Bedrijfsgegevens van Tesla naar verluidt gelekt door voormalige werknemer

0
58
Hannah Stryker/Review Geek

Een voormalige servicemonteur van Tesla zou 100 GB aan bedrijfsgegevens hebben gelekt naar de Duitse krant Handelsblatt. De gegevens omvatten gevoelige persoonlijke informatie over Tesla-medewerkers, klantgegevens, klachten over de technologie voor autonoom rijden van het bedrijf en meer.

Nagesynchroniseerd met de “Tesla Files,” bedrijfsjuristen gaven de schuld aan het massale lek aan een “ontevreden ex-werknemer” die misbruik maakten van hun positie als servicemonteur. Reuters meldt dat Tesla een boete kan krijgen van maximaal 4% van zijn jaarlijkse omzet wegens het niet adequaat beschermen van de gegevens van klanten, werknemers en zakenpartners.

De 100GB aan data bevat meer dan 100.000 namen van huidige en voormalige Tesla-medewerkers. Andere informatie omvat burgerservicenummers, privé-e-mailadressen, telefoonnummers en zelfs salarissen van werknemers. Ook Tesla-klanten hebben iets om zich zorgen over te maken, want er zaten ook bankgegevens in het lek.

GERELATEERDWaarom Tesla-voertuigen altijd worden teruggeroepen

Misschien wel het meest gênante voor Tesla is de onthulling van klachten van klanten over de volledig zelfrijdende functies van het bedrijf. Handelsblatt meldt dat Tesla-klanten meer dan 2.400 zelfversnellingsproblemen en 1.500 remproblemen hebben gemeld. De remproblemen omvatten 139 “onbedoeld noodremmen” rapporten en 383 “fantoomstops” als gevolg van valse botsingswaarschuwingen. De kop van Handelsblatt bevat de klacht: “Mijn automatische piloot heeft me bijna vermoord” (vertaald uit het Duits).

Toen de publicatie contact opnam met Tesla voor commentaar, antwoordde het bedrijf dat de gegevens moesten worden verwijderd en “sprak het over gegevensdiefstal,” volgens een notitie van hoofdredacteur Sebastian Matthes van Handelsblatt zoals gerapporteerd door The Verge.

Hoewel het volledige verhaal achter een betaalmuur staat op (en in het Duits) de website van Handelsblatt, is er een zeer gedetailleerde samenvatting van alles in het verhaal in de onderstaande Twitter-thread.

Review Geek heeft contact opgenomen met Tesla voor commentaar.

Bronnen: Handelsblatt, The Verge , Reuters