G20 India: Kvinnelige ledere avduker utkast til papir for å muliggjøre kvinners deltakelse i høyere utdanning og lederskap

0
58

W20-MAHE Women Vice Chancellors' and Leaders' Conclave med tittelen Women in Higher Education for Enabling Leadership (WHEEL) ble innviet fredag ​​på Manipal Academy of Higher Education (MAHE) campus, Bengaluru i nærvær av over 50 kvinner ledere fra ulike deler av India. Et charter of recommendations ble presentert for W20 som krever et skifte fra kvinners utvikling til kvinneledet utvikling, visjonen som ble delt av W20.

Anbefalinger fokusert på kvinneledet utvikling ble presentert i fem temaer – høyere utdanning, arbeidsstyrkedeltakelse, kompetanseutvikling, omsorgsarbeid og ledelse.

Arrangementet ble prydet av fremtredende ledere som visekansler for TISS Prof Dr Shalini Bharat, Dr Sandhya Purecha, styreleder for W20, Dharitri Patnaik, sjefskoordinator for W20, Bharati Ghosh, tidligere IPS og W20-delegat, visekansler for MAHE Lt Gen Dr M D Venkatesh, og Prof Madhu Veeraraghavan, Pro Vice Chancellor of MAHE, Bengaluru.

W20 er den offisielle G20-engasjementsgruppen med fokus på likestilling. Dens primære mål er å sikre at kjønnshensyn blir integrert i G20-diskusjoner og oversatt til G20-ledererklæringen som retningslinjer og forpliktelser som fremmer kjønnsrettferdighet og kvinners myndiggjøring. MAHE er en kunnskapspartner med W20.

Utkastet til papiret om WHEEL fokuserer på å fremme datainnsamling og åpenhet angående kvinners tilgang til høyere utdanning, frafallstall, kompetanseutvikling blant annet viktig for myndiggjøring. Papiret anbefaler også G20 å gjøre en innsats for å øke andelen kvinnelige kandidater i STEM med 10 prosent i løpet av de neste fem årene, spesielt i Global South-land hvor andelen kvinnelige kandidater er betydelig lav. Artikkelen foreslår også å fremme internasjonal mobilitet for kvinnelige forskere, forskere og studenter ved å innføre minst 50 nye mobilitetsordninger.

Når det gjelder arbeidsstyrkedeltakelse, anbefaler papiret India, Tyrkia og Saudi-Arabia å gjøre en innsats for å forbedre deltakelsen med 30 prosent de neste fem årene. I G20-land som India, Tyrkia, Saudi-Arabia og Sør-Afrika er det viktig å redusere arbeidsledigheten for kvinner i høyere utdanning med minst 15 prosent i løpet av de neste fem årene, heter det i avisen.

Les også< figur class="non_premium_icon">

Innvielse av det nye parlamentsbygningen Live-oppdateringer: Nytt parlamentsbygg…10 ikke-BJP CM-er hopper over Niti Aayog Council møte

Innsettelse av nytt parlament: Hvem 039;s deltar, hvem er ikke — her er hele…

'Ek dum Jannat': hender som formet det nye parlamentet soler seg i sin prakt en …

Engasjeringsgruppen foreslo også å øke kvinners påmelding i teknologiintensive områder som tradisjonelt har vært mannsdominert og for å sikre trygg og kvinnevennlig transport til skoler og arbeidsplasser.

© The Indian Express (P) Ltd