Wat te doen als een streamingdienst uw VPN blokkeert

0
62
Justin Duino/Review Geek

Als een streamingdienst je VPN blokkeert, begin dan met het kiezen van een nieuwe serverlocatie. Test vervolgens enkele alternatieve VPN-protocollen en overweeg om een ​​speciale VPN aan te schaffen. Houd er rekening mee dat voor deze stappen een premium VPN-service vereist is — een goedkope of gratis optie volstaat niet.

We gebruiken VPN-services om geografisch beperkte inhoud te streamen en onze privacy te beschermen. Maar sommige streamingdiensten, met name Netflix, doen er alles aan om VPN's te blokkeren. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige stappen die u kunt nemen om VPN-blokkering te omzeilen.

Inhoudsopgave

Hoe detecteert een streamingservice een VPN?
Gebruik een Premium VPN-service
Uw VPN-server wijzigen is meestal een snelle oplossing
Wijzig uw protocol of gebruik een versluierde server
Krijg een speciale VPN-server

Hoe detecteert een streamingdienst een VPN?

Voordat een streamingdienst uw VPN kan blokkeren, moet deze detecteren dat u een VPN. En dit is zelden een moeilijke taak. De meeste VPN-providers hebben slechts een handvol servers, die worden gedeeld door honderden of duizenden gebruikers. Detectie is vaak een simpel geval van kijken naar IP-adressen.

Natuurlijk is het wijzigen van je VPN-server (en bij uitbreiding je IP-adres) misschien niet voldoende om voorbij een blokkade te komen. Streamingbedrijven kunnen ingrijpende stappen ondernemen om een ​​VPN-verbinding te identificeren, en geavanceerde preventiemethoden worden vaak bereikt via antifraudeservices zoals IPQualityScore.

Hier zijn enkele manieren waarop streamingservices een VPN-verbinding kunnen detecteren:

Hier zijn enkele manieren waarop streamingservices een VPN-verbinding kunnen detecteren:

p>

  • Basis IP-blokkering: als een website een belachelijke hoeveelheid verkeer van een enkel IP-adres ziet, kan deze ervan uitgaan dat dit IP-adres is gekoppeld aan een VPN.
  • >

  • VPN-poortblokkering: Sommige websites gebruiken een firewall om de UPD- en TCP-poorten te blokkeren die vaak worden gebruikt door VPN's.
  • Deep Packet Inspection (DPI): Een app of website kan DPI gebruiken om te observeren gegevens terwijl het door een netwerk reist. Een VPN versleutelt uw gegevens om DPI-spionage te voorkomen, maar DPI kan nog steeds het protocol identificeren (WireGuard, OpenVPN, enz.) dat door uw VPN wordt gebruikt.
  • Locatie volgen: Als uw GPS-locatie niet overeenkomt met die van uw IP-adres, kan een website of app zien dat u een VPN gebruikt. Niet alle streamingplatforms hebben echter GPS-locatiegegevens nodig.

De meeste van deze detectiemethoden zijn vrij eenvoudig (en relatief eenvoudig te omzeilen). Maar Deep Packet Inspection kan een beetje lastig zijn. Premium VPN-providers zijn de beste in het omzeilen van deze detectiemethoden.

Ik moet verduidelijken dat het blokkeren van VPN's meestal een kwestie van veiligheid is. Websites kunnen VPN's blokkeren om te voorkomen dat kwaadwillenden DOS-aanvallen uitvoeren of anoniem de bestanden van andere mensen kapen. rekeningen. Maar streamingdiensten maken zich ook zorgen over hun relaties met studio's, distributeurs en internetproviders. Deze industrieën willen uw webactiviteit observeren en ze willen niet dat u uw locatie vervalst om geografisch beperkte inhoud te omzeilen.

Gebruik een Premium VPN-service

Geloof het of niet, maar premium VPN-services kosten geld omdat ze goed zijn. Goedkope en gratis VPN-providers geven je een mooie laag privacy, maar ze zijn zelden uitgerust om geavanceerde taken uit te voeren. Ze laten klanten bijvoorbeeld meestal geen VPN-locatie kiezen en nemen niet altijd de nodige stappen om te voorkomen dat ze worden geblokkeerd.

De meeste suggesties die ik in dit artikel doe, vereisen een premium VPN-service, die ergens tussen de $ 3 en $ 20 per maand kan kosten. Voordat u verder gaat, raad ik u ten zeerste aan onze lijst met de beste VPN-services te bekijken. Als je geen zin hebt om onze lijst te lezen, weet dan dat ExpressVPN de meest hardcore is als het gaat om toegang tot streaming.

Ik moet er ook op wijzen dat VPN-providers geld moeten verdienen. Anders kunnen ze hun servers niet bezitten of beheren. Als u uw VPN-provider niet contant betaalt, is de kans groot dat ze uw gegevens verkopen. Om deze reden raad ik het gebruik van een gratis VPN af, tenzij deze is gebundeld met iets waarvoor je hebt betaald (zoals een Google One-abonnement).

The Best VPN Services of 2023 Best Overall VPN ExpressVPN ExpressVPN Beste budget VPN Privé-internettoegangswinkel Beste VPN voor Windows NordVPN-winkel Beste gratis VPN Windscribe Windscribe Beste VPN voor iPhone Proton VPN Shop Beste VPN voor Android Hide.me Shop Beste VPN voor streaming ExpressVPN ExpressVPN Beste VPN voor gaming TorGuard TorGuard Beste VPN voor torrenting IVPN IVPN Beste VPN voor China VyprVPN VyprVPN < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" /> Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Mullvad

Het wijzigen van uw VPN-server is meestal een snelle oplossing

Jason Montoya/Review Geek

In de meeste gevallen is het identificeren van een VPN eenvoudig een kwestie van het blokkeren van verdachte IP-adressen. Als honderd gebruikers een website bezoeken vanaf hetzelfde IP-adres, is het veilig om aan te nemen dat het IP-adres is gekoppeld aan een VPN.

Een goede VPN-aanbieder ververst regelmatig zijn servers’ IP-adressen. En het kan meerdere IP-adressen gebruiken voor een enkele serverlocatie, waardoor het aantal mensen op elk adres wordt verminderd. Maar goedkope en gratis VPN-aanbieders nemen deze maatregelen niet altijd. Om nog maar te zwijgen, populaire serverlocaties zullen altijd een groot aantal gebruikers hebben, dus ze zullen altijd enigszins gemakkelijk te identificeren zijn.

GERELATEERDWeet uw internetprovider dat u een VPN gebruikt?

Dus als een website uw VPN blokkeert, is uw eerste stap vrij eenvoudig: verander de locatie van uw VPN-server. Goedkope en gratis VPN-aanbieders bieden deze functionaliteit niet altijd, maar de meeste betaalde VPN-diensten wel. Als u toegang probeert te krijgen tot geografisch beperkte inhoud, is dit een essentiële functie.

Houd er rekening mee dat populaire VPN-servers vaak het gemakkelijkst te identificeren zijn, omdat ze het grootste aantal gebruikers hebben. Omdat uw afstand tot een VPN-server van invloed is op uw snelheid, zullen de meeste mensen verbinding maken met een server in de buurt van hun huis. Het is dus mogelijk dat u servers moet vermijden die zich in dichtbevolkte gebieden of kuststeden bevinden, zoals Atlanta of New York.

Wijzig uw protocol of Gebruik een Obfuscated Server

Justin Duino/Review Geek

Naast IP-blokkering kunnen streamingservices de UPD- en TCP-poorten blokkeren die veel worden gebruikt door VPN-providers. De meeste VPN-providers selecteren automatisch uw VPN-protocol (en bij uitbreiding uw poort) om dit soort problemen te omzeilen en de best mogelijke snelheden te garanderen. Toch kan het handmatig selecteren van een VPN-protocol u helpen om een ​​VPN-blokkade te omzeilen.

Premium VPN-providers laten u meestal uw protocol selecteren, hoewel deze functie niet gegarandeerd is met gratis of goedkope opties. Het handmatig selecteren van een protocol duurt niet langer dan een paar seconden – open gewoon uw VPN-app, ga naar instellingen en kies het protocol dat u wilt gebruiken.

Ik stel voor dat u WireGuard eerst probeert. Kies vanaf daar OpenVPN, IKEv2 en L2TP. Als je ExpressVPN gebruikt, moet je ook het Lightway-protocol proberen, en NordVPN heeft het NordLynx-protocol. (Vermijd het PPTP-protocol geheel of gebruik het in ieder geval niet bij het uitvoeren van privé- of gevoelige taken.)

GERELATEERDExpressVPN's Aircove Router voegt een VPN toe aan uw thuisnetwerk

Als u problemen blijft ondervinden na het wijzigen van uw serverlocatie en VPN-protocol, kan Deep Packet Inspection (DPI) de schuld zijn. Websites en ISP's gebruiken DPI om uw webactiviteit te inspecteren, en hoewel een standaard VPN-server uw gegevens versleutelt (om daadwerkelijke spionage te voorkomen), kan alleen een verborgen server de veelbetekenende tekenen van een VPN in uw gegevensstroom verbergen (hoewel het won& #8217;daar niet altijd succesvol in zijn).

Obfuscated servers bestaan ​​om mensen te helpen hardcore firewalls te omzeilen (zoals die van overheden, scholen en soms streamingdiensten). Het gebruik van een obfuscated server zal het web langzamer maken en zal uw CPU-gebruik verhogen. Maar als uw VPN-provider verborgen servers aanbiedt en u niet voorbij de VPN-blokkering van een streamingdienst kunt komen, is het het proberen waard.

Krijg een speciale VPN-server

Justin Duino/Review Geek

Als al het andere faalt, kunt u proberen een speciale VPN-server te gebruiken. In plaats van een VPN-server en IP-adres met heel veel mensen te delen, krijg je iets meer privé, wat de detecteerbaarheid vermindert.

Het probleem met een dedicated server is dat het uw webprivacy kan verminderen. Omdat er minder mensen zijn die het IP-adres gebruiken, hebben websites een grotere kans om het in verband te brengen met uw online gewoonten en accounts. (Als je alleen een VPN gebruikt om je locatie te vervalsen en Netflix te kijken, is privacy natuurlijk niet de grootste zorg.)

GERELATEERDWaar u op moet letten bij een VPN-serviceprovider

Hoe dan ook, een speciale VPN-server (ook wel een statisch IP-adres ) is exclusief voor een enkele gebruiker. Sommige VPN-providers, zoals Surfshark, bieden gratis statische IP's aan. Maar NordVPN en anderen brengen een maandelijks bedrag in rekening voor speciale toegang. (ExpressVPN, dat we eerder hebben aanbevolen, biedt geen dedicated servers).

Je kunt ook zelf een persoonlijke VPN-server bouwen, hoewel deze optie meestal niet de moeite waard is. Je moet niet alleen betalen voor serverruimte en een statisch IP, maar je moet ook alles zelf instellen. Het is goedkoper en gemakkelijker om een ​​VPN-provider te betalen voor hun service.