Winkelier aangehouden voor het leveren van hoogwaardige rijst en explosieven aan maoïsten: politie

0
47

Een kruidenier van rond de 50 jaar is woensdag gearresteerd in het door maoïsten geteisterde Bijapur-district in de regio Bastar van Chhattisgarh, omdat hij zou hebben geprobeerd 2.500 kg naar Neelkanth geurende rijst, explosief materiaal, pamfletten en maoïstische lectuur te leveren aan linksextremisten.

p>

Volgens de politie kregen ze een inlichtingenbericht dat Nirmal Jumde, uit het dorp Cherpal, in contact stond met een hooggeplaatst maoïstisch kaderlid. Hij zou een week geleden geld hebben ontvangen om het materiaal te leveren aan de kaders van de West Bastar-divisie van de verboden CPI (maoïsten).

Jumde kocht de rijst van de Bijapur-markt en in plaats van hem naar zijn winkel te brengen, zou hij hem verder diep naar binnen hebben gebracht het bos in het Gangaloor-gebied. Het plan was om het materiaal eerst in een vrachtwagen en later in een kleiner voertuig naar het verborgen maoïstische bolwerk te vervoeren, aldus de politie.

Hij zou ook explosieven hebben gedragen die hem door een andere maoïst waren gegeven.< /p>

“De rol van Jumde was om het te leveren aan een andere maoïst diep in het bos, maar we hebben hem gepakt en het materiaal in beslag genomen. De lagere kaderleden eten normale PDS-rijst en de rijst van hoge kwaliteit is bedoeld voor hogere kaderleden”, zei een politiefunctionaris.

De politie zei dat ze 100 zakken rijst, acht ontstekers, 10 gelatinesticks, een draad van twee meter, 100 maoïstische pamfletten en literatuur van Jumde. De explosieven worden gebruikt voor het maken van IED's.

Politiebronnen zeiden dat Jumde de misdaad onder druk zou hebben gepleegd of omdat maoïsten hem meer hadden geboden dan de marktprijs.

Lees ook

Chhattisgarh officiële afvoeren reservoir om de mobiele telefoon te vinden die hij liet vallen tijdens…

Moesson zal dit jaar waarschijnlijk 'normaal' zijn, Noordwest-India kan 92% regen zien…

Acht CM's om NITI Aayog-bijeenkomst over te slaan

Nieuw Parlement morgen; Congres, BJP sparren over ceremoniële scepterAdvertentie

Er is een FIR geregistreerd tegen Jumde op grond van secties van het Indiase wetboek van strafrecht en de wet op explosieve stoffen. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen door een rechtbank in Dantewada.

© The Indian Express (P) Ltd