De Reader-modus van Google Chrome is stilletjes verwijderd

0
57

Google Chrome biedt al jaren een verborgen Reader-modus, waarmee u een vereenvoudigde weergave krijgt van elke webpagina die u bezoekt. Google kondigde in maart al een soortgelijke leesmodus aan, en vooruitlopend op de uitrol van die functie volgende week, is de oorspronkelijke functie mogelijk voorgoed verdwenen.

Reader Mode werd voor het eerst geïntroduceerd als een experimentele functievlag in 2019, na enkele experimenten in Chrome voor Android al in 2014. Het voegde een leesknop toe aan de adresbalk van Chrome op ondersteunde webpagina's (meestal artikelen), en wanneer erop wordt geklikt, schakelt de pagina over naar een vereenvoudigde weergave met alleen de essentiële tekst en afbeeldingen. Met name verbergt de Reader-modus ook de meeste advertenties, wat misschien de reden is waarom deze nooit voor iedereen is vrijgegeven — vooral omdat bijna elke andere webbrowser al een vergelijkbare functie heeft.

Lezermodus in Chrome

Google heeft de functievlag een paar keer laten verlopen, waaronder in de Chrome 101-release van vorig jaar, maar deze werd altijd weer verlengd. Deze keer was de vervaldatum helaas ingesteld op Chrome 112 en is deze niet verlengd. Het is meer dan twee maanden geleden sinds de release van Chrome 112 en de vlag is niet verlengd, dus het is waarschijnlijk voorgoed verdwenen.

Google heeft in maart een nieuwe leesmodus aangekondigd, die volgens de planning voor iedereen zal worden uitgerold in de Chrome 114-update van volgende week. Die functie creëert ook een vereenvoudigde versie van de huidige pagina, met meer kleur- en lettertype-opties dan de originele Reader-modus, maar de vereenvoudigde weergave is beperkt tot de zijbalk in plaats van de pagina te vervangen.

Voorlopig, u kunt de Reader-modus terugkrijgen door de vlag #temporary-unexpire-flags-m112 in te schakelen en daarna #enable-reader-mode in te schakelen. Google waarschuwt echter dat alle v112-vlaggen “binnenkort” en de Reader-modus werkt mogelijk voor die tijd niet meer.

LEES VOLGENDE

  • › De verborgen lezermodus van Google Chrome gebruiken
  • › Wat is ChatGPT Plus?
  • › 1080p versus 1440p versus 4K-monitoren: hoe groot is het verschil?
  • › De nieuwe Swift Edge 16-laptop van Acer is dun en heeft Wi-Fi 7
  • › De Acer Predator Triton 16 gaming-laptop heeft een RTX 4070
  • › De leesmodus van Google Chrome is stilletjes verwijderd
  • › Hoe u uw RAM-snelheid kunt controleren