CFO's krijgen de schuld van de meeste fraude, zegt Sebi WTM Mohanty

0
69

Chief Financial Officers zijn verantwoordelijk voor de meeste fraudes die in India zijn waargenomen, zei een hoge ambtenaar van Sebi vrijdag, daarbij verwijzend naar een analyse van de toezichthouder op de kapitaalmarkten.

De rol van de financiële toezichthouder.

CFO's gaan veel verder dan het bijhouden van de boekhouding van het bedrijf, en Sebi beschouwt hen als “kritische poortwachters voor het waarborgen van de integriteit van de markt”, zei haar Whole Time Member SK Mohanty.

“Achteraf gezien, op basis van de analyse die we hebben gedaan, hadden veel van de fraudes voorkomen kunnen worden als de CFO als eerste niveau van controle op deze activiteiten van het management zou zijn opgetreden,” zei hij, terwijl hij een CFO-top toesprak die was georganiseerd door branchelobby Ficci hier.

“…de meeste fraude vond plaats vanwege manipulatie van financiële overzichten, wat het domein is van de CFO's, ” Mohanty toegevoegd.

Ofwel onschuldig of terloops of door een gebrek aan due diligence of een onverantwoordelijke manier van functioneren, zo niet achterbaks, hebben CFO's hun plichten verzaakt waardoor deze zwendel op de voorgrond is gekomen, zei Mohanty.

Sebi is ook begonnen. een toegewijde afdeling om fraude te voorkomen en heeft gebruik gemaakt van intern talent dat registeraccountancy heeft afgerond, zei hij.

Op dit moment worstelt Sebi met het krijgen van grip op transacties en waarderingen met verbonden partijen, merkte Mohanty op.

p>Lees ook

Flipkart's Samarth speelt een centrale rol bij het realiseren van de Atmanirbhar.. .

FCNR-obligaties waren &#039 ;minst slecht' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

RBI haalt biljetten van Rs 2.000 uit de circulatie, vraagt ​​iedereen om te ruilen of de… 2023-02-01-at-9.41.09-AM-3.jpeg?resize=450,250″ />

Union Budget 2023 platen inkomstenbelasting: Nieuw belastingregime is standaard, korting incl…Advertentie

Openbaarmakingen zijn erg belangrijk, maar Sebi heeft de afgelopen jaren inconsistenties waargenomen bij het onthullen van materiële gebeurtenissen, zei Mohanty, eraan toevoegend dat dit heeft geleid tot het vrijgeven van richtlijnen hierover.