Waarom hebben jeans die kleine zakken?

0
55
Shea Simmons/LifeSavvy

Heb je je ooit afgevraagd waar die piepkleine zakken in je favoriete spijkerbroek voor dienen? Je weet wel, die genesteld in de grotere voorzakken van jeans, schijnbaar te klein om iets van waarde in te bewaren?

We staan ​​op het punt het geheim achter deze miniatuurzakjes te ontrafelen, en nee, ze zijn #8217;We zijn niet voor het vasthouden van miergrote portemonnees of geluksmunten. Ze hebben eigenlijk een heel praktisch doel.

Ze dienden tenminste een praktisch doel aan het einde van de 19e eeuw. Omdat zakhorloges zo populair waren en ook gevoelig waren voor schade als ze in de ruimere zakken van spijkerbroeken rondslingerden, hadden mensen een oplossing nodig. Zo werd een baby-pocket geboren.

I-MART glad vintage zakhorloge met ketting< /h3>

Op zoek naar een schattig accessoire dat in je schattige broekzak past? Probeer dit zakhorloge.

Amazon

$ 7,99
 

De slim vervaardigde zak in de grotere vormde de perfecte pasvorm voor een zakhorloge. Het hield het uurwerk veilig en beschermd tegen onbedoelde stoten en krassen. Al snel werd het een kenmerkend kenmerk van jeans, doorgegeven van generatie op generatie.

Snel vooruit naar het heden, en onze geliefde jeans blijven deze overblijfselen uit het verleden bevatten. Hoewel ze misschien niet langer hun oorspronkelijke doel dienen, symboliseren ze nu een verbinding met een vervlogen tijdperk en een bewijs van de duurzaamheid en tijdloze stijl van denim.

Als je je afvraagt ​​wat je daarmee moet doen klein zakje in je favoriete spijkerbroek vandaag, wel… gebruik het misschien voor je portemonnee ter grootte van een mier of geluksmunten. Of u kunt altijd een zakhorloge gebruiken.