Home Dutch Waarom u een laptop zou moeten kopen in plaats van een mini-pc

Waarom u een laptop zou moeten kopen in plaats van een mini-pc

0
Joe Fedewa/How-To Geek

Mini-pc's zijn een geweldig alternatief voor de klassieke grote, logge desktopcomputers. Als u echter op zoek bent naar een compacte pc voor gebruik met een monitor, muis en toetsenbord, dan is een goede ouwe; laptop is een nog betere mini-pc.

Een mini-pc is zo letterlijk als de naam klinkt: een computer met de functies van een desktop-pc in een kleiner pakket. Als je denkt dat dat veel op een laptop lijkt, zou je het niet mis hebben. Dus waarom zou u in plaats daarvan geen laptop kopen?

U hebt nog steeds randapparatuur nodig

Joe Fedewa/How-To Geek

Je verwacht waarschijnlijk dat ik zoiets zeg als “een laptop is al een mini-pc en je hoeft geen monitor, muis en toetsenbord te kopen!' 8221; Dat is waar, maar als u geïnteresseerd bent in een mini-pc, wilt u waarschijnlijk geen klein laptopscherm, toetsenbord en trackpad gebruiken. Nou, dat hoeft niet!

Het is vrij eenvoudig om een ​​laptop op dezelfde manier te gebruiken als een mini-pc. Sluit gewoon een monitor aan, sluit uw toetsenbord en muis aan en u kunt aan de slag. Een laptopdockingstation of -standaard kan het nog gemakkelijker maken, maar misschien heb je ze niet eens nodig.

Op de bovenstaande foto heb ik mijn laptop aangesloten op stroom en een ultrabrede monitor. Dat is het. Mijn muis en toetsenbord maken verbinding via Bluetooth. Het is een supereenvoudige installatie die me 30 seconden kost om verbinding te maken, maar het is veel, veel comfortabeler dan alleen de laptop te gebruiken.

Als u geïnteresseerd bent in een mini-pc, je hebt al de randapparatuur die je leuk vindt, of je gaat die ook kopen. U hoeft ze niet op te geven alleen omdat u een laptop gebruikt.

The Best Laptop Stands of 2023 Best Laptop Stand Overall Rain Design iLevel 2 Buy at Amazon Best Budget Laptop Stand Nulaxy Laptop Stand Buy at Amazon Beste laptopstandaard voor bureaus Ergotron WorkFit-T staande bureauconverter Koop bij Amazon Beste draagbare laptopstandaard Nexstand laptopstandaard Koop bij Amazon Beste verstelbare laptopstandaard Lifelong Upryze Ergonomische standaard Koop bij Amazon Beste laptopkoelblok Havit HV-F2056 koelblok Koop bij Amazon

Flexibiliteit om het overal mee naartoe te nemen

Mijn “Mini-pc” naar de coffeeshop. Joe Fedewa/How-To Geek

Nu zou je kunnen denken: “Maar als ik de laptop gewoon op mijn monitor, muis en toetsenbord aansluit, wat is dat dan?” is het punt?” Je hoeft hem niet altijd vastgebonden aan je bureau te houden. Een laptop kan mee.

Dit is de ultieme reden waarom een ​​laptop de beste mini-pc is. Zoals ik al zei, een laptop kan op dezelfde manier worden gebruikt als een mini-pc, maar een mini-pc kan niet op dezelfde manier worden gebruikt als een laptop. Je kunt een laptop in een tas stoppen en meenemen. Gaat u uw mini-pc, monitor, toetsenbord en muis inpakken?

Een laptop kan twee vogels bevrijden met één sleutel. Het kan je desktop-werkstation zijn met een grote monitor, een mooi toetsenbord en een muis, maar ook je draagbare pc om mee te nemen naar de les, coffeeshops en op reis. Zelfs als je niet vaak een draagbare computer nodig hebt, is het fijn om de optie te hebben. Flexibiliteit is fijn om te hebben.

Mini-pc's gebruiken laptoponderdelen

Hannah Stryker/How-To Geek

Laten we aan de slag gaan en praten over specificaties. Mini-pc's kunnen mini zijn door kleinere componenten te gebruiken dan desktop-pc's. Vaak betekent dat CPU's, RAM, voedingen en andere componenten die zijn ontworpen voor laptops. het komt ook vaak voor dat mini-pc's geen speciale GPU's en ventilatoren hebben.

In wezen heb je misschien een mini-pc die letterlijk slechts laptoponderdelen zijn in een kleinere behuizing. Als dat is wat u krijgt, waarom zou u dan niet ook de mogelijkheid hebben om de computer buiten uw bureau te gebruiken? Het lijkt alsof je jezelf onnodig beperkt.

Natuurlijk gebruiken niet alle mini-pc's laptoponderdelen met een laag vermogen. Er zijn tal van mini-pc's met Intel Core i9, Ryzen 9 of Apple M2 CPU's, GPU's, ventilatoren en alle toeters en bellen die je van een desktop-pc mag verwachten. Dat gezegd hebbende, kunt u ook een laptop krijgen met componenten van desktopklasse.

Er zijn veel redenen om van mini-pc's te houden, maar laptops hebben veel van diezelfde redenen. Mini-pc's voelen aan als een productcategorie die dezelfde dingen probeert te bereiken als een laptop, maar zonder de flexibiliteit. Ik zie niet in waarom je je cake niet kunt hebben en opeten.

U kunt een compact apparaat hebben dat niet zoveel kost als een desktop-pc, perfect is voor dagelijks computergebruik, kleinere componenten heeft, werkt met alle randapparatuur die u kiest en dat u kunt meenemen als u het nodig hebt. Klinkt als de perfecte mini-pc, toch?

The Best Laptops of 2023 Beste algehele laptop Dell XPS 13 Dell Beste budgetlaptop Acer Aspire 5 A515-45-R74Z slanke laptop Koop bij Amazon Beste gaming Laptop Lenovo Legion 7i Koop bij Lenovo Beste laptop voor studenten HP Envy 13 Koop bij Amazon Beste 2-in-1 laptop Lenovo – Yoga 9i 14 2.8K Touch 2-in-1 laptop met pen Best Buy Beste laptop voor video- en fotobewerking Apple MacBook Pro (14,2-inch, M2 Pro) Koop bij Amazon Beste zakelijke laptop Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 Koop bij Lenovo Beste laptop voor kinderen Acer Chromebook Spin 311 converteerbare laptop Koop bij Amazon Beste touchscreen laptop Surface Laptop 4 Shop Beste MacBook MacBook Air (M2, 2022) Koop bij Amazon Beste Chromebook Acer Chromebook Spin 714 Koop bij Amazon Beste laptop voor Linux Dell XPS 13 ( met Ubuntu) Dell LEES VOLGENDE

  • › De leesmodus van Google Chrome is stilletjes verwijderd
  • › De Vivaldi-browser komt naar iPhone
  • › De nieuwe Swift Edge 16-laptop van Acer is dun en heeft Wi-Fi 7
  • › De PS3 emuleren op een Steam Deck met RPCS3
  • › De Acer Predator Triton 16 gaming-laptop heeft een RTX 4070
  • › Wat is ChatGPT Plus?