Chhattisgarhs offisielle tømmer reservoaret for å finne mobiltelefonen han mistet under selfie

0
71

En selfie viste seg å være kostbar for en myndighetsperson, som ble suspendert fredag ​​etter at det ble avslørt at vann ble tappet fra et reservoar ved siden av en demning i Chhattisgarh i løpet av to dager, fra og med tirsdag, på jakt etter den nye telefonen hans.

Telefonen, en Samsung S23 ultra verdt 95 000 Rs, tilhørte Rajesh Vishwas, 32, en matinspektør som er utplassert i byen Pakhanjur i Kanker-distriktet. Kanker-samler Priyanka Shukla bekreftet at han ble suspendert, “Den tjenestemann hadde ingen myndighet til å tømme vannet. Derfor har han blitt suspendert””

Vishwas hadde dratt på piknik med venner for å Paralkot-reservoaret 21. mai. Han slapp telefonen ned i det 10 fot dype reservoaret mens han tok en selfie.

En regjeringstjener de siste ni årene fortalte Vishwas til The Indian Express: «Siden jeg er en lokal, dukket noen landsbyboere som kjenner svømming inn for å finne telefonen min. De så etter den i to dager. Da de ikke klarte å finne den innen tirsdag, foreslo de å tømme vannet noen få meter. Jeg sa at telefonen ville være skadet nå, men lokalbefolkningen, som deler et godt forhold med meg, insisterte på at de ville finne den for meg.”

Vishwas sa at han hadde kjøpt telefonen for bare to måneder siden og var ekstremt opprørt siden han slapp den ned i reservoaret. ga muntlig tillatelse da det bare var noen få meter vann. Tirsdag kveld leide jeg en dieselpumpe for Rs 7500 og tappet rundt tre fot vann fra reservoaret over en periode på to dager.”

Telefonen, som ble funnet i skadet tilstand, ble funnet og overlevert til Vishwas.

På et spørsmål om hvor mye vann som totalt ble tappet fra reservoaret, som samler opp overflødig avrenning fra demningen, sa han: «Jeg vet ikke». Du kan spørre landsbyboerne.”

Han anklager media for å “overdrive”, la han til,”Vannet i reservoaret brukes kun av piknikere til bading og ikke for vanning eller lignende formål.”

Annonse

Men Kanker Collector sa at vannet kunne ha blitt brukt av landsbyboere og dyr i denne ekstreme varmen. Hun la til at ingen tjenestemann kan ta slike handlinger på egen hånd uten forhåndstillatelse.

Suspensjonsordren sa: “Vishwas misbrukte sin posisjon til å lete etter mobiltelefonen sin og uten å søke tillatelse fra den kompetente offiseren evakuerte vann til en rekke lakhs liter i denne brennende sommersesongen, noe som er uakseptabelt. For den nevnte handlingen er han suspendert med umiddelbar virkning.”

En utstillingsmelding har også blitt forkynt til SDO av innsamleren. Å gi muntlig tillatelse til å slippe ut vann uten å søke tillatelse fra høytstående tjenestemenn faller inn under kategorien uredelighet, heter det. SDO har blitt bedt om å gi et svar innen en dag eller møte disiplinærtiltak, la den til. Det er kjent at et brev er sendt til statssekretæren for vannressursavdelingen (WRD) for å sette i gang tiltak mot SDO og Vishwas ved å få dem til å betale for vannet som de kastet bort.

En høytstående tjenestemann fra matavdelingen sa: ” Vishwas ble suspendert i 2021 for påstått uredelighet ved distribusjon av ris. Han ble gjeninnsatt av samleren etter å ha fått en ren dritt.”

Les også

Pøbelen håndterer kvinne, mann fra forskjellige trosretninger som forlater Indore-hotellet etter…

Åtte CM-er for å hoppe over NITI Aayog-møte

NITI Aayog-møte ledet av statsminister Modi begynner, 10 CM gir det en glipp

'Uheldig… ble holdt utstilt som spaserstokk': PM Modi angriper Co…Annonse

Da nyheten gikk viralt, hånet tidligere sjefsminister Raman Singh sin etterfølger Bhupesh Baghel på Twitter. Singh tvitret, “Under diktaturet av Dau (rik person) har tjenestemenn betraktet staten som sitt eget forfedres len.”

Baghel slo tilbake og sa: “Den tjenestemann har blitt suspendert.”

Med PTI-innganger