei de persoon .

Vanaf de rechterflank van het Huis wordt druk uitgeoefend op McCarthy om niet toe te geven aan een deal, zelfs als dat betekent dat we de deadline van 1 juni moeten halen.

“Laten we volhouden. ”, zei Rep. Chip Roy, R-Texas, lid van de Freedom Caucus.

McCarthy zei dat Donald Trump, de voormalige president die zich opnieuw kandidaat stelt, tegen hem zei: “Zorg dat je een goede overeenkomst krijgt.” Als het Amerikaanse schuldplafond, nu op 31 biljoen dollar, niet wordt verhoogd om de reeds gemaakte rekeningen van Amerika te betalen, bestaat het risico op een mogelijk chaotisch federaal bankroet. Angstige gepensioneerden en sociale diensten behoren tot degenen die al standaard noodplannen maken. Zelfs als de onderhandelaars de komende dagen een deal sluiten, heeft McCarthy de wetgevers beloofd dat hij zich aan de regel zal houden om elk wetsvoorstel 72 uur vóór de stemming te publiceren – nu waarschijnlijk dinsdag of zelfs woensdag.

Advertentie

De door de Democraten geleide Senaat heeft gezworen snel te werk te gaan om het pakket naar het bureau van Biden te sturen, net voor de mogelijke deadline van aanstaande donderdag. Volgens een andere persoon die bekend is met de gesprekken, zouden de Republikeinen hun eis om de defensie-uitgaven te verhogen mogelijk kunnen versoepelen, in plaats daarvan aanbieden om het op het door de regering-Biden voorgestelde niveau te houden. De teams kijken ook naar een voorstel om de ontwikkeling van energietransmissielijnen te stimuleren van senator John Hickenlooper, D-Colo., Dat zou de aanleg van een interregionaal elektriciteitsnet vergemakkelijken, volgens een persoon die bekend is met dat ontwerp. Die twee mensen kregen ook anonimiteit om de privé-onderhandelingen te bespreken.

Het Witte Huis is blijven beweren dat tekorten kunnen worden teruggedrongen door een einde te maken aan belastingvoordelen voor rijkere huishoudens en sommige bedrijven, maar McCarthy zei dat hij de president al tijdens hun vergadering in februari had verteld dat het genereren van inkomsten uit belastingverhogingen niet aan de orde was.

>Lees ook

Oekraïne richt zich op installaties van Russische oliepijpleidingen met drones: rapport

Man die vliegtuigdeur Asiana in de lucht opende, vertelt politie dat hij 'ongemakkelijk…

De in India geboren Amerikaanse rechter Amit Mehta huldigt oprichter van far-ri…

Wetgeving ingevoerd om van Diwali een federale feestdag in de VS Advertentie

Terwijl Biden voorlopig heeft uitgesloten dat hij het 14e amendement inroept om de schuldlimiet alleen te verhogen, kondigden de Democraten in het Huis aan dat ze allemaal hebben ingestemd met een wetgevend “kwijtingsproces” dat een stemming over het schuldplafond. Maar ze hebben vijf Republikeinen nodig om met hun partij te breken en de meerderheid een fooi te geven om het plan door te voeren. Ze zullen bijna zeker zo'n 30 miljard dollar aan ongebruikte COVID-19-fondsen terugvorderen nu de pandemische noodsituatie officieel is opgeheven.